avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ciocolata cu viermi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ciocolata cu viermi

Azi am cumparat o ciocolata care, desi este in termen (expira in mai 2010), avea viermi. Din pacate am apucat sa mananc o parte din ea pana am vazut viermii...suna dizgratios, stiu, dar asta e situatia. In fine, m-am simtit rau, am fost la urgenta la spital de unde mi s-a eliberat un document conform caruia mi s-a pus diagnosticul TOXIINFECTIE ALIMENTARA. De asemenea am fotografiat si filmat viermii pe ciocolata si am si doi martori care pot confirma cele spuse de mine.
Intrebarea este:
Pot formula o actiune in pretentii fata de societatea producatoare, o societate germana, cu sanse de succes?
Ce imi recomandati?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Andrei Dina, Avocat

În cazul prezentat s-au ăncălcat prevederile OG 21 privind protecţia consumatorilor respectiv:
ART. 46
Constituie contraventii, daca nu au fost savirsite in astfel de conditii in cit sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte:
......
f) comercializarea produselor la care s-au constatat abateri de la caracteristicile tehnico-calitative prescrise, de natura a afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor, pentru care organele de control abilitate au dispus oprirea comercializarii acestora.
ªi ANSVSA are treabă în acest caz.

manolescuflorin a scris:

În cazul prezentat s-au ăncălcat prevederile OG 21 privind protecţia consumatorilor respectiv:
ART. 46
Constituie contraventii, daca nu au fost savirsite in astfel de conditii in cit sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte:
......
f) comercializarea produselor la care s-au constatat abateri de la caracteristicile tehnico-calitative prescrise, de natura a afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor, pentru care organele de control abilitate au dispus oprirea comercializarii acestora.

este de accentuat aici "pentru care organele de control au dispus oprirea..."

...conditie care nu mi se pare a fi indeplinita in cazul prezentat!

manolescuflorin a scris:

ART. 46
......

Doar ca cei ce au vandut nu au stiut.
Ar trebui sa dovedeasca ca au stiut ceea ce nu poate face.
E foarte posibil ca firma vanzatoare sa nu fi stiut din moment ce era ambalata.
Daca considerati ca merita efortul , va puteta indrepta impotriva societatii care produce asemenea bunuri , printre care si ciocolata amintita de dumneavoastra, gandind ca produsele utilizate la preparare n-au fost valabile.(din punctul de vedere al calitatii ).
Sau nu au fost proaspete.
Un alt temei este depozitarea in spatii neadecvate de catre societatile care le comercializeaza .
Sau pur si simplu acest produs sa fi fost expirat.:)

Oricum , o sesizare catre OPC tot trebuie facuta , pentru a nu se intampla, din un nou , un asemenea eveniment :)

Sanatate:)

Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Bonul fiscal cu care veti cumpara cea de-a doua ciocolata cu animalute va avea o data posterioara buletinului de analize, certificat medical etc...

Alte discuții în legătură

Viermisori in delikat ic ic Buna ziua, am cumparat dintr-un hipermarket un pachet de delikat,l-am folosit la cateva feluri de mancare ne dandumi seama ca printre legunele din el se aflau ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita contravaloarea produsului? ContSters42601 ContSters42601 Sa cumparat un aragaz productie romaneasca iar dupa circa 5 luni sa constatat de catre cumparator lipsa de conformitatea deoarece acesta ruginise la ... (vezi toată discuția)
Garantia de neconformitate la incaltaminte Ilinca1958 Ilinca1958 Daca pe site-ul unui magazin este un produs - in speta incaltaminte - prezentat ca fiind de calitate superioara si dupa ce il cumperi, dupa 35 de zile se rupe ... (vezi toată discuția)