Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.
Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).
Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.
...sunt orase contorizate 100 % si e foaret bine. Incercati si voi sa vedeti cum nu mai calculati pierderile si chiar nu le mai platiti..."platesti doar cat consumi !!"
@spiridus
in vigoare este legislatia asociatiilor de proprietari,nu de locatari.
Problema e ca nu exista nici asociatie de locatari constituita in acea scara
HG nr 1588/2007 art 5-1,2,3,precizeaza conditiile in care in cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte
Cred ca ar trebui reintrodusa in legea 230 un termen-limita pana la care asociatiile de locatari sa se transforme in proprietari. Sunt inca foarte multe asociatii de locatari "pe piata"
@spiridus
1. Uscatoria nu este vanduta legal. Spatiul uscatoriei contine parti din cota-parte a fiecarui proprietar. Vanzarea adevarata ar fi trebuit facuta la notar cu toti proprietarii carora trebuia sa li se fi schimbat actele de proprietate in sensul scaderii din cota-parte indiviza pe care ar fi vandut-o cu acest prilej. Deci uscatoria este ocupata ilegal. Cei care o ocupa ar trebui sa-si ia banii inapoi de locatarii carora le-au dat peschesul si uscatoria sa fie repusa in functiune pentru toti proprietarii din scara sau inchiriata cu anul, dar nu "vanduta", De altfel uscatoriile nu se mai pot vinde legal.
2. Pierderile de apa si caldura se platesc furnizorilor pentru ca altfel asociatiile acumuleaza restante la acestia, restante care devin penalizabile si, in final asociatiile, deci si proprietarii, ar avea mai mult de platit. Furnizorii nu te iarta de plata pierderilor si nici a penalizarilor ulterioare!!
...sunt orase contorizate 100 % si e foaret bine. Incercati si voi sa vedeti cum nu mai calculati pierderile si chiar nu le mai platiti..."platesti doar cat consumi !!"
Ma scuzati, dar ceva imi scapa. Unde dispar pierderile. Vreu sa vad si eu minunea cu randament 100%.