avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele meu si act aditional la CIM prin care a modificat norma programului de lucru si salariu.
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Nina1, utilizator
intrebarea a fost:
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?


plangerea penala in sine nu e o dovada, dar rezultatul anchetei penale , da va fi dovada falsului.
Dar in instanta civila puteti da in fata judecatorului un specimen de semnatura si daca este evidenta pt judecator ca semnatura de pe demisie nu va apartine, poate merge mei repede... parerea mea
In timpul judecarii contestatiei la decizia de incetare a c.i.m., solicitati instantei incrierea in fals a celor doua documente .
Potrivit art.178 C.proc.civ., " Cand una din parti declara ca nu recunoaste fie scrisul, fie semnatura, instanta va pasi la verificarea inscrisului. Spre acest sfarsit, presedintele instantei va obliga pe cel caruia i se atribuie scrierea sau semnatura sa scrie si sa semneze sub dictarea sa, parti din inscris. Refuzul de a scrie va putea fi socotit ca o recunoastere a scrisului".
Oricum dosarul penal va suspenda dosarul civil.
In cazul in care in procesul aflat pe rol persoana care a realizat falsul este chemata ca persoana juridica(ca reprezentant al firmei) iar in plangerea penala este ca persoana fizica se mai suspenda dosarul civil in favoarea celui penal? Multumesc.
Parerea mea e ca sfatul colegului freeelis e mai bun...Promovati o contesttie la decizia de incetare a CIM la Tribunalul in raza caruia domiciliati in 30 de zile .
Am promovat actiunea de contestatie decizie concediere la Tribunal.Nu stiu care va fi procedura de solutionare in ceea ce priveste documentele falsificate.Trebuie deschisa actiune in instanta impotriva persoanei fizice care le-a realizat? Aceasta actiune se face in cadrul aceluiasi proces de litigiu de munca aflat deja pe rol?Care e procedura?Care sunt pasii ce trebuie urmati?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator stelu2015 stelu2015 astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva. Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)