avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ciocolata cu viermi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ciocolata cu viermi

Azi am cumparat o ciocolata care, desi este in termen (expira in mai 2010), avea viermi. Din pacate am apucat sa mananc o parte din ea pana am vazut viermii...suna dizgratios, stiu, dar asta e situatia. In fine, m-am simtit rau, am fost la urgenta la spital de unde mi s-a eliberat un document conform caruia mi s-a pus diagnosticul TOXIINFECTIE ALIMENTARA. De asemenea am fotografiat si filmat viermii pe ciocolata si am si doi martori care pot confirma cele spuse de mine.
Intrebarea este:
Pot formula o actiune in pretentii fata de societatea producatoare, o societate germana, cu sanse de succes?
Ce imi recomandati?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Andrei Dina, Avocat
Parerea mea este ca dl. avocat are sanse mari sa-i faca sa plateasca pe vinovati, iar acestia merita cu varf si indesat. Daca mi s-ar fi intamplat mie, as fi reactionat foarte urat. Doar ca pana a se ajunge in insatna , efectul acestei patanii se mai diminueaza , si eu ii doresc ,,victimei" sa fie asa , insa , il sfatuiesc sa nu se lasa. Si ntr-adevar , OPC-ul trebuie deasemenea de urgenta sesizat, intrucat exista sansa ca fie in respectivul magazin, fie in depozit , sa mai existe multe asemenea produse. Este mare pacat ca pe banii nostri avem parte de asa marfa, este o bataie de joc! Oare cati copii or fi gustat din ciocolata cu viermi? de-a dreptul dizgratios.
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Din pacate nu am bon fiscal...de, obisnuinta de a nu solicita bon #-o
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Andrei Dina, Avocat
Multi dintre noi aruncam bonurile .Dar nu va descurajati .Eu cred ca , sesizand repede OPC-ul, ei vor merge sa efectueze un control si vor descoperi marfa cu pricina. Ar fi putin probabil sa fi fost singura. Si, in acest fel aveti si dovada faptului ca ati cumparat de la ei. In orice caz, aveti si alte cai , puteti deci trage la raspundere producatorul .
Nu ar fi rau sa mai cumparati o ciocolata din acelasi fel, de la acelasi magazin...pentru a verifica daca nu cumva toate sunt in acelasi stadiu - mai salvati niste oameni de la probleme grave de sanatate.
Ati platit cumva cu cardul cumparaturile? In acest caz, aveti sansa de a demonstra ca ati cumparat din acel magazin, plus ca un exemplar al bonului platit il are si magazinul...deci voila! se poate demonstra provenienta.
Pana la urma si cumpararea produsului din magazinul X este un fapt care poate fi dovedit cu martori, mai ales coroborat cu posibilitatea ca un control de la DSV si DSP sa probeze ca in magazinul X exista marfuri alimentare...viermanoase:weg:

Multa sanatate! Mie mi-ati taiat orice pofta de ciocolata cel putin de acum pana la Craciun:stunned:
Ideea e ca nu vreau sa sesizez OPC-ul, vreau sa trag la raspundere producatorul sau distribuitorul. Va garantez ca nu e placut sa simti ceva ciudat in gura si sa constati ca e un vierme. In sensul asta as vrea niste despagubiri. Dupa cum am spus am urmatoarele lucruri pe care ma bazez:
-ciocolata (inchisa intr-o punga de plastic si pastrata in congelator pt. conservare)
-biletul de la spital conform careia m-am prezentat cu dureri stomacale, varsaturi, etc. si sufar de toxiinfectie alimentara (cu stampila medicului si semnatura)
-poze si un film ale viermilor
-2 martori

Intrebarea mea este daca dvs. domnilor colegi, sincer, vedeti o sansa de castig in actiunea mea si cam ce as putea cere (daune morale, materiale, etc.)
Multumesc

Alte discuții în legătură

Viermisori in delikat ic ic Buna ziua, am cumparat dintr-un hipermarket un pachet de delikat,l-am folosit la cateva feluri de mancare ne dandumi seama ca printre legunele din el se aflau ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita contravaloarea produsului? ContSters42601 ContSters42601 Sa cumparat un aragaz productie romaneasca iar dupa circa 5 luni sa constatat de catre cumparator lipsa de conformitatea deoarece acesta ruginise la ... (vezi toată discuția)
Garantia de neconformitate la incaltaminte Ilinca1958 Ilinca1958 Daca pe site-ul unui magazin este un produs - in speta incaltaminte - prezentat ca fiind de calitate superioara si dupa ce il cumperi, dupa 35 de zile se rupe ... (vezi toată discuția)