avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele meu si act aditional la CIM prin care a modificat norma programului de lucru si salariu.
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Nina1, utilizator
As dori sa atrag atentia moderatorilor sa sesizeze utilizatorului sa nu mai posteze mesaje consecutive, eventual care se si repeta, asa spune regulamentul.

Pe fond, daca considerati ca se pune in discutie savarsirea unei infractiuni cum e cea de fals si uz de fals , sesizati organele competente( politia, parchet).daca se dispune inceperea urmaririi penale se poate sa vi se suspende solutionarea cauzei civile pana la solutionarea celei penale, ceeace nu stiu daca e un avantaj.
Buna seara,
In cadrul litigiului de munca eu sunt parte reclamanta.Am depus Contestatie decizie de concediere, societatea parata a depus intampinare si acum doresc sa depun raspuns la intampinarea depusa de societatea parata.Ma puteti ajuta cu un model de formulare?
Multumesc
Nina1 a scris:

Buna seara,
In cadrul litigiului de munca eu sunt parte reclamanta.Am depus Contestatie decizie de concediere, societatea parata a depus intampinare si acum doresc sa depun raspuns la intampinarea depusa de societatea parata.Ma puteti ajuta cu un model de formulare?
Multumesc


Nu exista model de raspuns la intampinare ... daca aveti obiectiuni la intampinarea depusa atunci formulati in scris aceste obiectiuni si depuneti-le ... puteti denumi adresa catre instanta : obiectiuni la intampinare
Buna seara.
As dori cateva lamuriri in ceea ce priveste:
1. Conform art. 17 alin4 din Codul Muncii - Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la ali 2(din art.17) in timpul executarii c.i.m. impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostiintarii in scris a salariatului,cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

In cazul meu angajatorul mi-a incheiat act aditional la c.i.m. fara sa ma incunostiinteze in scris in termenul prevazut de lege, ba mai mult decat atat nici nu am stiut de existenta acestui act aditional care a fost semnat in fals in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele. Poate avea o scuza in acest caz?A modificat c.i.m printr-un act aditional intocmit si semnat in mod nelegal,nu?

2. art.283- Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
litera c) - c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de munca consta în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor fata de angajator;
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

Pot invoca art. 283 alin.(2) pentru introducerea in termen a contestatiei deciziei de concediere? (Pentru solicitarea dreptulurilor salariale s-ar putea invoca art. 283 alin.(1)litera c)?
Eu am introdus contestatia dciziei de concediere raportata la un document eliberat de catre itm(m-am incadrat in termen legal de 30 de zile - itm a eliberat documentul in data de 02 a lunii iar eu am inregistrat contestatia pe 19 ale lunii).Societatea parata contesta termenul de introducere a contestatiei ca fiind prescris.Dat fiind faptul ca incetarea c.i.m a facut facuta cu 1ianuarie 2008 printr-o cerere de incetare completata si semnata de catre angajator in fals(prin contrafacerea semnaturii mele)nu am avut cunostinta de lucrul acesta pentru ca nu am fost informata.Am aflat in 2009 in momentul in care m-am adresat la itm pentru o adeverinta de vechime in munca, despre aceasta situatie.Astfel , am facut demersuri la itm si la primul raspuns pe care l-am primit de la dansii am introdus contestatia la tribunal.

Multumesc
1. În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 C.mun., persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

2. Termenul de introducere a contestatiei este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a raportului de munca.

Alte discuții în legătură

Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator stelu2015 stelu2015 astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva. Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)