am lucrat pana acum o luna si ma gandesc sa fac un copil. De care din situatiile urmatoare ma pot folosi pentru a beneficia de indemnizatie?
- sunt studenta in anul I, zi, la master, facultate de stat, cu plata
-am un apartament pe care sa-l inchiriez. Pot beneficia de indemnizatie pe baza unui contract de inchiriere? Exista o suma minima pentru acest contract?
-In cele 12 luni de pana la nastere intra si somajul?
Eu platesc doar 6.5% la sanatate. Nu ar trebui sa platesc acei 0.85% pentru concedii si indemnizatii ca sa mi se acorde acest beneficiu? Pun asa multe intrebari pentru ca vreau sa fiu sigura de directia in care sa o apuc si va multumesc pentru sprijin.
Deci, efectiv cand imi da doctorul hartia de concediu de maternitate o duc la FNUASS si ei imi vor vira banii luna de luna? Ca practic atunci cand i se plateste unei angajate concediul de catre angajator, banii astia sunt returnati(rezultatul e 0) Mie nu are cine sa imi plateasca concediul....daca ii recuperez de la FNUASS, atunci ei vor fi pe minus...de asta ma gandeam eu ca nu e chiar acelasi lucru.
Da, dar angajatorul care are o salariata in concediu de maternintate e obligat sa plateasca acest concediu si apoi sa isi recupereze banii. Colaboratorul cu care lucrez ca si PFA nu e obligat sa ma plateasca pe perioada concediului de sarcna si lauzie...sau este? Atunci de unde vin banii pentru acest concediu?