Pentru ca nu mama conteaza si cum se simte ea, ci copilul doamna
Frumos spus domnule againstPas.
Insa nu despre copil e vorba chiar daca se defileaza cu numele lui pe buze.
E vorba despre tristete, singuratate si imposibilitatea de a face ceva bun cu adevarat.
E vorba despre capitalizarea atentiei. Ca tata de copil relativ mic, doar la scoala stiu ca majoritatea lucrurilor pe care le fac pentru el acesta le ia by default. Nu il hranesc pentru ca imi multumeste. Nu ii platesc tabere sau cursuri sau ii iau haine mai bune pentru recunostinta lui sau pentru a ma sterge la fund la batranete. O fac pentru ca imi asum responsabilitatea aducerii lui pe lume si mai ales pentru ca il iubesc. In plus, in momentul in care am decis ca ne dorim sa fim parinti eu si sotia nu am luat decizia pentru a umple un gol ci pentru ca eram fericiti impreuna.
Acum, parintele disfunctionat face copil sau copii sperand ca va umple un gol care e acolo din diverse motive, imaturitate emotionala, neglijare in copilarie, abuz, etc....... important e ca e acolo si constituie cel mai prost motiv pentru a face un copil. Iar acum e si moda cu forumurile, grupurile pe facebook unde poti avea viata sociala pe care altfel nu esti capabil sa o ai.
Pui poze pe facebook, instagram si toti se minuneaza si dau like si pentru moment iti ajunge.....apoi postezi din nou pentru ca sufletul tau e ca o galeata cu gaura si nu conteaza cata apa pui daca nu astupi gaura.
In cazul de fata vorbim de o mama care capitalizeaza atentie schilodindu-si emotional copilul. Sunt mii de cazuri in care parintii isi imbolnavesc deliberat copii pentru a avea grija mereu de ei si pentru a culege simpatie. In cazul vatamarilor fizice cel putin in afara autoritatile incep sa se sesizeze dupa un numar mare de spitalizari. Aici e vorba insa de partea sufleteasca.
Va dati seama cata atentie nemeritata culege o mama care posteaza mereu poze cu copilul chiar daca nu a deschis o singura data caietul de teme? Apoi, in valul de like-uri scapa faptul ca se bucura de copil singura si atat ii trebuie, incep cainarile si incurajarile, ca e frumoasa, ca isi va gasi si asa mai departe.
Cand toate astea incep sa paleasca incepe sa se planga ca tatal abuzeaza copilul, ca se simte singura, speriata si amenintata si tarata prin tribunale si nu stie cum sa-si apere puiul iar asta ii asigura atentie, mila si compasiune pentru o-ho-ho......ani de zile.
Ce ar insemna viata ei daca copilul ar pleca linistit la programul de vizita?
Pai....confruntarea directa cu golul ala din suflet. Si nu sunt multi care o pot face....nici macar din dragoste pentru copil.