avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uni sau bicameralism?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uni sau bicameralism?

Buna ziua tuturor!
Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;)
Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau bicameralismul?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:12, 6 Decembrie 2009
Parlament bicameral… cred ca e mai indicat…

Bicameralismul impiedica… dictatura. Ne-am putea trezi – din nou – in fatza unei Mari Adunari Generale; “alesi” care ar putea sa ajunga in situatia de a se identifica natiunii… In ultimul timp guvernul a cam sarit peste parlament si si-a asumat tot felul de legi…

Discutiile despre legi sunt mai lungi si mai… profunde in cazul parlamentului cu doua camere – zic teoreticienii. E bine si cand / ca se “fenteaza” intre ei… Nu vor mai trece legi de genul: concediu fara plata obligatoriu!

Prefer bicameralismul deoarece am trait experienta unui parlament unicameral… Mai ramane, apoi, organizarea unui referendum privind necesitatea unui partid unic, care sa faca “legatura” intre stat si popor…
Uni . Si ,in special ,parlamentari de calitate !
handsu a scris:

Uni . Si ,in special ,parlamentari de calitate !

Asta ar insemna ca oamenii lipsiti "de calitate" sa nu aiba reprezentanti in parlament si ce ne facem ca sunt multi?
Si cine ar stabili calitatea?
Sa nu mai zic si de discriminare !
In primul rand , ce intelegeti prin oameni lipsiti de calitate ?
Da si normal, propunerea unui referendum aduce incredere in randul oamenilor. Nu cred Basescu e asa de incompetent incat sa nu-si dea seama ca scrisoarea nu va trece de comisiile juridice: nu s-a respectat procedura, iar reducerea numarului parlamentarilor se face prin lege organica.
In principiu e idee buna cu injumatatirea parlamentului, daca tot vor sa reduca din cheltuieli, in loc sa tot traga de la ceilalti cetateni, dar nu si a unui parlament unicameral.

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Reducerea cheltuielilor bugetare mariana calin mariana calin De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)