Doamna PS pot sa va dau lamuririle asupra expertizei. ca sa va ofer un exemplu, sa zicem ca un minor omoara pe cineva, se dovedeste ca a fost pus si influentat de un adult, e arestat si adultul ca autorul moral al crimei. In rapoartele de expertiza nu e mentionat nimic de alienare din ce am vazut eu insa se stabileste masura in care adultul, parintele influenteaza minorul. Da, e nevoie de psihiatrii pentru ca sunt anumite simptome care arata clar cat din comportamentul cuiva e influentat de altcineva.
Inca nu stiu despre cazul din Prahova insa inteleg ca nu expertiza a stat la baza decaderii acelei mame.
Atata timp cat nu am vazut toate documentele, eu sau dumneavoastra e greu de spus din auzite ce facea femeia respectiva. Ca de bine nu a fost decazuta. Nu stiti ce facea bietului copil.
Circula zilele trecute pe facebook un filmulet in care un Mos corija cu un bat un copilas si mama se distra filmand.
Probabil inainte de asta, daca intra aici pe forum si va cerea ajutorul ati fi sarit imediat in apararea ei. Ca isi creste singura copilul, ca acesta e atasat de ea etc. Poate nu ar trebui sa va grabiti sa judecati.
-Păstrarea mediului copiilului, a locuinţei în care a trăit, a personaelor faţă de care copilul are ataşament asigurator
Deci si in cazul copilului speriat cu batul de pe facebook ar fi frumos si normal sa fie lasat acolo in virtutea a ce ati scris mai sus.
-Continuitate la şcoala în care a învăţat, a învăţătoarei, a colegilor
Sa stiti Martonze ca in viata asta sunt multi copii care au schimbat scoala si nu a fost nici o drama sau tragedie ba din contra. nu mai tratati copilul ca pe un autist care nu sunporta schimbarile. Copilul creste, va schimba casa, va schimba servici, va schimba prietene. Crescandu-l fara schimbari si cu teama de asa ceva cresteti un viitor depresiv, un inadaptat al societatii noastre.
-Interdicţia mamei (şi a bunicii) de a vizita copilul - copilul nu mai are nevoie de 2 părinţi pentru dezvoltarea armonioasă?
Copilul are nevoie de parinti sanatosi la cap, nu parinti care l-au abuzat. E ca si cum ati cere acum ca un tata care si-a violat fetita sa aiba drept de vizita. Femeia clar are niste probleme, s-a decis ca minorul sa nu mai stea la ea, in Romania unde si o pisica are mai multe sanse decat un tata sa obtina un copil, e clar in opinia mea ca duduia facea ceva ffff rau.
Acest copil va fi un adult NEINTEGRAT în societate,
Din contra, va fi un adult pe picioarele lui, care a vazut ce inseamna nebunia si care a beneficiat de dragostea tatalui suficient cat sa-l salveze. Ce spuneti dumneavoastra nu e deloc adevarat. pare mai mult o dorinta a dumneavoastra si doamna, e tare nesanatos sa diriti asa ceva unui copil.
Nu văd de ce psihologul de la Medicina Legală este superior psihologului de la DGASPC sau de la Autoritatea Tutelară, dar nici necesitatea unei expertize psihologice, ca să constate ce?
Teama copilului? Frica de necunoscut? Ostilitatea, respingerea? Blestemul? Deochiul?
Dumneavoastra nu vedeti, proastasatului nu vede, eu insa vad si psihologii vad si magistratii vad.
Lumea nu a fost facuta dupa chipui si asemanarea dumneavoastra. Dorintele dumneavoastra poate fi doar ale dumneavoastra. Felul in care vedeti dumneavoastra lucrurile nu e neaparat cel corect sau potrivit.
Nu mai incercati sa va impuneti parerile si viziunile peste tot suferind apoi cand evenimentele nu se petrec intocmai.
Cine stie, daca va schimbati optica poate pleca si copilul dumneavoastra linistit la programul de vizita.
Expertizele sunt necesare pentru stabilirea adevarului. Din moment ce va este frica de expertize, inseamna ca este frica de adevar. E atat de simplu