avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sugerați ca cineva ar fi psihopat in povestea asta? Și eu cred la fel, bifează toate categoriile. Tare imi e frica insa ca ne referim la persoane diferite :)
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
AgainstPAS, cei de faţă se exclud întotdeauna.Vorbesc generic, exact cum antepostatorul meu vorbea depre narcisist.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, "interlocutorii" dvs au inceput sa scrie la 07:50

Vi se pare foarte sanatos din punct de vedere psihic vorbind ca va urmariti interlocutorii pe forum, la ce ora posteaza? dumneavoastra care chipurile nu dati doi bani si nu va intereseaza nimic din ce spunem?
Frustrarea asta.....
Va dati seama ce vieti fericite? Va dati seama cata disperare in a gasi atentie?

Hai sa urmarim firul logic, eu am postat la aproape 8 dimineata asa ca dumneavoastra ati dedus ca duc lipsa de atentie? Uau......... Sa indraznesc sa va intreb daca nu cumva logica asta o folositi cand impiedicati copilul sa aiba legaturi cu tatal lui?
Tot ieri am avut un tricou in culori mai deschise. Tot din lipsa de atentie, este? Si am mancat supa la pranz. Semn clar de frustrare. Si de nenorocit ce sunt am folosit si semnul exclamarii de cateva ori ieri pe forum. Gata, sunt pierdut.

Lasati-i doamna singuri cu lopatica si galetusa la locul de joaca (adica pe forum) sa-si dea intre ei cu nisip in ochi, hahaha!

Doamna, deja as ruga moderatorii sa se sesizeze despre hartuirea la care incepeti sa supuneti userul Martonze. Tot interveniti si tot ii dati directive sa nu mai participe la discutii.
intai ca pentru orice mesaj direct ati putea sa ii scrieti in privat si doi, nu cred ca ca cineva trebuie sa va ceara voie sa posteze aici pe forum.
mai bine, ignore si enjoy, caci caravana trece!

Pai tot asteptam sa va urmati sfatul si cumva va intoarceti iar si iar si iar. Nu obositi ca una sa spuneti si alta sa faceti, cumva atat de evident?
Deci va rog, limitati-va actiunile la persoana dumneavoastra si incetati sa mai incercati sa intimidati participantii la o discutie in dorinta de a face ce va doriti dumneavoastra.
I-ati sugerat lui Martonze de taspe ori sa nu mai raspunda. Desi avem pareri diferite doamna pare o femeie desteapta si capabila sa faca singura unele alegeri si uite ca vrea sa cotinuie discutia. De ce va e asa de greu sa intelegeti un lucru atat de simplu si banal?
Va multumesc si va doresc un week-end frumos.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
When, utilizator
acest răspuns util
Da, este vorba de sute de mii de copii ale soldaţilor hitlerişti, morţi în cel de-al doilea război mondial. Da, criminalii de război au fost eroi, după părerea lui When !

Pai doar hitleristii au luptat in al doilea razboi mondial?????? Eu am invatat altceva la istorie. Cred ca am avut manuale diferite.
In al doilea rand, am locuit in Germania o perioada dupa caderea zidului si am fost surprins si eu si parintii mei sa aflam ca de fapt nemtii pe care ii cunosteam nu ii reprosau lui Hitler decat ca a pierdut razboil. Imaginea eroilor care au cazut in al doilea razboi mondial s-a pastrat. Iar copii criminalilor de razboi care au aflat ce au facut parintii lor au suferit si au avut nevoie de ajutor specializat si chiar si nepotii poarta in suflet durerea si stigmatul de a se inrudi cu asemenea brute. Cautati pe youtube de exemplu pe Monica Hertwig. Imaginea distorsionata sau rea a tatalui raneste si traumatizeaza.

Şi eu, la fel, tot zilele trecute citeam un raport al unei psiholoage care nu a văzut copilul, nu a văzut mama, dar tata i s-a adresat cu rugămintea de a scrie un raport în baza reclamaţiilor scrise de el către autorităţi! Şi aceea a scris, iar respectiva fiţuică a fost plimbată prin 15 dosare, ca dovadă pentru alienarea parentală. Aţi auzit bine: nu a văzut copilul, nu a văzut mama. Despre ce vorbim?

Imi cer scuze anticipat insa va suspectez ca mintiti sau denaturati adevarul sau pur si simplu la randul dumneavoastra ati fost indusa in eroare.
V-am cerut de atatea ori sa imi trimiteti in privat lucrurile despre care sustineti sus si tare ca le-ati vazut insa niciodata, absolut niciodata nu ati facut-o.
Pentru ca eu cred ca nu aveti ce. doar speriati auditoriul sau incercati sa faceti prin minciuni sa se creada ca nu exista alienare, ca rezidentii sunt pusi la colt si amendati pe nedrept.
Daca ceea ce spuneti nu sunt minciuni, va rog sa dovediti si sa demonstrati acest lucru.
Pentru ca rapoartele minutioase care sustin ca minorii sunt alienati si cazurile particulare sunt pe internet, va pot trimite linkul oricand si acolo se poate vedea cum s-au desfasurat sedintele la psiholog si pe baza caror comportamente ale minorului si ale parintilor s-au tras anumite concluzii. Sunt atat de fumos scrise si cu atatea exemple si detalii incat oricine ar citi ar intelege fara dubiu cum stau lucrurile si ca acele rapoarte au fost facute cu maxim de profesionalism.
de ce rapoartele de care spuneti dumneavoastra in care fara sa vada copilul anumiti psihologi dau verdict de alienare nu sunt pe nicaieri?
De ce sustinatoarele ideii ca alienarea parentala nu exista, in afar de vorbe nu au nimic? ca de cand sunt aici pe forum tot astept si astept si astept. Sunt deschis sa admit ca am gresit, nu e problema mea personala alienarea insa pana acum, in afara de povesti lacrimogene din care denaturarea si minciuna sar in ochi, nu am vazut absolut nimic. NIMIC altceva care sa va sustina spusele.
da , făcute de doamnele psiholog de mai sus,şi pe rapoartele lor se bazează instanţele.

Toti psihologii sunt cumparati????
Sau aia care nu gasesc alienarea si abuzul asupra minorului sunt corecti si aia care constata abuzul sunt cumparati?

When, repet: psihopatul e fermecător, e inteligent, se foloseşte de slăbiciunile celor din jur( psihologi, poliţişti judiciari, procurori, personal naiv de la Protecţia copilului, etc.) pentru a-şi atinge scopul.
Este manipulator, egoist, lipsit de empatie şi îi place postura de victimă.
Şi, nu în ultimul rând, are întotdeauna dreptate.

Aici va dau dreptate.
Insa, singura diferenta dintre mine si dumneavoastra este ca eu sunt perfect de acord ca sunt psihopati care alieneaza si psihopati nereidenti care isi abuzeaza ei copilul si tipa fals cum ca ar fi alienare, pe cand dumneavoastra sustineti sus si tare ca nu exista alienare si ca doar nerezidentii abuzeaza.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
When, utilizator
acest răspuns util
Eu m-am referit la criminalii de război, care au lăsat urmaşi.După război, au rămas ţările distruse şi depopulate de bărbaţi, totuşi urmaşii combatanţilor, indiferent de statut (eu m-am referit la nemţi, care au pierdut războiul) au reconstruit ţarile lor, urmaşi crescuţi fără tătici.
When, despre exemplele enunţate de mine am scris acolo unde trebuie, legal. Vă asigur că am primit răspunsuri standard, pe care le-au primit şi prietenii dvs. Am apelat la "organizaţii guvernamentale" care se declară pentru drepturile omului, ca să constat că titularii respectivelor ong-uri sunt susţinătorii aberaţiilor debitate de asociaţiile pe care eu le condamn, mai mult, invită la conferinţele lor de lobby tocmai reprezentanţii acelor asociaţii, care, dacă le studiem situaţia actuală, sunt şomeri sau declaraţi fără venituri, unii cu condamnări penale la activ, pentru hărţuire sau pentru abandon familial, dar sunt perfect solvabili pentru a-şi angaja avocaţi "premium". Nici măcar nu e de mirare, acesta e trendul actual, agramaţii, inculţii, obraznicii şi agresivii sunt cei care dictează azi, iar cetăţenii muncitori, cinstiţi, titraţi pe bune se supun unor asemenea specimene, pentru ca ulterior, după ce au fost folosiţi, să fie călcaţi în picioare. Aşa că nu mai aşteptaţi, aşteptarea este stresantă, la fel cum este şi pentru copilul care aşteaptă pe tata la programul de vizită şi acela nu vine decât direct cu executorul şi cu martori, ca să consemneze refuzul minorului.
Din exemplele cunoscute de mine, nu există alienare, ci un efort susţinut al unor părinţi eşuaţi de a se răzbuna pe fostul partener, prin mijloacele pe care legile actuale le pun la dispoziţie.
Ceea ce auziţi dvs. de la prietenii dvs. nu corespunde cu ceea ce spun mamele respective, referitor la acelaşi subiect. Adevărul e la mijloc. De exemplu, unui tată i-a recomandat psihologul o terapie pentru formarea abilităţilor parentale - psihologul a fost reclamat la CPR şi întreruptă consilierea minorului, cerută anterior de tată la acel psiholog. În cazul meu personal, tata s-a dus la d-na psiholog care consilia minorul, ca aceea să convingă mama să lase copilul la nunta lui, fiindcă mama se opune, dar d-na psiholog a spus că nu-i stă în atribuţiuni.Asta am aflat în cursul unui proces, mult mai târziu.Dar , referitor la nunta , eu i-am spus tatălui de prima dată că sunt de acord, i-am cumpărat şi hăinuţe adecvate, totuşi, el a cerut intervenţia psihologului, de ce oare? ca el să spună ulterior că nu mai vrea să ia copilul la nuntă.
În alt caz, psihologul recomandă tuturor ca să ferească minorul de conflictul dintre părinţi, să facă imagine frumoasă celuilalt părinte, iar tata , când e cu copilul, îi explică cum va băga mama în puşcărie, fiindcă aceea e o nenorocită. Aşa se face imaginea frumoasă?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)