avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS, o ştiţi pe aia "Nu vezi pădurea din cauza bârnei din faţa ochilor"? Prea rar am auzit, acum, în democraţia noastră originală, ca cineva să-şi recunoască greşeala. Stările acestea conflictuale au un început, cu o cauză bine definită.
Dvs. susţineţi că mergeţi sistematic la copil şi sunteţi gonit.De câţi ani sunteţi respins ? Oare întotdeauna aţi avut sufletul deschis, aţi fost cinstit faţă de băiat şi faţă de dvs.? Eu vă cred că ACUM mergeţi constant, aveţi prieteni care vă consiliază, se doreşte realizarea unei jurisprudenţe consistente despre alienarea parentală, puteţi obţine chiar foloase materiale de pe urma refuzului copilului de a pleca cu dvs....
Ce aţi face dacă instanţa ar stabili program de relaţii cu copilul dvs. , 2 weekenduri lunar la o instituţie, în prezenţa unor specialişti si dupăamieze din săptămână, în prezenţe mamei, a bunicului, la mall sau la cofetărie şi copilul ar fi dus la întâlnire? Aţi merge la fel de sistematic? Când copilul a fost mic, nu aţi avut program la domiciliul copilului sau aţi fost încă împreună? Dacă aţi avut program, aţi mers la copil, sau aţi aşteptat să treacă timpul, pentru a fi refuzat şi aşa, să aveţi motive de plângeri penale, de penalizări?
Întreb şi eu, aşa, fiindcă în cazul descris de mine, ani de zile, tatăl a ignorat copilul, a fost interesat doar după ce a primit program cu preluare şi cel mic a plâns, nu a vrut să plece, aşa au urmat toate celelalte, de fapt tot ce poate recomanda asociaţia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, sunteţi vehement şi aveţi tendinţe de a jigni.
Motivările de care vorbeam sunt pe site-ul asociaţiei, iar faptul că psiholoagele(2 bucăţi) le consider fufe rezidă în faptul că ele demonstrează alienarea prin faptul că băiatul nu voia să plece în excursie cu tata, tata pe care-l respingea, ele cunoscând situaţia şi propunând probe imposibil de realizat în situaţia dată.Este ca şi cum proba ar fi să stea un copil cu claustrofobie câteva ore într-un beci sau să pui copilul să ţină în braţe o pisică , el fiind alergic la pisici.
Despre condamnările penale, ce să spun - asociaţii au modele sigure de a incrimina o mamă , vă dau cazul meu concret, ca să nu-mi cereţi link-uri: tatăl vine la program, eu stau cu telefonul prin curte, aştept - nimic. Nu am avut inspiraţia să stau cu copilul în faţa porţii şi să chem vecinii ca martori, naivitatea, ce să spun! A doua zi înainte de masă, mă trezesc cu poliţaiul în poartă, iar domnul meu îmi zâmbeşte larg, alături de el.Cică nu l-am lăsat la copil, eu neg, susţin că nu a venit...aveam şi aparat de filmat montat undeva, derulez filmarea (nici nu era fixată data şi ora pe aparat) şi văd, că, într-adevăr, a fost la poartă, s-a prefăcut că sună, a pus telefonul la ureche, încă a şi făcut semn de salut spre aparat, apoi a plecat. A fost, evident, cu martor, care a rămas în maşină. Martorul a văzut că a sunat la poartă, că a avut telefonul la ureche, deci martorul nici măcar nu a minţit la Poliţie. Numai bine a făcut plângere penală la Poliţie. Altă dată, în loc să vină la ora 10, a venit la ora 12, copilul se juca în grădină, până l-am îmbrăcat, deja a plecat la Poliţie, pentru altă plângere-la fel, a avut martor. V-am mai scris de cadoul trimis copilului, cu plata transportului la destinatar sau cu alt cadou, cu ramburs.Toate astea ca să demonstreze alienarea parentală - apropo de aruncatul cadourilor. Şi dacă te înţelegi cu judiciaristul, prima sancţiune este cel mai greu de obţinut, celelalte urmează, prima fiind dovada ş.a.m.d.
When, orice judecată trebuie să fie făcută cu probe, nu cu presupuneri-ce i s-a spus cuiva în spatele uşilor închise-aveţi înregistrări autorizate?dacă da, aveţi dreptate, dacă nu, pe învinuiri aberante nu aveţi dreptul să acuzaţi pe nimeni.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
agpas, spune:
Si cum sa indepartezi psihopatii cand ei sunt parintele sau ma rog bunicul rezident?

Pai de ce sa-i indepartezi? Ai cu cine sa-i inlocuiesti? daca ii indepartezi pe mame sau pe bunici, adica pe cei care cresc in fapt copilul, cine vine in locul lor sa aiba grija de copil? Derbedeul fara slujba? (nu generalizez, ci vorbesc despre cazuri reale, multe sau putine, in care nerezidentul e un golan, fara casa, masa, slujba, unii chiar condamnati. )
Ala sa creasca copilul? Golanul sa aiba grija de copil? Pai omul n-are grija nici de el de vreme ce n-are un capatai la o varsta matura! (eu despre astfel de cazuri vorbesc, fie ca or fi multe, fie ca or fi putine)
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna prietenă, eu am observat că , în majoritatea lor, cei care urmează linia călăuzitoare dată de grupul organizat, au partenere realizate social, cu venituri peste medie; având mult timp la dispoziţie - tot aşa, majoritatea dintre cei care au revelaţia că copiii sunt purtători de drepturi, sunt şomeri, voluntari sau fără venituri, fără proprietăţi - fac un calcul simplu: prin penalizare, pot obţine o perioadă 33% din venitul celuilalt, sau, dacă reuşesc să convingă de alienare şi să mute copilul la ei, iau şi 25% din venitul părintelui devenit din rezident în nerezident şi încă 25% popriri pentru penalizare! Trai pe vătrai! dacă plânge un pic în faţa instanţei, de dorul copilului, mai ia mii de lei daune morale, din lipsă de îmbrăţişat copilul .Dar când nu a plătit pensia alimentară, nu l-a apucat dorul de copil?Nu s-a gândit ce mănâncă puiul său mult iubit sau dacă are căldură în casă? Nuu! şi nici nu contează, copilul e mare acum, îşi şterge singur mucii, merge singur la şoală şi mai poate ajuta şi în gospodărie.
Copilul meu tocmai s-a alienat de fostul prieten la cataramă, fiindcă acela nu a vrut să-i dea şi lui căpsuni. Nu i-am spus nimic în spatele uşilor închise, a fost decizia lui...
daca ii indepartezi pe mame sau pe bunici, adica pe cei care cresc in fapt copilul, cine vine in locul lor sa aiba grija de copil? Derbedeul fara slujba?

Nu vă faceţi griji, doamnă, au ei o soţie care, de voie, de nevoie, îi suportă şi pe copiii lor, sau o concubină, o bunică sau o mătuşă, vă daţi seama că la un venit al mamei de 4000 lei, se pot alege cu 2000 lei net, neimpozabil, mai mult decât un salariu mediu, pentru care omul trebuie să şi lucreze! Şi pot lua banii ăştia până împlineşte copilul 18 ani şi după!
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Derbedeul fara slujba, golanul fara casa, masa, slujba, condamnatul", repet, imi e mila de dvs si de felul in care credeti ca stiti unele lucruri (in realitate chiar nu stiti). Credeti ca dupa niste ani cineva se mai oboseste sa va demonstreze dvs cat de paralela sunteti cu realitatea? Nu as indeparta nici macar psihopatii de rezidenti de copil, pentru ca ar suferi copilul si pentru ca nu ar fi normal. Sa fiti sanatoasa, mintal mai ales ca zau aveti nevoie sa va ancorati in realitatea raului pe care il generati. End of story, ca oricum e inutil si exista lucruri misto de facut in viata asta. Si nu au legatura cu banii intotdeauna.
Si va voi urma sfatul, veti fi ignorata doamna PS. Sa vedem cum trece caravana aia.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)