avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele meu si act aditional la CIM prin care a modificat norma programului de lucru si salariu.
In proces trebuie adusa ca dovada si plangerea penala formulata impotriva celui care a completat si semnat in fals aceste documente?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Nina1, utilizator
Buna ziua
Conform celor scrise de dl. "freeelis" - Termenul de introducere a contestatiei este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a raportului de munca"- inseamna ca in cazul meu nu a intervenit termenul de prescriptie deoarece decizia de incetare a raportului de munca nu mi-a fost comunicata. In firma am fost angajata in noiembrie 2006 iar contestatia am inregistrat-o in iunie 2009 (in interiorul termenului de 3 ani)- asta denota faptul ca nu a intervenit termenul de prescriptie nici pentru introducerea actiunii si nici pentru solicitarea drepturilor salariale,nu?
Multumesc
Avem un proces castigat (suntem o unitate scolara ) pentru niste diferente salariale din anul 2008.Avem de asemenea HJ cu titlu executoriu(fara cale de atac).Procesul a fost castigat prin sindicatul judetean, iar paritii sunt,:scoala, institutia primarului si inspectortatul scolar.Cum se procedeaza la executarea silita ?Va multumesc !
# Zetu Elena
Va puteti adresa unui executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti respective.

# Nina1
Actiunea pentru drepturile salariale este introdusa in termen , insa pentru contestarea deciziei de incetare trebuie sa se demonstreze ca aceasta nu v-a fost comunicata, astfel incat acest capat de cerere sa nu va fie respins ca prescris.
Buna seara
Multumesc dl-ui "freeelis" .
Referitor la : "pentru contestarea deciziei de incetare trebuie sa se demonstreze ca aceasta nu v-a fost comunicata, astfel incat acest capat de cerere sa nu va fie respins ca prescris. "
In acest caz ar trebui ca societatea parata sa faca acest lucru, deoarece eu nu am dovezi in acest sens - de la itm nu mi se elibereaza aceste documente si cred ca ar trebui sa existe inregistrata decizia de incetare a c.i.m. altfel nu s-ar fi putut inregistra incetarea raportului de munca.
In acest caz este necesar ca sa solicit instantei ca societatea parata sa faca dovada comunicarii deciziei de incetare a c.i.m?(cred ca asa ar fi logic)
Multumesc.Cu stima
Va raspund acum din practica ... in urma unei solicitari scrise catre ITM acesta este obligat sa va elibereze copii de pe decizia de incetare a c.i.m. depusa de catre fostul dvs angajator.
Daca aceasta nu este depusa atunci vi se va raspunde ca fostul dvs angajtor nu a depus la ITM decizia de incetare a raportului de munca. In acest caz, va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune impotriva fostului dvs angajator care are ca obiect "obligatia de a face" - eliberarea si comunicare deciziei de incetare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator stelu2015 stelu2015 astazi , o persoana s-a trezit cu o decizie de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, desi nu semnase asa ceva. Cum pot dovedi ca angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)