avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de muncă și programul de lucru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de muncă și programul de lucru al administratorului de bloc. Administratorii beneficiază de regim special?

In contractul de angajare al administratorului de la noi din bloc este prevazut un program de lucru de 4 ore zilnic, adica 20 de ore saptaminal. Intrebarea mea este daca codul muncii permite ca administratorul sa beneficieze de conditii speciale, adica sa nu afiseze programul de lucru, sa stea tot timpul in casa lui, unde proprietarii il pot suna la usa si sa discute cu administratorul iesit in pijama; si bineinteles ca deschide numai la cine vrea el. Precizez ca exista spatiu destul de mare si amenajat unde doar 2 ore pe saptamina administratorul sta acolo ca sa incaseze banii de intretinere. Ma lamuriti si pe mine daca este respectat contractul lui de angajare referitor la programul de lucru? Administratorii beneficiaza de regim special? In contractul lui de munca nu este precizat nimic in afara celor 4 ore zilnice.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@flory_m
Prietene, nu stii ce vrei si bati campii de rupi pamantul.
Chiar nu mai am cuvinte sa incerc sa-ti explic pentru ca oricum as scrie, pentru dumneata este tot in limba vietnameza.
In contractele individuale de munca, mai nou se foloseste fantezia numita salariul minim brut garantat in plata, de 1900,00 lei/luna. Ati auzit probabil, dar acest lucru nu inseamna nimic pentru dumneata. Ce vreau sa remarc este faptul ca acest salariu este valabil, in general pentru oameni necalificati, fiind treapta ce-a mai de jos a salarizarii, a ingrijitorilor de cladiri in cazul nostru.
Bun, acest salariu minim brut garantat in plata are la baza o multime de studii, si-au batut capul economistii cei mai de vaza din tara noastra - si chiar nu vreau sa comentez, justetea sau injustetea acestei concluzii deoarece, oricum nimeni nu ar tine cont de parerea mea.
Aceasta suma reprezinta salariul brut al muncitorului nostru, la care se mai adauga contributiile asociatieie, astfel ca cheltuiala salariala, doar a unui singur om este de 1943,00 lei pe luna.
Cum se repartizeaza aceasta cheltuiala salariala? Nu stii ? Citesti Legea, dar mai bine te uiti cum zboara porumbeii pe care ii scot, eu pe forum, ca sa inteleaga tot romanul care citeste.
Cand vine vorba despre negocieri, dar ce sa mai negociezi in aceste conditii, cand esti fortat de Lege sa pleci de la 1900 lei / luna? Ati vazut undeva scris de catre mine ca aceste cheltuieli salariale nu sunt prevazute in BVC, ca nu se aproba in AG? Poti sa negociezi un salariu brut mai mic de 1900 lei pe luna? Cum sa faci asa ceva?
Cine semneaza CIM-ul? In numele cui semneaza? Cine garanteaza ca contributiile asociatiei sunt achitate la ANAF? Intrebari, intrebari...
Ce trebuie sa intelegi dumneata - ca observ ca aici ai dumneata probleme, adica de a intelege un lucru simplu: una este formarea salariului sau a indemnizatiei si alta este modul de repartizare a cheltuielii salariale, da?
Asociatia trebuie sa respecte Legea, adica repartizarea se face proportional cu suprafata utila a locuintelor si Punct!
Daca Legea ar fi stipulat ca repartizarea sa se faca dupa alte criterii, credeti ca nu am fi discutat? Va garanttez ca ai fi venit in forum si ai fi tipat ca nu este bine, ca uite, eu m-am gandit ca este mai bie altfel...
Daca ma uit la ultimul citat pe care l-ai pus in ultima postare: rezultatul este o cifra, o valoare a unei comparatii pe care ar putea sa o faca toti participantii la forum, vis'a vis' de ce se intampla in asociatiile dumnealor.
Repet, aceasta este situatia la noi. Inmulteste aceasta valoare cu toata suprafata utila a asociatiei si vei afla intreaga cheltuiala salariala a asociatiei. Ei, abia acum poti face comparatii cu ce este intr-o asociatie de la IS, cu o alta din GL, BU. sau TM.
Cu stima,





Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Adam Grecu, utilizator
Adam Grecu a scris:

@flory_m
In contractele individuale de munca, mai nou se folosește fantezia numita salariul minim brut garantat în plata, de 1900,00 lei/luna. Ati auzit probabil, dar acest lucru nu înseamnă nimic pentru dumneata. Ce vreau sa remarc este faptul ca acest salariu este valabil, în general pentru oameni necalificați, fiind treapta ce-a mai de jos a salarizării, a îngrijitorilor de clădiri în cazul nostru.
Bun, acest salariu minim brut garantat in plata are la baza o multime de studii, si-au batut capul economistii cei mai de vaza din tara noastra - si chiar nu vreau sa comentez, justetea sau injustetea acestei concluzii deoarece, oricum nimeni nu ar tine cont de parerea mea.
Aceasta suma reprezinta salariul brut al muncitorului nostru, la care se mai adauga contributiile asociatieie, astfel ca cheltuiala salariala, doar a unui singur om este de 1943,00 lei pe luna.
Cum se repartizează aceasta cheltuiala salariala?
Când vine vorba despre negocieri, dar ce sa mai negociezi în aceste conditii, când esti fortat de Lege sa pleci de la 1900 lei / luna? Ati văzut undeva scris de către mine ca aceste cheltuieli salariale nu sunt prevazute în BVC, ca nu se aproba în AG? Poti sa negociezi un salariu brut mai mic de 1900 lei pe luna?

Eu nu am nimic cu dvs., pentru că știu că în general sunteți pregătit în domeniu, doar că nu puteți stăpâni legislația din domeniu și apărați exact administratorii infractori, care nu se prezintă la program și nu-și îndeplinesc atribuțiile legale.
Tot ne invocați că s-a mărit salariul minim sau mediu pe țară !
Da, dar chiar în lege scrie că salariile se calculează în funcție de numărul de ore lucrate !
Dacă dvs. ați avea un program de 2 ore pe săptămână (sunt mulți în situația asta), ați vrea să vi se mărească salariul la acel 1900 lei Brut ?
Vedeți că și în Occident salariul orar brut lunar e baza de calcul.
Dvs., cei din Asociații, trebuie să respectați legile și să fiți remunerați doar în funcție de numărul de ore lucrate, raportat la salariul minim orar, nu să fiți plătiți în funcție de cota parte indiviză, de parcă suprafața apartamentului e standardul de plată a indemnizațiilor unor persoane !
Sunt unii administratori care lucrează la foarte multe Asociații în același timp, având chiar și un salariu de 2-3000 de lei (am văzut cazuri de-astea). !
Cum e posibil ca un angajat din România să ia acest salariu pentru câteva zeci de ore lucrate într-o lună ?
Vedeți de ce mulți proprietari cer desființarea acestor Asociații care-i buzunăresc en-gros ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii la o asociatie de proprietari AdaZdravescu AdaZdravescu Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un ... (vezi toată discuția)
Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din asociația de proprietarii, știind ce spune legea nr. 196/2018, art. 28 ? flory_mr flory_mr Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din Asociația de Proprietarii, știind ce spune Legea nr. 196/2018, art. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea afisarii raportului pe salariat gabriela constantinescu gabriela constantinescu La asociatia de proprietari este obligatorie afisarea ( eventual la avizier sau in biroul administratorului ) raportului pe salariat? Multumesc (vezi toată discuția)