avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Am pățit-o și eu, doar că eu de abea ce mi-am făcut cont și am făcut prostia să plătesc pentru o lună, iar acum văd în ce plasă am intrat.

La Termenii lor, la punctul 11, se vorbește de dreptul de revocare, unde spune să folosești formularul de revocare tipizat (îl scoți la imprimantă și îl trimiți pe mail scanat sau pozat cu telefonul). Acuma eu sunt sceptic în a le trimite informațiile personale, adresă, etc.. dar ei le au deja din faza de înregistrare premium când mi-au solicitat în câmpuri obligatorii adresa și nr de tel. Mi s-a părut suspect, dar cum la noi în România se obișnuiește să ți se ceară o mulțime de date personale irelevante pt tot felul de nimicuri, nu m-a oprit.

Mai sus sunt pățiți care spun că au reușit să se dezaboneze trimițând formularul acesta completat și scanat pe mailul indicat în termeni și condiții. Tot la pct. 11 spune că ei trebuie să îți returneze și banii (puțin probabil, dar sunt persoane aici care spun că au primit și banii înapoi).

Ce am făcut e să îngheț cardul (eu am Revolut pt plăți neobișnuite pe net) și să comand altul. Îmi asum că am pierdut aprox 60 de lei (o lună), dar încerc să nu mai fiu taxat pe viitor.

Întrebarea pentru avocații de aici, este dacă e posibil să te poată "executa" o firmă așa zisă de recuperare de datorii, pe baza a mai nimic practic, adică înregistrarea pe un site, o plată cu cardul și niște date personale care pot fi obținute prin nenumărate mjiloace, dar nimic care să dovedească faptul că eu sunt cel care a făcut contul și a autorizat plata. La fel de bine putea să îmi facă cineva un cont și să plătească pentru mine. Pe ce bază poate veni o firmă într-o situație din asta, să îmi ceară bani?! Păi așa dacă am adresa oricui pot să îi trimit somații de plată! Nu trebuie să existe niște contracte scrise, semnate de ambele părți, pentru ca să vină o firmă fantomă și să mă "execute"? Nu trebuie o hotărâre judecătorească? Ce îmi pot face - întreb și pentru restul - de vreme ce nu văd cum se poate face legătura directă cu persoana mea decât prin niște demersuri online, în spatele cărora se poate afla oricine, dovadă chiar aceste site-uri dubioase.

Încă ceva... foarte grav după părerea mea, este că aceste siteuri (sunt o familie) au reclame la TV la ore de audiență bună, fapt care le dă o imagine de încredere, deci nu am ajuns la ei așa printr-un click din greșeală pe un banner și am pus botu' imediat.
Buna tuturor!
In urma cu o luna am cumparat un cont premium pe singles academics iar astazi am primit un email unde baietii spun ca ar trebui sa platesc suma de 351 de lei. Din fericire pentru mine, cardul a fost blocat in urma cu 15 zile fiindca l-am pierdut. Nu am de gand sa platesc nimic, desigur. Maine imi voi informa banca sa blocheze platile catre ei, desi acum avand alt card ma indoiesc ca imi pot retrage bani, dar vreau sa fiu sigur.
Va intreb, credeti ca e ceva de facut in plus? Nu dau niciun fel de date personale prin fax sau ce mai vor ei acolo, pot sa stea si in cap, este evident o frauda.
Imi pare rau insa de cei care sunt pe drept stresati de problema asta fiindca si eu m-am speriat putin cateva minute pana sa imi ordonez gandurile. Email ul lor este destul de amenintator si stufos. Maine voi merge si la politie sa depun o plangere desi nu am fost pagubit cu nimic, dar poate conteaza si voi grabi si eu intr un fel falimentul acestei mizerii.
Toate bune!

Lucruri+Amuzante a scris:

Buna tuturor!
Va intreb, credeti ca e ceva de facut in plus? Nu dau niciun fel de date personale prin fax sau ce mai vor ei acolo, pot sa stea si in cap, este evident o frauda.
Imi pare rau insa de cei care sunt pe drept stresati de problema asta fiindca si eu m-am speriat putin cateva minute pana sa imi ordonez gandurile. Email ul lor este destul de amenintator si stufos. Maine voi merge si la politie sa depun o plangere desi nu am fost pagubit cu nimic, dar poate conteaza si voi grabi si eu intr un fel falimentul acestei mizerii.
Toate bune!

Ei au deja datele tale personale pentru că ți le-au cerut când ai făcut prima plată, pentru premium.

Ne poți reda aici mailul primit? Deasemenea și ce ai făcut la poliție, ce ți s-a spus? Au mai fost plângeri cu be2? Ce se poate face?

Mulțumesc
Buna seara! Abia maine voi merge la politie, nu am apucat astazi.
Nu tin minte ce date am oferit, cred ca numarul de telefon, adresa poate si numarul cardului. Cardul este blocat. N au decat sa ma bântuie pana s-or sãtura.
Doriti sa va redau email ul pe care l-am primit de la ei? Vi l trimit pe adresa dumneavoastra de email daca doriti, e lung si stupid.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Lucruri+Amuzante, utilizator

Lucruri+Amuzante a scris:

Doriti sa va redau email ul pe care l-am primit de la ei? Vi l trimit pe adresa dumneavoastra de email daca doriti, e lung si stupid.

Eu consider că ar fi util de publicat aici pe forum unde sunt oameni de specialitate, să se pronunțe în acest caz de amploare destul de mare din ce văd. Desigur, eliminați datele personale din email. Această mizerie trebuie expusă cât mai bine cu tot modul lor de operare. Nu sunteți de acord?

Până acum nu am citit nimic de la oameni care să fi fost executați de pretinsele firme de recuperare. Există astfel de cazuri? Mie mi se pare ireal să existe așa ceva. Astfel oricine poate inventa un contract și hărțui oameni pe baza unor date personale care se pot obține ușor prin diverse metode deloc străine de astfel de indivizi.

Sunt surprins cum avocații și moderatorii acestui forum pe care îl apreciez de mulți ani, se limitează la niște comentarii seci și ușor ironice. Mă așteptam la niște comentarii mai constructive, decât dacă ați agreat ToC sunteți bun de plată, etc. Păi dacă termenii sunt frauduloși, se poate susține așa ceva într-o instanță sau undeva în UE? Pe ce bază poate să îmi pretindă cineva bani dacă eu mi-am exprimat dorința de a renunța la acel serviciu în repetate rânduri și este vădită reaua intenție în legătura cu beneficiarul prin îngreunarea procesului de renunțare la contract? Chestiunile acestea mi se par elementare!

Încă nu s-a pronunțat nimeni să mă ajute să înțeleg (pe mine sau pe ceilalți pățiți) ce valoare juridică au agreerea unor termeni și condiții printr-o bifă pe internet, fără act de identitate, fără transparență din partea furnizorului, etc. Se poate numi așa ceva contract în sens juridic, ca și cum îmi fac eu un contract la bancă sau la o firmă serioasă? În ce secol trăim??

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)