andreidinax a scris:
Ideea e ca nu vreau sa sesizez OPC-ul, vreau sa trag la raspundere producatorul sau distribuitorul. Va garantez ca nu e placut sa simti ceva ciudat in gura si sa constati ca e un vierme. In sensul asta as vrea niste despagubiri. Dupa cum am spus am urmatoarele lucruri pe care ma bazez:
-ciocolata (inchisa intr-o punga de plastic si pastrata in congelator pt. conservare)
-biletul de la spital conform careia m-am prezentat cu dureri stomacale, varsaturi, etc. si sufar de toxiinfectie alimentara (cu stampila medicului si semnatura)
-poze si un film ale viermilor
-2 martori
Intrebarea mea este daca dvs. domnilor colegi, sincer, vedeti o sansa de castig in actiunea mea si cam ce as putea cere (daune morale, materiale, etc.)
Multumesc
Dupa parerea mea daca veti dovedi sustinerile veti obtine castig de cauza.
Insa in privinta daunelor e greu de zis cat s-ar da.Dvs. la cat ati estimat prejudiciul moral?
Nu puteti da in judecata decat firma vanzatoare intrucat cu ea aveti raportul juridic.
Pe fapta delictuala ar trebui sa dovediti ca firma producatoare a livrat ciocolata cu viermi ceea ce nu cred ca veti reusi.
Ar mai fi varianta ca ciocolata sa nu fi fost corespunzator ambalata, caz in care ar fi de vina producatorul, dar nu cred ca veti reusi sa dovediti acest lucru.
Din punctul meu de vedere veti chema in judecata fima vanzatoare, care la randul ei va chema in apararea sa firma producatoare.
Oricum in proces va fi chemata si firma producatoare de catre firma vanzatoare, chiar daca nu o cheama in aparare va arunca vina pe ea.
Depinde cum se vor apara.
avocat Claudiu Lascoschi