In contractul de angajare al administratorului de la noi din bloc este prevazut un program de lucru de 4 ore zilnic, adica 20 de ore saptaminal. Intrebarea mea este daca codul muncii permite ca administratorul sa beneficieze de conditii speciale, adica sa nu afiseze programul de lucru, sa stea tot timpul in casa lui, unde proprietarii il pot suna la usa si sa discute cu administratorul iesit in pijama; si bineinteles ca deschide numai la cine vrea el. Precizez ca exista spatiu destul de mare si amenajat unde doar 2 ore pe saptamina administratorul sta acolo ca sa incaseze banii de intretinere. Ma lamuriti si pe mine daca este respectat contractul lui de angajare referitor la programul de lucru? Administratorii beneficiaza de regim special? In contractul lui de munca nu este precizat nimic in afara celor 4 ore zilnice.
Va multumesc.
flory_mr
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
-Editare citat integral. Vă rog să renunțați la obiceiul acesta, încălcați regulamentul de postare în forum-
Eu așa aș proceda - aș vedea care e programul de lucru afișat la sediul Asociației sau la Avizierele scărilor și aș arăta tuturor proprietarilor că acel administrator al dvs. lucrează doar ... 2 ore pe săptămână, conform programului, nu 20 de ore pe săptămână cum e mincinos trecut în contract. Denunțați ca ilegal (Nulitate Absolută) contractul acelui administrator doar cu numele, care stă mai mult pe-acasă, dar minte că lucrează 80 de ore pe lună, când el lucrează doar 8 ore pe lună, adică de 10 ori mai puțin !!!
Apropo, ce salariu ia acest fals administrator - sper că nu ia vreo 2000 de lei Net ?
Adam Grecu
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
flory_mr,
V-am rugat repectuos sa nu abuzati de citate, dar se pare ca va trebuie ceva mai dur.
Mai mult, gresiti cand afirmati ca una scrie in contractul administratorului (ca timp de lucru) si alta este in realitate.
Cititi un pic mai sus opinia mea. O sa ziceti ca da, daca tot sunteti administrator, ii tineti partea...
Nimic mai fals. Faza cu incasarile, este floare la ureche, cu toate ca dupa programul de incasari, mai sunt o groaza de operatiuni pe care administratorl incasator este nevoit sa le faca, sa completeze registre, sa-si verificwe sumele, sa completeze fisele de cont, a doua zi sa mearga sa-si faca platile la furnizori...
Daca multi nu cunosc aceste aspecte - nu trebuie sa va suparati asa de tare; trebuie sa va adresati conducerii as. prop., il schimbati, angajati un alt om care sa va satisfaca asteptarile, insa eu va spun ca in multe privinte gresiti si este necesar sa mai analizati situatia.
Va doresc mult succes.
Pentru a nu mai insista cu faptul că eu citez anumite cuvinte sau fraze din postări - EU CITEZ DOAR ANUMITE PORȚIUNI PENTRU A FI MAI DIRECT, SĂ RĂSPUND LA ÎNTREBĂRILE PUSE, MAI PUNCTUAL !
Ca să revin la subiect, vă dau un exemplu cu o doamnă de pe un grup de Facebook care ne-a șocat pur și simplu !
Dânsa are un așa-zis administrator care e angajat la ... 7 Asociații de Proprietari, în zone diferite ale orașului !!!
Domnule Adam Grecu, cum face acel individ avid după marafeți, se teleportează, să rezolve toate problemele tehnice și contabile din cele 7 Asociații ?
Faceți un calcul cam ce salariu are acel individ ... sau ce număr de ore adunate de la cele 7 Asociații ar avea ! Dacă are, să zicem, un salariu mediu de 1000 lei Net, acest individ dubios ia lunar 7000 de lei ... mai are puțin și ia un salariu de Parlamentar !
Iar ca număr de ore lucrate, cum face, oare ? Calculează 4 ore ori 7 Asociații = 28 de ore în total ? Adică deja depășește o zi de muncă de 24 de ore ... ce demențială e faza !
De-asta românii ajunși la (sub) nivelul sărăciei s-au săturat de aceste Asociații dubioase, care au angajați mulți escroci care nu știu cum să mai jecmănească proprietarii !
Mulțumesc pentru opiniile Dvs. Toată lumea știe că că adm. merge la banca pt plati,etc... Dar calculele și completarea registrelor de ce nu le face in programul și orele prevăzute în contractul de munca? De ce acești administratori au regim special? Eu întrebam ce prevede codul muncii? Din cite știu, orice angajat cînd pleacă de la servici lasă spus undeva unde se afla și cu ce scop. Nu cred că în codul muncii scrie că angajatul se prezintă în pijama și lucrează la domiciliu de unde decide el la cine să deschidă ușa și la cine nu. Precizez că biroul unde încasează doar adm. nostru este de fapt uscătoria noastră luată abuziv de administrația blocului, fara nici o aprobare de la vreun proprietar. Și nici macar nu sta acolo la program. Pe ăștia ii interesează doar sa ne ia banii. Eu chiar nu înțeleg cum acești administratori și în general toată gașca cu comitetul executiv și președintele sint protejati de lege, că de la primărie nu le face mai nimic, iar acest grup organizat și f compact nu poate fi "străpuns",adică ei manevreaza banii de la un bloc întreg și nimeni nu poate pătrunde sa vada si sa înțeleagă ceva din contabilitate. Zeci de mii de lei în fondul de reparatii in fiecare an, fara sa se vadă vreo reparație importanta, dar facturi astronomice exista în contabilitate. Și ei sint la adăpost. Își permit să nu răspundă la cereri scrise din partea proprietarilor, care întreabă ce reprezintă niște sume afișate la cotele de întreținere. Mii și mii de lei pe cheltuieli administrative, de parcă ar folosi milioane de găleți și tone de detergenți și becuri.... Și nu vor să arate la nimeni detalierea și explicația acestor cheltuieli administrative. Și multe, multe alte chestii care te "omoară cu zile "pe banii tai. De aceea întreb și eu, macar să-i văd acolo, la birou, daca altceva nu se poate obține.