avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
romania inedit a scris:

Chiar daca acest referendum are doar un rol consultativ , eu consider ca a aratat ca cetatenii vor un parlament unicameral si un numar mai mic de parlamentari .
Parlamentarii minoritatilor nationale care nu strang numarul de voturi necesar pentru intrarea in parlament nu cred ca ar trebui sa primeasca locuri gratuite .
Eu eram pentru bicameralism , dar discutiile de pe acest forum mi-au stimulat ratiunea .

Fals! Acest referendum nu a aratat mare lucru, decat ca se pot lua hotarari gresite pe baza parerii unei populatii neinformate. Cu nr. de parlamentari, probabil ca e putin mai simplu sa discerni, dar cum poti sa afirmi ca cetatenii tarii au fost in deplina cunostinta de cauza in privinta bi sau uni??? Nu a existat nici macar o mimare de informare. Deci chiar a fost un referendum intr- un fel fraudat( nu se stie daca nu si la propriu!)
Nu prea cred afirmatia dvs. ca populatia este neinformata. Stiti, ce spunea Alexandru Lăpuşneanul. ... "Proşti, da' mulţi! " (neinformati).
Este o generalizare valabila oricand, dar acum este cat se poate de reala lipsa de informatie. Macar "manipulari" venite din ambele parti.
Apropos:”Intotdeuna sunt prea multi congresmeni democrati , prea multi congresmeni republicani , si prea putini congresmeni americani.”
Autor anonim
Radu Alexandru a scris:

Nu prea cred afirmatia dvs. ca populatia este neinformata. Stiti, ce spunea Alexandru Lăpuşneanul. ... "Proşti, da' mulţi! " (neinformati).

Se spune ca Vox populi , vox dei , adica Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu !

Parlamentarii ale caror posturi vor fi desfiintate trebuiau sa promoveze avantajele parlamentului bicameral , sau sa ajunga la urechea electoratului si sa se roage sa-i mai lase in functie .

La alegerile precedente , in ultima zi de depunere a candidaturilor nu se stie care pe unde o sa candideze .

Eu daca aveam de gand sa candidez , petreceam cate o saptamana in fiecare comuna si cate o luna in fiecare oras , cautand sa cunosc cetatenii .
Mergeam pe jos pe fiecare strada , bateam din usa in usa si spuneam cine sunt si ce vreau , nu asteptam sa ma desemneze candidat un parlamentar oarecare .

Aproape asa a facut Romeo Stavarache la Bacau de la invins pe Sechelariu .

De ce credeti ca sunt manipulari si omul de la tara sau oraseanul nu poate sa gandeasca cu capul lui ca sunt prea multi parlamentari si ca rostul celor 2 camere nu a fost foarte bine delimitat?
E o judecata simpla atata timp cat eu vad la tv la inceput de sesiune parlamentara, cand vin aproape toti, cum arata sala de plen...si apoi de-a lungul timpului mi-i arata aceleasi tv-uri pe cativa rataciti prin sala, scobindu-se-nas, jucandu-se cu telefonul, dezlegand cuvinte-ncrucisate, dormind....si cate si mai cate...cand mi se spune ca nu stiu cati n-au luat cuvantul o singura data in parlament, cand nu au initiat niciun rand de lege...
Ce sa faca poporul cu astia? De ce sa-i mai tina acolo pe bani grei? Macar, Doamne iarta-ma, sa fie mai putini!!#-o

Mie mi-a parut bine ca ma baga in seama si pe mine cineva si ma intreaba ce si cum cu parlamentul. Daca stateam in baza lor nu si-ar fi redus numarul nici la calendele grecesti! Cat despre 2 camere sigur ca nu le convine pentru ca in 2 camere sunt de doua ori mai multi sefi de camera, secretari, sefi de comisii...etc...stipendii cu care trebuie sa multumesti ambele partide care vin la coalitie intr-o guvernare, oricare ar fi ele.
Sigur ca m-am bucurat ca ma intreaba si pe mine cineva ce parere am. Poate nu stiu eu cu amanuntul ce si cum cu toti si toate, dar de ce nu au venit cei care, una peste alta n-au sustinut referendumul, sa ne lamureasca de ce nu e cazul acum sa schimbam nimic? Va spun ca eu am interpretat asta ca lene, ca puturosenie, ca dispret fata de mine, fata de oricine care voia sa afle o parere. I-a durut in cot de ce cred oamenii pentru ca au fost siguri pe masinariile de partid care mai ca n-au ascuns formularele pentru referendum.

Ce m-a scos din sarite cand am fost la vot e ca "cetateanca" aia care era pusa acolo la sectie sa ma inregistreze...mi-a dat formularul pentru "presedinte"...si a lasat cateva secunde sa treaca pana sa mi le dea si pe celelalte doua, timp in care si-a facut de lucru cu stampila si cu buletinul meu, doar-doar o sa renunt.....asemenea parsivenie m-a dezgustat si a pus bomboana pe coliva!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)