avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
VOT-Bicameralism.

]"De ce sa mai cheltuiasca bani pt acest referendum daca din 2013 sau 2014 va fi obligatoriu bicameralismul?

Pe ce motiv va fi obligatoriu?
Eu sunt pentru reducerea numarului de parlamentari si separarea clara a atributiilor celor doua camere .
Vreau desfiintarea mandatelor de parlamentari ale minoritatilor nationale , pentru ca eu consider ca drepturile minoritatilor sunt respectate si nu este nevoie sa avem doua tipuri de parlamentari , cei alesi cu cateva voturi de persoanele care se declara de o anumita etnie , si cei alesi normal .

Doresc ca votul sa fie uninominal pur , sa nu mai fie valabil sistemul actual , cand ajung senatori sau deputati candidatii de pe locul 2 sau 3.

Daca ar fi vot uninominal pur , atunci am avea de-a face si cu responsabilizarea parlamentarilor , pentru ca nu-i impiedica nimeni si nimic sa inceapa sa se promoveze in colegii inca de pe acuma .

Parlamentul bicameral nu este obligatoriu , textul invocat de sustinatorii obligativitatii bicameralismului din 2013 se refera la repartizarea votului , adica daca e parlament bicameral fiecare camera primeste cate un vot , iar daca e unicameral primeste 2 voturi .

Chiar daca eram pentru bicameralism , acum sunt pentru unicameralism , dar asta nu inseamna ca daca sunt pentru parlamentul unicameral trebuie sa-l votez si pe traian basescu si sa nu fiu de parere ca primarul Sibiului este cea mai potrivita persoana sa fie prim-ministru interimar , nu de alta dar poate scoata dracu odata impozitul asta forfetar .

Eu l-as vota pe Obama sau pe Angela Merkel , chiar daca Obama este o dezamagire pentru electoratul american .
Daca ar candida Obama sau Angela Merkel in Romania....:)) romanii i-ar decredibiliza planetar si irevocabil.:hammer:
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
elga50, moderator
romania inedit a scris:

Eu l-as vota pe Obama sau pe Angela Merkel , chiar daca Obama este o dezamagire pentru electoratul american .

Alegandu-l pe Obama am avea sansa sa devenim al 51-lea stat american, ceea ce eu spuneam in gluma chiar inainte de '89 ca se putea realiza si daca am declara razboi americanilor. In istoria noastra exista precedentul cu Al. I. Cuza domn al Moldovei, ales si la Bucuresti ceea ce a dus la unirea principatelor.
Cu Angela Merkel e mai greu pentru ca are experienta acceptarii noastre in Uniunea Europeana. Va amintiti ce zvonuri, ce panica bagau unii politicieni in popor ca ne vor subjuga, ne vor obliga, nu ne vor mai lasa sa taiem porcul si sa ne bem zaibarul?
Iar ei parca ne invitau, ne acceptau cu toate neindeplinirile noastre, dar habar nu aveau ce vor pati cu noi dupa aceea!

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)