avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de muncă și programul de lucru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de muncă și programul de lucru al administratorului de bloc. Administratorii beneficiază de regim special?

In contractul de angajare al administratorului de la noi din bloc este prevazut un program de lucru de 4 ore zilnic, adica 20 de ore saptaminal. Intrebarea mea este daca codul muncii permite ca administratorul sa beneficieze de conditii speciale, adica sa nu afiseze programul de lucru, sa stea tot timpul in casa lui, unde proprietarii il pot suna la usa si sa discute cu administratorul iesit in pijama; si bineinteles ca deschide numai la cine vrea el. Precizez ca exista spatiu destul de mare si amenajat unde doar 2 ore pe saptamina administratorul sta acolo ca sa incaseze banii de intretinere. Ma lamuriti si pe mine daca este respectat contractul lui de angajare referitor la programul de lucru? Administratorii beneficiaza de regim special? In contractul lui de munca nu este precizat nimic in afara celor 4 ore zilnice.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai indaratnic decat @flory_m nu am intalnit !
Mai sus posteaza un citat, in care eu am solicitat autoarei acestui topic niste informatii referitoare la suprafata utila a scarii, a blocului, a asociatiei - si am dat ca exemplu si costurile salariale pe mp de suprafata utila, de la noi - toate acestea, pentru a intelege costurile salariale foarte mari de la dansa din asociatie, dar si de la alte unele asociatii.

Nu am discutat de nr. de persoane, ca acestea nu au nicio relevanta in discutia de fata.
Stimate floy_m, daca nu intelegeti ceva, va rog sa intrebati si poate unii dintre noi o sa va facem sa intelegeti.

Intrebare: pe ce baza legala stiti dvs. ca se "fac" salariile intr-o asociatie de proprietari?

Daca stiti, raspundeti scurt, fara citate si fara exemple de la dvs., unde observ ca sunteti in razboi cu toata lumea, da?
Daca nu stiti, nu amestecati merele cu perele si cereti ajutorul, sa va indrumam unde puteti citi, negru pe alb - apropo's de :
În ce lege ați văzut că se plătesc salariile celor angajați în Asociațiile de Proprietari în funcție de numărul persoanelor pentru care se zice că lucrează ?

Cred ca foarte curand voi abandona acet topic, deoarece plecam de la o discutie simpla si se ajunge la aberatii si chiar nu vreau sa ma mai amestec.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
Adam Grecu, utilizator
Se pare că v-am blocat cu întrebarea mea la obiect ! Puteați să răspundeți cumva, dar se vede că refuzați și vreți să abandonați acest Topic, ceea ce nu e bărbătește.
Puteți să-mi răspundeți unde scrie în vreo lege că dvs., șefii și angajații Asociațiilor de Proprietari trebuie să fiți plătiți în funcție de câte proprietăți sunt ? Aici discutăm totul doar pe baze legale, nu pe teorii sau reguli inventate.
REPET: Cum măsurați dvs. volumul de muncă raportat la fiecare proprietate (pe cota-parte indiviză), că dacă ar fi așa, toți angajații din lume ar fi plătiți ca și dvs. ?
Ca să fim on-topic, cum poate fi plătit acel administrator care este subiectul Topicului, dacă el nu e de găsit, sau se face că lucrează ... de acasă, în pijama ?
Dvs., dacă ați fi proprietar sau patron, ați plăti un asemenea impostor ?
Vă rog, nu mai luați apărarea celor care se fac că muncesc. Dacă dvs. sunteți corect în Asociația dvs., nu înțeleg de ce generalizați și la alte Asociații, ca și cum toți ar fi sfinți.
De-asta mulți proprietari vor desființarea acestor cuiburi de abuzuri și de fără-de-legi (nu generalizez la Asociația dvs.) !
Aproape totul în aceste Asociații comunistoide nu e legal și normal - de-asta nu mai putem plăti ne-munca sau munca fără a fi remunerată în funcție de salariul orar, așa cum e în țările civilizate !
De ce dvs., cei din Asociații, trebuie să fiți exceptați de la regulile generale de salarizare ?
Cum pot eu plăti niște șefi de Asociație care au fost depistați de organele penale cu o Delapidare de 55.000 de lei ?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
''Puteți să-mi răspundeți unde scrie în vreo lege că dvs., șefii și angajații Asociațiilor de Proprietari trebuie să fiți plătiți în funcție de câte proprietăți sunt ?''
Salariul se negociaza si se aproba de catre AG.
Asta întrebam și eu, ce prevede legea? De exemplu daca vine control de la ITM și nu găsește programul de lucru afișat, nici lăsat mesaj unde se afla adm, săi raspunde de ușa domiciliului în pijama ce ii face? Eu știu cazuri reale în care au primit amenzi usturătoare. In cazul meu specific, aai și luat abuziv uscătoria blocului pt a-și face birou, dar nici macar nu asta acolo sa lucreze acte, socoteli, evidente,etc... e prea comod sa stea acasă în pijama. Întrebam ce prevede codul muncii, un nr.de lege și de articol. Sau unde este prevăzută excepția pt administratori? un Nr. de lege și de articol. Știe toată lumea sint abili sa justifice statul in pat in pijama. Sau cînd nu sunt de găsit, că sunt plecați după "comisioane".
''De exemplu daca vine control de la ITM și nu găsește programul de lucru afișat?''...programul de incasari este afisat pe lista de intretinere.Asa ar fi normal..Plus ca ITM vine doar sa verifice contractele de munca...daca nu are,nu tine de ITM.
'' In cazul meu specific, aai și luat abuziv uscătoria blocului pt a-și face birou, dar nici macar nu asta acolo sa lucreze acte, socoteli, evidente,etc... ''...daca nu si-ar fi facut biroul la uscatorie,unde ar fi facut incasarile? Probabil ar fi inchiriat undeva un spatiu si ar fi fost locatari suparati ca se plateste chirie.
''...dar nici macar nu asta acolo sa lucreze acte, socoteli, evidente,etc... ...'unde are toate registrele? Calculatorul?Daca foloseste calulatorul personal,poate sta acasa...Dar,daca suna cineva ca vrea sa plateasca intretinerea pt ca nu poate in timpul programului de lucru,nu se poate...

Alte discuții în legătură

Salarii la o asociatie de proprietari AdaZdravescu AdaZdravescu Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un ... (vezi toată discuția)
Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din asociația de proprietarii, știind ce spune legea nr. 196/2018, art. 28 ? flory_mr flory_mr Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din Asociația de Proprietarii, știind ce spune Legea nr. 196/2018, art. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea afisarii raportului pe salariat gabriela constantinescu gabriela constantinescu La asociatia de proprietari este obligatorie afisarea ( eventual la avizier sau in biroul administratorului ) raportului pe salariat? Multumesc (vezi toată discuția)