Adam Grecu a scris:
@flory_m
In contractele individuale de munca, mai nou se folosește fantezia numita salariul minim brut garantat în plata, de 1900,00 lei/luna. Ati auzit probabil, dar acest lucru nu înseamnă nimic pentru dumneata. Ce vreau sa remarc este faptul ca acest salariu este valabil, în general pentru oameni necalificați, fiind treapta ce-a mai de jos a salarizării, a îngrijitorilor de clădiri în cazul nostru.
Bun, acest salariu minim brut garantat in plata are la baza o multime de studii, si-au batut capul economistii cei mai de vaza din tara noastra - si chiar nu vreau sa comentez, justetea sau injustetea acestei concluzii deoarece, oricum nimeni nu ar tine cont de parerea mea.
Aceasta suma reprezinta salariul brut al muncitorului nostru, la care se mai adauga contributiile asociatieie, astfel ca cheltuiala salariala, doar a unui singur om este de 1943,00 lei pe luna.
Cum se repartizează aceasta cheltuiala salariala?
Când vine vorba despre negocieri, dar ce sa mai negociezi în aceste conditii, când esti fortat de Lege sa pleci de la 1900 lei / luna? Ati văzut undeva scris de către mine ca aceste cheltuieli salariale nu sunt prevazute în BVC, ca nu se aproba în AG? Poti sa negociezi un salariu brut mai mic de 1900 lei pe luna?
Eu nu am nimic cu dvs., pentru că știu că în general sunteți pregătit în domeniu, doar că nu puteți stăpâni legislația din domeniu și apărați exact administratorii infractori, care nu se prezintă la program și nu-și îndeplinesc atribuțiile legale.
Tot ne invocați că s-a mărit salariul minim sau mediu pe țară !
Da, dar chiar în lege scrie că salariile se calculează în funcție de numărul de ore lucrate !
Dacă dvs. ați avea un program de 2 ore pe săptămână (sunt mulți în situația asta), ați vrea să vi se mărească salariul la acel 1900 lei Brut ?
Vedeți că și în Occident salariul orar brut lunar e baza de calcul.
Dvs., cei din Asociații, trebuie să respectați legile și
să fiți remunerați doar în funcție de numărul de ore lucrate, raportat la salariul minim orar, nu să fiți plătiți în funcție de cota parte indiviză, de parcă suprafața apartamentului e standardul de plată a indemnizațiilor unor persoane !
Sunt unii administratori care lucrează la foarte multe Asociații în același timp, având chiar și un salariu de 2-3000 de lei (am văzut cazuri de-astea). !
Cum e posibil ca un angajat din România să ia acest salariu pentru câteva zeci de ore lucrate într-o lună ?
Vedeți de ce mulți proprietari cer desființarea acestor Asociații care-i buzunăresc en-gros ?