avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, sunteţi încremenit în proiect.
Unui copil ii este bine si cu mama dar si cu tata in viata lui in egela masura. Mama nu e mai parinte decat tatal sau invers.

V-am explicat mai sus că e valabil de la caz la caz, deci aţi generalizat
Ce legătură bolnăvicioasă cu mama visaţi?Am fost singura care se interesa de ea, ce e bolnăvicios în a te informa cum mai stă cu reumatismul sau cu tensiunea şi de ce mai are nevoie? Aşa cum ea s-a interesat de mine, şi eu aveam datoria morală, de fiică. Ciudate idei aveţi...
Copilul a mers singur şi în excursie, a dormit şi la colegi, au dormit şi la noi prietenii lui-e vreo problemă? Şi va merge şi în tabăra mixtă copii-părinţi, la care voi participa.
Aha, deci e vorba de copil.Şi ce simte copilul când vine la poartă domnul Poliţist? dar când vine tata cu 2 martori, tot alţii, şi se ceartă cu mama, îi bagă telefonul în nas ca să filmeze?Cum se simte copilul, că despre el vorbim, când tata trebuie să vină, vin copiii la poartă să-l cheme la joacă, dar el nu are voie, că trebuie să-l aştepte pe tata. Şi tata nu vine. Vrea la film copilul, dar nu are voie, că mai sunt 2 ore de program şi cine ştie, poate vine tata. A, e de vină mama că nu-l lasă la fotbal cu copiii, dar dacă, între timp, vine tata şi copilul nu se lasă dus de la joacă, nu mama e vinovată, fiindcă i-a distras atenţia copilului? Este chemat la aniversarea prietenului, copilul nu are voie , decât după ora 17, fiindcă, nu-i aşa, are program cu tata.dar el tot nu vine-merge şi copilul la "spartul" petrecerii, în definitiv, aşteptarea e în interesul său superior.
Şi vine şi vacanţa, tata are program.Acum, poate veni oricând, chiar şi noaptea, că este programul lui. Georgel merge la mare, este chemat şi copilul, dar el nu are voie.Îl aşteaptă pe tata. Tata tot nu vine. Şi copilul îşi ispăşeşte condamnarea la domiciliu - vedeţi dvs., nu mai criticaţi puşcăria la domiciliu, este neplăcut să nu poţi ieşi din casă, oricâte oferte ţi se ivesc - şi, între timp, mama îi explică cât de bun e tata, cu siguranţă i s-a stricat telefonul şi maşina, de aceea nu anunţă că nu vine, că tata îl iubeşte şi de aceea îl ţine în casă, ca nu cumva , Doamne fereşte!, să-şi scrântească piciorul la munte sau să facă insolaţie la mare! Şi în timp ce mama îi explică ce bun e tata, copilul scoate din cutia poştală o scrisoare, în care mama e pârâta şi tata reclamant...şi întreabă: dacă tata e aşa bun, de ce te pârăşte la judecătorie, mamă? Noi am învăţat la şcoală că nu-i frumos să pârăşti! Şi de ce nu ne lasă tata să mergem la mare în Bulgaria, că Georgel merge iarăşi şi eu nu am fost niciodată...
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Martonze, utilizator
acest răspuns util
V-am explicat mai sus că e valabil de la caz la caz, deci aţi generalizat

Ati scos lucrurile din context. Este un paragraf intreg , imediat dupa in care am scris ce se intampla cand tatal este disfunctional si dooh, evident ca minorului nu i-ar fi bine in preajma lui. Nu pot sa explic fiecare cuvant ca la gradinita Martonze. Unele lucruri sunt de bun simt.
Ce legătură bolnăvicioasă cu mama visaţi?Am fost singura care se interesa de ea, ce e bolnăvicios în a te informa cum mai stă cu reumatismul sau cu tensiunea şi de ce mai are nevoie?

Asta scrieti acum, pentru ca in postarea cealalta singura ati mentionat ca:
Să ştiţi că pe mine nu m-a alienat nimeni, totuşi, până în ultima zi a vieţii mamei mele, o sunam obsesiv

Poate explicati de cand obsesivul a devenit semn al unei relatii normale si functionale.
Sau era doar o figura de stil? mai sa fie.
Copilul a mers singur şi în excursie

E minunat...doar ca eu m-am referit la tabara nu la excursie. Ar trebui aplaudat acum si faptul ca il lasati singur la scoala?
Şi ce simte copilul când vine la poartă domnul Poliţist? dar când vine tata cu 2 martori, tot alţii, şi se ceartă cu mama, îi bagă telefonul în nas ca să filmeze?

In toate cazurile copilul simte frica si tristete.
Cum se simte copilul, că despre el vorbim, când tata trebuie să vină, vin copiii la poartă să-l cheme la joacă, dar el nu are voie, că trebuie să-l aştepte pe tata. Şi tata nu vine

Din nou, se pare ca nici acum nu reusiti sa pricepeti insa nu am problema sa va repet a mia oara....nu e vorba despre aceste cazuri. Eu ma refer strict la alienare, la cazurile ca al lui AgainstPas care vine.....mereu. ce e asa dificil? In prima fereastra copilul asteapta tatal care nu vine ( si este de blamat tatal care nu vine) iar in a doua fereastra este copilul care asteapta si tatal care vine insa mama in spatele usii ii spune ca tati ii va face rau si ea il va uita daca pleaca. Eu ma refer la a doua fereastra.
Acesta este topicul , despre parinte alienator care hartuieste fostul partener si face rau copilului.
Acum, ca exista si cazuri ca cele descrise de dumneavoastra atunci foarte trist si de condamnat insa repet, aici subiectul si topicul si cazurile sunt altele.
V-am dat dreptate ca in cazurile descrise de dumneavoastra tatal care face si drege e de condamnat.
Ce mai doriti?
Sa ne convingeti sau sa convingeti pe cei care citesc ca din cauza unor tati care se poarta mizerabil toti sunt asa? Sau ca AgainstPas se da singur in judecata? sau ce? Exact ce combateti aici pentru ca eu, noi, AgainstPas vorbim de ceva si dumneavoastra de altceva.
Faptul ca fostul dumneavoastra partener e un om cu probleme comportamentale si DUMNEAVOASTRA sunteti pe nedrept invinovatita de alienare parentala nu o face mai putin alienatoare si bolnava pe fosta partenera a lui AgainstPas sau pe altele.

Era sa uit, cred ca v-am intrebat de minim trei ori doar la acest topic, daca nu este alienare cum se numeste ce face mama din situatia descrisa de mine? alienarea parentala este un abuz psihologic in care un parinte sau o ruda a copilului printr-o serie de actiuni denigratoare si presiuni il fac pe acesta sa isi respinga un parinte.
Dumneavoastra sustineti ca nu e alienare parentala faptul ca mama nu lasa copilul sa vorbeasca cu tatal sau ca ii zice ca daca merge la el ea va muri sau il va uita.
A-i spune copilului ca vei muri daca merge la celalalt parinte, nu este o presiune si o actiune care incearca sa il forteze sa refuze vizita la tata?
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
When, utilizator
acest răspuns util
When, detailez cazurile cunoscute de mine fiindcă acea mamă a fost penalizată pe zi calendaristică de întârziere şi catalogată ca alienatoare, pricepeţi asta? Dvs. puteţi să pricepeţi că mama despre care vorbiţi este acuzată la fel ca mama despre care vorbesc eu, spre deosebire de faptul că probabil, "vinovata" dvs. nu este penalizată, fiindcă are mai multe pcr?
Puteţi să înţelegeţi că sub masca "alienării parentale" o persoană nevinovată poate fi condamnată? Să nu vorbesc de cazul de la Prahova, unde tatăl a fost şi condamnat pentru abandon de familie şi, prin manipulare, a luat copilul la el, tot prin acuzaţiile de "alienare"? Ce alienare este pentru un copil părăsit la 4 luni de tată?Când a trăit acel copil viaţă de familie cu tata? Vorbeaţi de "expertizele psihologice", chiar v-aţi revoltat faţă de una: dacă citiţi motivarea, acea mamă a fost condamnată în baza raportului psihologic a două fufe de-a lui ILS, iar motivarea de la tribunal e atât de vehementă, încât îţi dai seama de părtinire făţişă, Vă spun ceva, dacă acel copil a fost normal, de acum înainte, cu siguranţă, va fi pacient de psihiatrie. Toate sentinţele judecătoriei au fost schimbate la tribunal, ce coincidenţă! Şi cine a fost martorul şi mentorul fericitului tată cu cazier, mare iubitor de copii? Alt membru marcant al asociaţiei - de fapt merg unul la altul ca martori şi mint unison. calcă pe sufletul copiilor, ca să se poată lăuda ce penalizări au obţinut şi câte procese au iniţiat! Nu vă supăraţi pe mine, dar psihopaţii ar trebui îndepărtaţi din preajma copiilor, sunt un real pericol pentru ei.
Cât credeţi că va mai dura teatrul ăsta, cu alienarea?
acest răspuns util
Si cum sa indepartezi psihopatii cand ei sunt parintele sau ma rog bunicul rezident?
When, detailez cazurile cunoscute de mine fiindcă acea mamă a fost penalizată pe zi calendaristică de întârziere şi catalogată ca alienatoare, pricepeţi asta? Dvs. puteţi să pricepeţi că mama despre care vorbiţi este acuzată la fel ca mama despre care vorbesc eu, spre deosebire de faptul că probabil, "vinovata" dvs. nu este penalizată, fiindcă are mai multe pcr?

Ce inseamna pcr??????
Care dintre mamele de care tot povestiti a fost catalogata drept alienatoare si penalizata? Iar daca da, puteti sa imi trimiteti secretizat motivarea instantei? Sau ce documente au ajuns la dumneavoastra? sau iar o sa dispareti ca magarul in ceata. Ca momentan vad ca nu reusiti sa sutineti cu absolut nimic afirmatiile pe care le faceti. cu NIMIC, subliniez.
Puteţi să înţelegeţi că sub masca "alienării parentale" o persoană nevinovată poate fi condamnată?

DAAAAA, vi s-a spus asta de zeci de ori...DAAAAAAA. Nu am sustinut niciodata ca nu exista cazuri false de alienare. Mai recititi odata postarile mele de la acest topic. Nu inteleg ce nu pricepeti?????
Să nu vorbesc de cazul de la Prahova, unde tatăl a fost şi condamnat pentru abandon de familie şi, prin manipulare, a luat copilul la el, tot prin acuzaţiile de "alienare"?

chiar v-as sfatui sa nu mai vorbiti de cazul din Prahova in conditiile in care mama refuza copilului sa mearga pana si la scoala. Ii refuza accesul la invatatura printre multe altele. Iar rapoartele de monitorizare a vizitelor de catre DGASPC in care s-a constatat de n ori ca unchiul si bunicii injura tatal in fata copilului dar ca acesta are un comportament decent sunt peste tot pe internet. Ma indoiesc ca nu le-ati vazut insa va pot da link. Vedeti, spre deosebire de dumneavoastra eu imi pot sustine cuvintele cu probe. Asa ca daca doriti sa vedeti ce fel de mama compatimiti aici nu e nevoie decat sa cereti.
dacă citiţi motivarea, acea mamă a fost condamnată în baza raportului psihologic

Pai va tot rog sa o puneti la dispozitie si nu reusiti. Dumneavoastra ati citit-o sau ati visat-o noaptea????????
a două fufe de-a lui ILS

Ok, ce dovezi aveti ca psiholoagele care au intocmit raportul sunt fufe? Din moment ce afirmati asta cu atata siguranta astept ca in urmatorul raspuns sa imi precizati dovezile care fara umbra de indoiala v-au facut sa afirmati ca acele femei sunt fufe.
iar motivarea de la tribunal e atât de vehementă, încât îţi dai seama de părtinire făţişă
- daca, insa desi amintiti de ea si vorbiti despre ea, nu sunteti in stare sa o puneti la dispozitie. De ce oare? De prea multa transparenta sau pentru ca nu e adevarat nimic din ce sustineti aici?
Vă spun ceva, dacă acel copil a fost normal, de acum înainte, cu siguranţă, va fi pacient de psihiatrie.

Iar eu va spun acel copil e fericit cu tatal lui intr-o familie normala , ma rog, era ultima oara cand am aflat de asta ....... Nu avea nici o problema din contra, incepuse sa recupereze abuzul la care fusese supus si sa se bucure de familia extinsa . Ori sunteti mintita ori mintiti infiorator de mult.

Toate sentinţele judecătoriei au fost schimbate la tribunal, ce coincidenţă!

Si s-a facut lumina....... Deci dumneavoastra sunteti cea care mintiti. Dat fiind faptul ca va descurcati cu portal.just si nu sunteti novice in a cauta dosare si ati vazut intampinarea, puteati foarte usor sa verificati si sa vedeti inainte sa afirmati asemenea minciuna. Da, nu a mai fost decazuta din drepturi insa procesele penale in care a fost condamnata, penalizarile, executarile, de astea uitati? cautati un DEX ce inseamna cuvantul "toate" avem interpretari diferite si pentru asta.

calcă pe sufletul copiilor, ca să se poată lăuda ce penalizări au obţinut şi câte procese au
iniţiat!
Cine doamna???? Tatal care se lupta sa isi duca copilul la scoala??????? Tatal care se lupta ca fiului lui sa nu-i mai fie aruncate cadourile pe scari?

Nu vă supăraţi pe mine, dar psihopaţii ar trebui îndepărtaţi din preajma copiilor, sunt un real pericol pentru ei.

Exact, doar ca prin psihopati ne referim la persoane diferite. Dumneavoastra va uitat pe portal, vedeti nenumaratele procese in care mama a pierdut apelurile insa sustineti aici sus si tare ca " Toate sentintele au fost schimbate la tribunal" Sfinte Dumnezeule.......

Cât credeţi că va mai dura teatrul ăsta, cu alienarea?

teatru????
inteleg de ce ii spuneti asa insa nu e teatru decat din partea alienatorilor. Stiti, lacrimile de crocodil in public si dupa abuzul din spatele usilor inchise ( cand e vorba de alienare)
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca :

Era sa uit, cred ca v-am intrebat de minim trei ori doar la acest topic, daca nu este alienare cum se numeste ce face mama din situatia descrisa de mine? alienarea parentala este un abuz psihologic in care un parinte sau o ruda a copilului printr-o serie de actiuni denigratoare si presiuni il fac pe acesta sa isi respinga un parinte.
Dumneavoastra sustineti ca nu e alienare parentala faptul ca mama nu lasa copilul sa vorbeasca cu tatal sau ca ii zice ca daca merge la el ea va muri sau il va uita.
A-i spune copilului ca vei muri daca merge la celalalt parinte, nu este o presiune si o actiune care incearca sa il forteze sa refuze vizita la tata?

? Ce ziceti, incercati de data aceasta?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)