Adam Grecu a scris:
Ceea ce nu am înțeles din mesajele anterioare:
- care este suprafața utilă a tuturor apartamentelor din asociația dvs. ?
- care este cheltuiala salarială/mp de sup. utilă?
În condițiile în care cunoști aceste elemente, poți să-ți faci o idee despre cât de „umflate” sunt
salariile și indemnizațiile într-o Asociație.
Dacă vreți, pot să vă dau un exemplu de la noi - salariul îngrijitorului de bloc + indemnizațiile conducerii + comisionul administratorului = 0,5848 lei/mp sup. utila.
Dacă ne uităm în alte zone - București, Cluj, Timișoara, acest indicator depășește cu mult 1,00 leu /mp SU.
Dvs. unde vă situați - ca să vorbim în cunoștință de cauză și să înțelegem și noi !
Oameni buni, este prea mult să spuneți că un șef sau angajat al unei Asociații trebuie plătit în funcție de numărul proprietarilor sau în funcție de numărul apartamentelor din acea Asociație (Condominiu) !
Dacă e așa, toți ceilalți angajați din România ar trebui plătiți în funcție de numărul clienților cu care interacționează și/sau le prestează servicii.
În ce lege ați văzut că se plătesc salariile celor angajați în Asociațiile de Proprietari în funcție de numărul persoanelor pentru care se zice că lucrează ?
Să nu-mi ziceți că treceți pe la toți cei peste 500 de proprietari și le rezolvați toate problemele ce au legătură cu Asociația, că mă îngrijorez !
De ce să nu fiți plătiți mai ales
în funcție de numărul de ore lucrate, pentru că așa e legal și logic să fie plătit un angajat, mai ales în Asociațiile de Proprietari.
Cum poți avea, ca președinte, o indemnizație lunară Netă de 1500-2000 de lei pentru 60 de ore lucrate în fiecare lună, chiar dacă ar fi peste 500 de proprietari în acea Asociație ?
Doar nu vreți să ziceți că acel președinte merge la toți proprietarii și le rezolvă toate problemele din Asociație, pentru a justifica plata lui per proprietate.
Așa, toată lumea care lucrează cu cetățenii, ar trebui să ceară un cuantum (un procent) prin care să fie plătit, nu să facă asta în funcție de numărul de ore lucrate !
De exemplu, șefii ilegali din Asociația noastră, ne-au păgubit en-gros pe listele de plată, ba chiar fosta conducere are finalizat dosarul penal deschis în Iunie 2014, în care s-a găsit mai ales o faptă penală de Delapidare de 55.000 de lei ! CUM SĂ MAI PLĂTIM ÎN CAZUL ĂSTA NIȘTE IMPOSTORI ?
Așa-i că trebuie să-i plătim în funcție de numărul apartamentelor pe toți hoții dovediți de organele judiciare (să nu fiu înțeles greșit ... mă refer la Asociațiile în care șefii și angajații au deja dosare penale) ?
P.S.
Aștept răspunsul dvs., să știm și noi baza legală pentru care indemnizațiile dvs. se plătesc cu o anumită sumă sau procent, în funcție de numărul proprietarilor !