Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.
Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).
Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.
Una-i sa revii asupra semnaturii, ceea ce nu e cazul in exemplul Dv. si alta e sa reclami un vecin, care intamplator e mai-noul cumparator al uscatoriei ca distruge structura condominiului.
M-am referit strict ,la situatii multiple ,de achizitionare,intrare in posesia/
detinerea fara drept legal de spatii cu alta destinatie decat acea de locuit,
modificarea si utilizarea acestuia in interes strict personal.
Situatie concreta :doamna administratoare,cu vechi state de bun vecin la toate
cu ani in urma ,deoarece spatiul utilizat ca si sediu de casierie si restul bucatariei de asociatie de proprietari,era uscatoria situata la ultimul etaj,invedereaza la bunii contribuabili ca a cedat izolatia de pe bloc si sa accepte reparatia partiala ,
cat acopera locul unde exista administratia...ca fiind vorba despre spatiul comun,
tovarasa administrator,revine cu precizarea ca n-are rost sa deranjeze tot blocul
sa treaca cu materilale pe la alta scara unde exista cale legala de acces,motiv pentru care practica cale de acces in respectiva uscatorie.Lucrarea respectiva este impusa la toti proprietarii din condominium chiar daca era spatiu asupra caruia detineau cota indiviza numai proprietarii de pe acel tronson.
Ulterior ,cu scop bine determinat,doamna administratoare,a determinat prin
"sistemul de barfobisericute" sa nu mai accepte utilizarea acelui spatiu cu scop de sediul al asociatiei,motivand ca "si celelelte scari au uscatorie". Mergand pe premiza activitatii fiziologice umane normale de uitare,dupa un timp ,tovarasa administratoare,detinand proprietatea sa cu destinatia de locuit perete in perete cu uscatoria,fostul spatiu utilizat ca si sediul asociatiei de proprietari ,a preluat "pe sestache" efectiv acel spatiu si ca sa nu mai se efortizeze cu deschisul si inchisul mai multor usi de acces ,a practicat dezafectarea peretelui comun cu proprietatea sa ,care culmea ,a permis realizarea unei suprafete suplimentare de locuit .Suprafata pentru care ,desi este unic utilizator,nu detine titlu asupra sa si nu achita obligatii financiare suplimentare.
Cu comentam?
Subiect interesant: Furt (Delapidare) din Asociatile de Propietari: Autor cunoscut - ADIMINISTRATOR angajat! Acesta cred ca este "la moda" suntem furati, metodele sunt grosolane: neplata furnizorilor (desi se incaseaza banii de la propietari) sau mai "fine" incarcarea notelor de plata...Cazuri: nenumarate...oameni cinstiti: din ce in ce mai putini. PROPIETARII: creduli si dezorganizati: Presedinte si cenzori...doar cu functie onorifica.
Stimati Domni...baza societatii este ce lula: care este apartamentul sau "cutia de chibrituri"sau "cotet" in functie de confort, fauna, specii, zona...unitatea superioara este Condominiul sau eu prefer "Blocul"....apoi Primaria de sector, de Municipiu, etc pana la Guvern de tara. (poate am trecut de cateva subunitati...:sorry:....dar concluzia se impune: Daca cetateanul in ce lula sa mai isi fura singur Caciula...Administratorul il fura pe cetatean (dar nu palaria pe care precizez ca si-o fura singur!) ...revine de datoria Primariei de sector sa fure pe cetatean...deasemenea Primaria generala...mai fura si ea...acum Guvernul oameni buni....de ce sa nu...fure de la cetatean... Daca pretindem cinste de la Domnii in care investim increderea noastra: Administrator, Primar...etc Este prea mult ..nu este imposibil...caci noi... ne furam singuri caciula...:sorry:
@ynocentta si @cmariusstancu
Discutia este strict pe vanzarea sau nu a spatiilor din proprietatea comuna si cum sa se faca ea (vanzarea).
Va rog nu mai faceti divagatii de ordin general....ca de la furtisaguri de la bloc ajungem la guvern. Nu aceasta este sectiunea potrivita pentru asemenea discutii generale.
La subiect concret, va rog!