trope_doi a scris:
Daca tot mergem la vot pt presedinte ar trebui – macar – sa mazgalim buletinele referendumului (sa nu le stampileze cum vor ei). Dar, daca tot suntem acolo, de ce sa nu votam contra unicameralului – daca asa consideram ca ar fi bine?
Ma explic. Nu vreau ca - presupunand totusi ca va fi o prezenta la vot depeste 50%- referendumul sa fie validat. Este absurd sa validam un referendum al orbilor.
Problema este mult prea complexa ca sa fie lasata la indemana mea. Eu mai stiu cate ceva, dar nu stiu daca varianta mea ar fi sau nu benefica pt tara. Va asumati aceasta responsabilitate? Nu e vorba de lasitate ci de neincrederea in posibilitatea de a avea discernamant intr- o problema pe care nu o stapanesc.
Exemplu: toti dam exemple cum ar fi cel de sus cu Statele Unite. Pai nu se compara; Statele Unite este un stat federalizat. Fiecare stat deţine suveranitate legală, are propriul parlament, deci inmultiti 50 cu x( x= nu stiu ex Puterea Alabama este împărţită în trei ramuri: Ramura legislativă o reprezintă legislativul Alabama, un parlament bicameral format din Camera Reprezentanţilor din Alabama, cu 105 membri, şi Senatul Alabama, cu 35 de membri PS bicameral) adunati congresul si vedeti cati parlamentari are USA.