avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele meu si act aditional la CIM prin care a modificat norma programului de lucru si salariu.
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Nina1, utilizator
Buna ziua
Exista clauza speciala la cim prin care angajatul unei firme poate achizitiona bunuri pe care sa le foloseasaca in propriul interes iar aceste bunuri sa fie inregistrate in gestiunea firmei respective?Exista temei legal in baza caruia se poate stipula o astfel de clauza?
Multumesc
Este admisibilă inserarea în cuprinsul contractului individual de muncă şi a altor clauze, în afara celor expres reglementate de lege, cu condiţia ca aceste clauze să nu încalce dispozitiile legale in vigoare.
Buna seara,
Am citit cim si in cuprinsul acestuia nu este prevazuta nici o astfel de clauza si nici alte clauze specifice ce pot fi inserate itr-un cim. Atunci cum se poate explica faptul ca in cadrul unui proces de partaj ex sotul revendica toate bunurile comune achizitionate in timpul casatoriei pe motiv ca acestea se afla in gestiunea firmei la care acesta este angajat? Ce temei legal confera dreptul unui patron de firma sa achizitioneze bunuri pe firma sa pentru a le da spre folosinta unei terte persoane?
Multumesc
Exista aceasta posibilitate si chiar se practica la unele firme ... acestea achizitioneaza bunuri (care sunt proprietatea lor) si pe care le dau in folosinta unor angajati pe perioada activitatii lor.
Nu exista niciun temei legal care sa le interzisa acest lucru patronilor.
Buna ziua,
Bunurile respective au fost achizitionate cu banii comuni, ele au fost trecute pe societatea respectiva doar pentru a recupera tva-ul. Poate cumpara un patron bunuri de uz personal unui angajat? Pot sustine faptul ca "mi-au fost daruite " si mie avand in vedere faptul ca am lucrat la aceeasi companie,nu? Ceva nu e logic in toata povestea asta.Acum ca trebuiesc partajate, brusc sunt in gestiunea unei firme?

Buna ziua,
In cadrul procesului "litigiu de munca" societatea parata a depus la dosar Intampinare in care precizeaza faptul ca societatea nu a avut activitate in cursul anului 2008 (pentru a motiva de ce patronul societatii a recurs la incetarea cim prin realizarea unui fals sub semnatura privata). Pentru a proba cele sustinute, partea parata a depus si documentele contabile aferente anului 2008 (in care bineinteles societatea a declarat venit 0 pe anul fiscal 2008). In urma demersurilor la institutii am obtinut copii ale extraselor de cont pentu firma implicata in litigiu. Din aceste extrase rezulta clar ca societatea a avut activitate prestari servicii si chiar a participat si la licitatii de achizitionare de bunuri imobile. Cum trebuie sa procedez in acest caz? Este fals in declaratii din partea societatii parate?
Cu stima.

Buna ziua,
In cadrul procesului s-a dispus realizarea expertizei grafoscopice privind documentele intocmite si semnate de catre angajator , documente ce au stat la baza modificarii c.i.m. si a incetarii c.im. Dupa realizarea expertizei grafice se vor discuta punctele mentionate in cererea de chemare in judecata? Care este procedura?
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Nina1, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator stelu2015 stelu2015 astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva. Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)