avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Propun sa nu votam la referendum. Pur si simplu nu ne inscriem pe lista pt referendum si refuzam buletinul de vot. Votam doar pt presedinte. Ar fi o solutie de protest mai eficienta decat sa raspundem da sau nu. Avem destul timp pe urma sa analizam avantajele si dezavantajele variantelor propuse.
marius cioca a scris:

Propun sa nu votam la referendum. Pur si simplu nu ne inscriem pe lista pt referendum si refuzam buletinul de vot. Votam doar pt presedinte. Ar fi o solutie de protest mai eficienta decat sa raspundem da sau nu. Avem destul timp pe urma sa analizam avantajele si dezavantajele variantelor propuse.

=D>=D>=D>
Foarte buna aceasta idee!!!
Bicameralism...
Se pot controla mai usor unii pe altii. Daca mai e cazul...
Deci sa votam impotriva unicameralismului la refendum.
Votul este consultativ. Nu conteaza, deci castigam mai mult daca nu ne prezentam( nu riscam sa fie validat)
marius cioca a scris:

Am sa incerc sa explic schematic de ce micsorarea nr. de parlamentari nu micsoreaza riscul de coruptie :
nr mic de candidati > circumscriptii mai mari( in Romania inca este greu sa ajungi dintr- un loc in altul) > celtuieli mai mari in campanie pt un singur candidat > nevoie de bani multi > sponsori > recompensa.

Va rog frumos spuneti-mi si mie, la ora actuala:
- cati senatori sunt?
- cati deputati sunt?
....................
Nu cred ca trebuie sa punem problema coruptiei, ca si unul daca ramane, coruptia ramane, dar din punct de vedere a cheltuielilor bugetare este interesant de discutat.

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)