avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

am lucrat pana acum o luna si ma gandesc sa fac un copil. De care din situatiile urmatoare ma pot folosi pentru a beneficia de indemnizatie?

- sunt studenta in anul I, zi, la master, facultate de stat, cu plata

-am un apartament pe care sa-l inchiriez. Pot beneficia de indemnizatie pe baza unui contract de inchiriere? Exista o suma minima pentru acest contract?

-In cele 12 luni de pana la nastere intra si somajul?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 16:06, 4 Aprilie 2008
buna ziua .numele meu este MADALINA si vreau sa aflu niste raspunsuri.am nascut in luna septembrie 2007 iar cartea de munca o am din luna mai 2007 ,si as dori sa stiu daca in momentul in care fac un an de zile pe cartea de munca beneficiez de indemnizatie?
fannybalan a scris:

beneficiez de indemnizatie crestere copil pe baza functiei mele de baza. sunt profesor. poate fi suspendata aceasta indemnizatie in cazul in care as lucra ca si traducator colaborator (fara a incheia un contract de vreun fel)?

In cazul in care obtineti veniturile la negru ramaneti cu indemnizatia, dar va asumati riscurile aferente.
dr81md a scris:

buna ziua .numele meu este MADALINA si vreau sa aflu niste raspunsuri.am nascut in luna septembrie 2007 iar cartea de munca o am din luna mai 2007 ,si as dori sa stiu daca in momentul in care fac un an de zile pe cartea de munca beneficiez de indemnizatie?

Raspunsul este NU. Conditia de vechime ceruta de lege trebuia indeplinita la momentul nasterii.
Pentru CIC nu trebuie vechime. trebuie platit impozit. 12 luni anterioare nasterii, cu perioade asimilate (concediu prenatal).
am fost angajata timp de 7 luni la o firma pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru copil as putea plati celelalte 3luni la casa de asigurari????

Alte discuții în legătură

Pfa - indemnizatie crestere copil. makro makro Daca sotia mea este PFA, isi poate trece cartea de munca pe PFA? PFA ce contributii trebuie sa plateasca la stat pentru asigurati (angajati cu CIM)? De fapt ma ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil suteacriss suteacriss As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect valoarea aferenta concediului de maternitate tatuoana tatuoana Buna ziua sunt angajata cu contract si carte de munca la o societate. In acelasi timp am si un PFA pe care am inregistrat venituri in 2009. Am platit la ... (vezi toată discuția)