avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de muncă și programul de lucru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de muncă și programul de lucru al administratorului de bloc. Administratorii beneficiază de regim special?

In contractul de angajare al administratorului de la noi din bloc este prevazut un program de lucru de 4 ore zilnic, adica 20 de ore saptaminal. Intrebarea mea este daca codul muncii permite ca administratorul sa beneficieze de conditii speciale, adica sa nu afiseze programul de lucru, sa stea tot timpul in casa lui, unde proprietarii il pot suna la usa si sa discute cu administratorul iesit in pijama; si bineinteles ca deschide numai la cine vrea el. Precizez ca exista spatiu destul de mare si amenajat unde doar 2 ore pe saptamina administratorul sta acolo ca sa incaseze banii de intretinere. Ma lamuriti si pe mine daca este respectat contractul lui de angajare referitor la programul de lucru? Administratorii beneficiaza de regim special? In contractul lui de munca nu este precizat nimic in afara celor 4 ore zilnice.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Apare din aceste discuții întrebarea: se poate încălca codul muncii in A G ? AG poate lua orice hotărîre? Are prioritate față de codul muncii? Încă o dată întreb, daca stie cineva ce prevede legea? Codul muncii! ?
Pentru @flory_mr

Ce se intampla, ori eu sunt atat de prost incat nu pot sa va fac sa intelegeti ca salariile se negociaza, asa cum s-a scris si mai sus si se repartizeaza pe cota-parte indiviza de proprietate, ori dumneata nu pricepi acest lucu pentru ca-ti lipseste ceva, nu cititi, nu intelegeti, ceva de genul....
Atat de tare m-ai blocat ca era sa cad de pe scaun. Pai daca eu o tin de coarne si dumneata zici ca-i ciuta, cum se numeste barbate?
Vroiati sa va aratam Legea unde scrie, da? Pai iata:..
Citeste si da mai departe prin cartier:
Legea 230/2007, art.47, apoi in detaliu, HG nr. 1577/2007, Cap. III, sectiunea 4, art. de la nr. 43 la 47.
Chiar nu pot sa inteleg.
Chiar se explica in detaliu ca acum salaiile se negociaza. Nu iti vine nimeni sa mai munceasca moca, ca pe vremea - noi ne facem ca muncim, voi va faceti ca ne platiti !

Inca o vorba si am terminat: de cand postez pe acest forum, semnez cu numele real, iar in profil, am dat toate datele care ar putea sa fie folosititoare unor useri. Mai mult, am sfatuit multi utilizatori sa foloseasca si adresa noastra de mail, unde am postat si nr. de telefon.
Asadar, sunt total responsabil de cele scrise, postez si sursele de informatii, asa ca sa nu ma acuzi dumneata de lipsa de barbatie, (ei, la 68 de ani barbatia este cam ofilita, dar nu ma plang...), ca chipurile m-ai blocat cu nush ce intrebare.
Observati ca in ciuda aparentelor, nu sunteti in stare sa distingeti cum se repartizeaza salariile si indemnizatiile intr-o as. de locatari/proprietar si dai la hadarag cu nr. de persoane!
Vi s-a mai explicat si de catre alti useri cum sta treaba cu negocierile, cam ce poate face sau ce nu poate face intr-o asociatie.
Repet, s-a pornit de la o bservatie simpla si am ajuns la aceste discutii pe care dumneata, daca nu le poti intelege, dai cu bata-n Dunare...
Sa fii sanatos!
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
Adam Grecu, utilizator
Domnilor, în privința salariilor negociate in cadrul AG se mai intelege ceva. Dar cum ramine cu adm.in pijama acasă la el ? Nu trebuie sa stea la birou 4 ore zilnic cum prevede ctr.de mcă?și să afișeze pe ușă orarul? Codul muncii ce prevede? Exista vreun articol? Daca vine control de la ITM ce face?ii da un premiu că deschide in pijama?
Care este, va rog, art. de lege referitor la raspunsul in termen de 10 zile. Multumesc
gabriela constantinescu a scris:
Domnilor, în privința salariilor negociate in cadrul AG se mai înțelege ceva. Dar cum rămâne cu adm. în pijama acasă la el ? Nu trebuie sa stea la birou 4 ore zilnic cum prevede ctr. de muncă ?și să afișeze pe ușă orarul? Codul muncii ce prevede? Exista vreun articol? Dacă vine control de la ITM ce face? ii da un premiu că deschide în pijama ?

Din ce spuneți, administratorul nu prea e de găsit la locul de muncă și în cazul ăsta, cereți în Instanță, direct, Nulitatea Absolută a Contractului de Muncă, deoarece în acesta sigur e trecut și programul de lucru și obligațiile acestuia din Fișa Postului ... el trebuie să fie activ aproape permanent, să nu fie avarii la instalații, pentru că altfel va plăti pagubele ! Contractul e nul dacă se încalcă mai multe paragrafe din el !
Domnul Adam Grecu scosese „porumbelul” cu plata salariului în funcție de cota parte indiviză, nu să se negocieze și să se voteze acel salariu în Adunarea Generală, de parcă ar fi un salariu standard, în funcție de suprafața apartamentului.
CITEZ ce a scris dl. Adam Grecu:
Dacă vreți, pot să vă dau un exemplu de la noi - salariul îngrijitorului de bloc + indemnizațiile conducerii + comisionul administratorului = 0,5848 lei/mp sup. utila.
Dacă ne uităm în alte zone - București, Cluj, Timișoara, acest indicator depășește cu mult 1,00 leu /mp SU.
Dvs. unde vă situați - ca să vorbim în cunoștință de cauză și să înțelegem și noi !

Deci, salariul dvs. e calculat fix pe baza unui coeficient fantezist - unde scrie în lege că așa se calculează salariul, în funcție de suprafața fiecărui apartament ?
Și eu vreau să fiu plătit la locul de muncă la modul ăsta ciudat pentru un angajat în România !

Alte discuții în legătură

Salarii la o asociatie de proprietari AdaZdravescu AdaZdravescu Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un ... (vezi toată discuția)
Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din asociația de proprietarii, știind ce spune legea nr. 196/2018, art. 28 ? flory_mr flory_mr Noi, ca proprietari, avem dreptul să consultăm și să foto-copiem orice contract din Asociația de Proprietarii, știind ce spune Legea nr. 196/2018, art. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea afisarii raportului pe salariat gabriela constantinescu gabriela constantinescu La asociatia de proprietari este obligatorie afisarea ( eventual la avizier sau in biroul administratorului ) raportului pe salariat? Multumesc (vezi toată discuția)