In contractul de angajare al administratorului de la noi din bloc este prevazut un program de lucru de 4 ore zilnic, adica 20 de ore saptaminal. Intrebarea mea este daca codul muncii permite ca administratorul sa beneficieze de conditii speciale, adica sa nu afiseze programul de lucru, sa stea tot timpul in casa lui, unde proprietarii il pot suna la usa si sa discute cu administratorul iesit in pijama; si bineinteles ca deschide numai la cine vrea el. Precizez ca exista spatiu destul de mare si amenajat unde doar 2 ore pe saptamina administratorul sta acolo ca sa incaseze banii de intretinere. Ma lamuriti si pe mine daca este respectat contractul lui de angajare referitor la programul de lucru? Administratorii beneficiaza de regim special? In contractul lui de munca nu este precizat nimic in afara celor 4 ore zilnice.
Va multumesc.
Apropo, domnule Cornel Vasile, știți cumva când se va publica legea în Monitorul Oficial ?
Abia aștept să treacă cele 2 luni, pentru că șefii Asociației noastre vor încălca 100% zeci de articole de acolo !
Adam Grecu
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@gabriela constantinescu,
Chiar ati citit Codul muncii? Nu cred, dar nu asta conteaza. Conteaza ca din toata scara doar dvs. va simtiti furata, lezata... Trebuie sa mai gasiti pe cineva lucid care sa mai gandeasca pe-acolo...
Vreti firme specializate, profesioniste, da? Nu stiti ce vorbiti, dar daca asa vreti, probabil ca cineva o sa va asculte ruga!
Am sa va dau doar un exemplu ca sunteti si vorbiti cu patos in legatura cu as. prop. Iata ce ziceti: Aceste formule învechite și depășite de Asociații de proprietari....
Eu va zic ca nu sunt invechite. Ultima reglementare a fost data in 2007, si iata, deja '' apare" o noua versiune...
Eu mai zic ca vorbiti si exagerati din toate punctele de vedere. Ce sa mai zicem, asa se face si "la varf" - ati observat cum se lucreaza in parlament? Si ce lefuri si pensii isi propun?
Sfatul meu, incercati sa va puneti la punct cu noua legislatie, patrundeti in structurile de conducere, sa fiti in interiorul "sistemului" si cand o sa observati o neregula, atrageti-le atentia, putand merge pana la a notifica serviciul specializat din primarie, sau asa cum zice @flory_mr, puteti merge si in instanta.
Pentru @flory_mr, ce sa mai comentez? Sa fie mai atent cu Facebook-ul. Si acolo se bat campii. Pana nu stii cu subiect si predicat despre ce este vorba, lasati-o mai "tango" cu acuzatiile. Acum este permis sa ai cate contracte poti sa duci si ca sa nu mai vorbim aiurea, Orice cetatean isi negocia pretul muncii, iar statul incurajeaza acest lucru deoarece incaseaza taxe si impozite proportional cu brutul, da?
Daca ar fi o firma specializata care ar presta activitatea la cele 7 asociatii ar fi mai bine? A zis ceva doamna de pe Facebook, cam cat achita pentru serviciile administratorului? Precis nu stie si nici nu a facut niste comparatii intre serviciile unui administrator, sa zicem persoana fizica si serviciile si costurile unei firme specializate. Din punctul meu de vedere, as prefera o firma specializata, dar "controlata" la sange de un presedinte bun si un cenzor "extra".
Daca doriti, mai putem discuta pe aceasta tema pentru ca subiectul preocupa mula lume!
La noi sint 4 angajați cu salarii care implica impozite și contribuții la pensii. Am niște oferte de firme de administr. și costurile sunt intre 650 și 850 lei/luna pt un bloc cu 34 apt. Credeți că se poate compara o factura de prestări servicii cu citeva salarii? Firma înlocuiește administratorul și instalatorul in acest preț. Precizez că instalatorul angajat la noi e fantoma, e doar cu numele, nu apare decit ffff rar și nu face nimic.
In orice caz, va mulțumesc pentru sugestii.
Pt D-na flory_mr
Precis acel administrator e PFA, nu e cu contract de munca, ca atare nu are program de munca definit ca ore ci doar obligatiile din contractul cu asociatile respective si daca face fata si e capabil, care-i problema daca castiga mult???