avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii de locatari?

Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.

Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).

Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:38, 9 Noiembrie 2009
Mai corect ar fi a impunem furnizorilor sa calculeze CORECT penalizarile - adica pentru doua zile, nu sa ne adaptam noi la hotiile lor. In fond, noi suntem buni doar sa platim cu ochii inchisi, fara sa cracnim?
adriantot a scris:

E adevarat ca furnizorii calculeaza penalizari dupa 30 de zile dar ( intotdeauna mai exista un dar...) ei calculeaza din prima zi dupa cele 15 zile cat este termenul de plata mentionat pe factura.
Au emis factura pe 31.08. 2009 cu termen de plata 15.09.2009. Daca se plateste pana la 15.10 2009 nu se aplica penalizari. Dar daca se plateste pe 17.10. 2009 se aplica penalizari pentru 32 de zile ( de pe 15.09 pana la 17.10) si nu pentru 2 zile.
Cred ca asa ar trebui sa ne adaptam si noi sistemul propriu de penalizari.

La asta nu m-am gandit!!!!! :)) Aveti dreptate in principiu, adica sa aplicam si la asociatie acelasi sistem ca la furnizor, numai ca....... la asociatie exista si fondul de rulment al locatarului care trebuie luat in seama, pe cand asociatia nu are acest "fond de rulment" la furnizor.
A fost aceasta idee la un moment dat, ceea ce ma face sa cred ca nu mai avem "ce inventa la roata". :)

@dolosiv
Furnizorii calculeaza corect penalizarile.
Daca nu intelegem noi cum fac, asta nu inseamna ca le si calculeaza gresit.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
elga50, moderator
Si-asa se inchide bucla pentru ca eu spuneam sa reducem perioada maxima de plata a cotelor lunare fara penalizari la maxim 30 de zile pentru ca proprietarul are fond de rulment. Acest fond este dimensionat, de obicei, sa acopere cheltuiele pentru o luna.
Cred ca modificarea 230 e un prim pas, insa nu suficient. Ar trebui sa facem ceva si cu situatiile neclare din HG 1588-2007.
Buna seara.

Ar fi important a se discuta despre "spatiile comune" cum ar fi "uscatoriile" - care in criza asta economica ar putea aduce un ban asociatiei, apoi cumpararea lor, daca este posibila si in ce conditii, calcularea cotelor - parti din spatiile comune.
In scara mea, eu nu am fost de acord sa se vanda, m-am opus, fiind chiar lipita de apartamentul meu. Mai am dreptul la acel spatiu sa il folosesc, in ce proportie ? Suntem 3 apartamente care ne-am opus la vanzarea care s-a facut pe furis acum 3-4 ani... Actele nu cred ca s-au perfectat cu ceilalti proprietari, nefiind cu putinta fara acordul nostru ?! In prezent, spatiul este folosit numai de catre cel care spune ca este a lui ! Isi tine "matura si intinde rufe, el avand apartamentul la etajul 3.
Problema e ca nu exista nici asociatie de locatari constituita in aceea scara!!

Mult succes !

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta consum apa rece facturat si consumat verionx verionx In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar ... (vezi toată discuția)