av.antoanelageaman a scris:
trebuia sa va axati pe dezinteresul mamei, nu pe diagnosticul copilului, cazurile de ( re) incredintare se castiga doar daca reusiti sa convigeti instanta ca mama este denaturata..Daca acest lucru a fost facut si judecatorul nu a apreciat corect probele administrate aveti sanse in apel...daca insa nu, mai curand depuneti o noaua actiune si puneti probe noi...
Ca sa va faceti o idee...intr-un astfel de dosar am depus 120 de inscrisuri prin care demonstram cele sustinute de clientul meu( inclusiv declaratii olografe, certificate medicale, psihologice, ORICE am considerat ca poate ajuta cauzei) ..si am castigat...dar e treaba complicata dat iind cutuma instantelor ce minorul nu poate fi despartit de mama decat daca se probeaza ca e denaturata.
De principiu, ar trebui dovedit ca este denaturata.Atunci ati castiga.Dar, denaturata ar insemna ca se drogheaza sau consuma cantitati insemnate de alcol.
Conteaza foarte mult si varsta minorului.Dupa varsta de 14 ani deja conteaza mult ce spune acesta.
Prezenta mamei la judecata daca copilul are sub 6 ani duce la o judecata lipsita de impartialitate si aproape orice s-ar dovedi instanta ,,nu va vedea" ( nu ca este legata la ochi, precum zeita Justitia).
Eu cred ca principala problema este ca instantele nu cred chiar daca dovedesti prin probe multe si diferite ca gen ( adica nu numai cu martori...care ...stim cu totii).
In functie de varsta copilului sunt si sansele de a castiga procesul.Insa cel mai important ar trebui sa fie ca instanta sa aiba aptitudinea de a judeca si sa analizeze tot si nu doar ceea ce crede ca vede pentru ca asa vrea sa vada...
Parerea mea este ca mama sa nu vina la proces si atunci nu te doare capul...dar acest lucru presupune in primul rand ca minorul sa se afle la tata...
avocat Claudiu Lascoschi