avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
UNI :ok:
Deci, tot la parerea mea de unicameralism raman.=D>
Eu nu votez la referendum. Ii las pe atii care se pricep sa discearna. De exemplu pe Sexi Braileanca&comp., Adrian Minune&comp, ...cred ca ajunge pt a ma face inteles.
PS Oricare cetatean al acestei tari are drepyul la opinie si la vot, dar conditia esentiala: sa fie bine informat. Este nevoie de dezbateri indelungate facute cu responsabilitate pt a reusi aceasta.
As dori sa lamurim cum e cu lozincile preluate de toata lumea automat.
1. Ce ne facem ca nu ne da FMI-ul banii !? Avem nevoie de 5 mde €. De la FMI- 5% dobanda ; de la banci – 10% dob. Dif 5%/an adica 250 mil € adica 250mil/20 mil = 12.5 €/cetatean roman/an. Imprumut pe 3 luni(pana vin de la FMI) => ≈ 3 €/CACIULA(12 lei). Sunt dispus sa contribui.
2. Nr mai mic de parlamentari. 471 parlamentari- 422 mil lei/20mil=21.1 lei/ roman. 300 parl =>15 lei/roman. Dif ≈ 4 lei( exista cheltuieli care nu scad linear)
Total 12+4=16 lei. Sunt dispus sa facem cheta si sa salvam tara de dezastru.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Daca sunteti dispus sa contribuiti la cheta nationala cu cei 16 lei din care 4 se refera la mentinerea nr. de partamentari, inteleg ca doriti sa ramana lucrurile ca si pana acum in privinta parlamentarilor, ca altceva ce-as putea intelege? Inseamna ca deja ati discernut. Oare faceti parte din compania celor priceputi enumerati mai la inceputul mesajului? :) Dupa cum va cunosc, eu zic ca nu semanati nici pe departe cu acestia.
Pentru ca la referendum, dupa cum stiu se voteaza si daca vrei bi-, nu numai uni-, nu vad de ce n-ati vota?.
...................
Pe mine, va spun drept, m-ati jignit, alaturandu-ma celor doua &comp, pentru ca eu chiar vreau sa discern si pentru ca nu ma simt a avea niciun fel de afinitati cu aceste doua &comp. Asadar, dintr-un colt laturalnic de forum, ridic timid mana si va spun ca mai suntem o &comp prin preajma, aceea care vrea sa mai reduca din numarul parlamentarilor si daca altfel nu se poate, ne scarpinam si cu mana dreapta la urechea stanga.
Aceeasi atitudine a avut-o si Orban, spunand ca votantii lui Basescu sunt prostituatele, drogatii, betivii si tiganii...de acum, Crin Antonescu trebuie sa-si piarda energia, delimitandu-se pe la toate tv-urile de spusele apropiatului sau coleg de partid.
Si apropos de parlamentarii nostri, ieri i-a iesit porumbelul din gura lui Ghise. Ia te uita, de ce sunt 'mnealor atat de burzuluiti pe referendum si pe scaderea numarului de parlamentari, ca deh! S-au imprumutat pe la banci ca sa se-aleaga si acum vine miselul de Base si face referendum sa-i scoat-afara din parlament. :foottap::training:
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Se pare ca nu stiu sa ma exprim( probabil ca Orban, care a vrut sa- l ironizeze pe Basescu si a dat- o serios in bara). Nu este prima data cand sunt gresit inteles.
1) Am mai justificat gestul meu de a nu vota la referendum: ca sa nu fie validat, deoarece este la mintea cocosului ca peste 90% din cei care voteaza habar n- au despre ce- i vorba. Se merge dupa lozinci preluate fara discernamant, in functie de partinitate si nu de optiuni care ar fi generate de o cunastere a teoriilor politice. Deci nu cunoscatorii vor hotara atata timp cat nu este timp sa le asculti argumentele pro sau contra.
2) Ca optiune personala sunt pentru bicameral( eventual sub alta forma). Prefer deocamdata sa nu se reduca drastic nr. de parlamentari. Argumente:
a) asa cum este la noi, pe liste nu se vor mai putea"strecura" oameni capabili, sau/si tineri, sau/si cat de cat corecti, ci va ramane crema coruptiei( apropos de reducerea coruptiei prin red nr parl) Vot uninominal, vax: ce- ti pune partidul in fata aia alegi.
b) Dpdv financiar am incercat sa explic ca nu conteaza- este un criteriu care nu merita luat in considerare cand se judeca democratia dpdv calitativ
Ma consider un om cinstit, corect, poate cel mai putin coruptibil din ce cunosc eu. Nu va puneti intrebarea de ce sunt contra acestei lupte ipocrite a tuturor impotriva coruptiei, ii accept pe hoti samd?

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)