avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere video la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere video la locul de munca

recent angajatorul nostru ne-a montat tam-nesam 4 camere de supraveghere.montajul a fost efectuat de catre angajati sai societatii,iar noi a trebuit pur si simplu sa luam act de acest lucru.camerele sunt atat in interiorul cat si in exteriorul spatiului de lucru
as dori sa stiu cat de legala este supravegherea video la locul de munca sau in ce conditii se poate face
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
west point, utilizator
Cel mai recent răspuns: infint , utilizator 12:21, 15 Iunie 2017
Consider ca nu se incalca un drept al angajatului in primul rand si nici al persoanei in al doilea rand, prin supravegherea vidio si audio in interioarul si exteriorul societatii, cat timp nu sunt montate in locurile specificate toaleta, dusuri ( aspecte intime ) in rest atat timp cat este pentru protejarea intereselor angajatorului, fara a rezulta nici un abuz de imagine al salariatului, nu se incalca nici un drept ori libertate fundamentala .

Doar nemultumirea angajatilor care pe langa ca pot fi vazuti ce fac, mai pot fi si auziti, trist mai mult decat ilegal .

Prelucrarea datelor personale cu caracter personal, fiind in timpul serviciului intr-un spatiul al angajatorului pentru protectia bunurilor etc. fara scop de a folosi in mod public aceste imagini nu cred ca suntem sub acesta incidenta .
Supravegherea audio este exclusa.Este ilegala.

Supravegherea video cu o motivare corespunzatoare in fapt si in drept poate duce la imposibilitatea aplicarii acesteia cu ajutorul unei hotarari judecatoresti.
Scopul pentru care se ia aceasta masura de catre angajator este vitala in soarta procesului.
De regula, nu se poate pur si simplu a se proceda la aplasarea de camere de supraveghere.Dar, in functie de imprejurari ( motivate ) se poate ajunge la asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi
Permiteti-mi si mie sa am o opinie. Sunt in cauza directa. Compania daca doreste sa-si monteze camere de supravegere interioare si exterioare poate sa o faca personal fara firme autorizate si fara acordul cuiva singura conditie e sa atentioneze in scris ca in zona exista camere de supraveghere . Montarea sistemelor de alarma se face doar cu firme autorizate .
Intrutotul de acord, intrucat am fost si eu in stuatia de acelasi natura .
Parerile dvs sunt intocmai cu parerea mea.
Nu eu sustinem autorizarea.

Eu sustineam doar posibilitatea obtinerii unei hotarari care sa va interzica a proceda in acest fel.
Insa nu va speriati intrucat nu este chiar simplu.Vor trebui insa facute motivari in fapt si in drept adecvate si judecatorul sa le poata intelege total.Astfel de procese sunt dintre cele dificile datorita acuratetii motivarilor si nimeni nu prea se gandeste sa plateasca pentru asa ceva.
Deci, drumul este liber.:)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Amenajare casa de amanet ioanacalian ioanacalian ce amenajari trebuie facute la o casa e amanet (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video/audio-cat de legala e? deliandiana deliandiana Buna ziua. As avea si eu o intrebare: Este legal sa imi asculte angajatorul convorbirile? Ca sa fie mai clar,va explic contextul.Lucrez ca si amanetar si am ... (vezi toată discuția)