avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele meu si act aditional la CIM prin care a modificat norma programului de lucru si salariu.
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Nina1, utilizator
Buna seara, Am formulat o cerere catre ITM in ianuarie 2009 prin care am solicitat documentul ce a stat la baza incetarii cim; ca urmare a cererii formulate ITM mi-a eliberat o copie a cereri de incetare a cim care a fost anexata la decizia de incetare a cim. Copie dupa documentul Decizie de incetare a cim nu mi s-a eliberat pe motiv ca acest document se elibereaza numai la cererea oficiala a unui organ de cercetare cum ar fi Politie, la cererea instantei cum ar fi in cazul litigiului Tribunalul, deci nu se elibereaza unei persoane care a avut calitatea de angajat in firma.
Am formulta ulterior si sesizare prin care am adus la cunostinta ITM-ului ca documentele in baza in care s-a facut modificarea si incetarea cim nu sunt semnate de mine si nu am fost instiintata de catre angajator de aceste documente.Astfel , mi s-a formulat un raspuns la adresa mea prin care eram sfatuita sa actionez in judecata societatea angajatoarea deoarece faptele sesizate de mine sunt considerate conflicte de drepturi de munca.
Asadar ca urmare a raspunsului de la ITM si in urma discutiei pe aceasta tema in cadrul unei audiente cerute la dl inspector sef al ITM am introdus in instanta actiunea de contestatie.
Aceasta este pe scurt relatarea in ceea ce priveste capitolul solicitari documente si sesizari - ITM.
In instanta la ultimul termen societatea ar fi trebuit sa depuna la dosar aceste documente - act aditional si decizie incetare- lucrul care nu s-a intamplat. Atunci s-a dispus solicitarea de catre instanta a documentelor de la ITM.
Daca s-a solicitat acest lucru de catre instanta, atunci ITM-ul va fi obligat sa le trimita in copii ... in momentul in care luati cunsotinta de aceste documente, solicitati inscrierea in fals intrucat dvs nu ati semnat pe aceste acte.

:offtopic:
Despre ce ITM este vorba?
Ca sa revin cu completare - de la ITM in momentul in care am sesizat faptul ca documentele nu sunt semnate de mine conform legii ce reglementeaza activitatea acesti institutii aveau obligativitatea conform atributiilor ce reglementeaza activitatea institutiei sa sesize organele abilitate ,in speta Politia mai ales ca i-am informat ca exista o plangere penala formulata privind infractiuni de fals, mai mult decat atat nici Politia, respectiv, organul de cercetare care s-a ocupat de cercetarea dosarului nu a solicitat de la ITM documentele respective..Aflati ca dansii nu au facut acest lucru nici pana in momentul de fata.Nu ne mai miram de ce cercetarea este atat de anevoioasa.

Buna ziua
Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat "specimen de semnatura" de catre partea reclamanta (partea parata nefiind prezenta pentru a da specimen de semnatura).?Care este onorariul practicat ?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Nina1, utilizator
Buna seara,
In cadrul litigiului de munca au fost solicitate de la ITM documentele formulate si semnate in fals de catre angajator. Aceste documente fac si obiectul unui dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals- dosar ce este inca in faza de lucru. Pentru dosarul penal - neavand acces la documentele depuse la ITM pana acum - nu am depus documentele formulate si semnate in fals. Intrebarea este: pot completa la dosarul penal cu documentele obtinute de la ITM, avand in vedere ca xerocopiile au fost furnizate de catre ITM pentru Tribunal dosar litigiu de munca?
Cu stima

Scuze pentru postarea consecutiva a mesajelor.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Nina1, utilizator
Este de datoria organului de cercetare penala sa adune probe ... puteti sa le depuneti , dar nu va ajuta cu nimic intrucat sunt copii ... pentru expertiza le trebuie documentele in original.

Alte discuții în legătură

Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator stelu2015 stelu2015 astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva. Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)