avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... geoana sau basescu?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

geoana sau basescu?

pe cine votam in turul 2? de ce?:D

oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 14:11, 14 Decembrie 2009
Aceste confruntari ne- au pacalit cam de fiecare data( asta daca au contat cu adevarat). Singura confruntare de inalt nivel a fost intre Ratiu, Campeanu si Iliescu fara sa foloseasca la nimic.
Draga Ruje, lucrurile stau intocmai cum le-ai aratat, numai ca nu preocupa pe nimeni.Pe noi ar trebui sa ne doara mineriadele....Hai sa trecem o data peste asta, sa traim in prezent si sa nu mai fim afectati de animozitati trecute..Ce a fost a fost ,numai ca unii dintre noi nu pot merge mai departe si se tin cu dintii de Iliescu .Ce tot aveti cu nel , ca nu cancandideaza el.Hai sa luam decizii pentru prezent cu datele prezentului.Unii dintre colegi m-au acuzat de subiectivism extrem .Ii rog doar sa nu fie ei subiectivi,pt ca acolo putea fi copilul oricaruia dintre noi, pe laga asta ,nu era o gradinita, ci un loc de joaca dintr-un cartier de centru.
Prima confruntare a avut loc in Catavencu. Extrase( comparativ si individual):
Rep.: Vă va feri Dumnezeu de ajutorul dracului?
M.G.: Îi voi cere lui Dumnezeu să mă ajute să-l pot recunoaşte pe diavol. Pentru că, ştiţi, una din caracteristicile diavolului este să ia fel şi fel de chipuri şi, uneori, îl recunoşti prea tîrziu. Ajutorul diavolului nu e niciodată gratuit. Costă mult pentru ţară şi pentru cetăţeni…
Rep.: Vă va feri Dumnezeu de ajutorul dracului?
T.B.: Să ştiţi că m-a ferit bine pînă acum. A existat un moment în care am avut de trecut o punte şi a trebuit să mă fac frate cu un anumit personaj. Nu de dragul puterii. Din nevoia de guvernare.

Rep.: Cîştigaţi. Ce criză ne promiteţi?
M.G.: Eu nu promit crize, ofer soluţii. ªi sper să nu fiu niciodată cel prin care vine criza.
Rep.: Cîştigaţi. Ce criză ne promiteţi?
T.B.: Criza inechităţii. Criza mogulilor.

Rep.: Cum şi unde vor fi Băsescu, Elena Udrea, Vântu, Patriciu peste cinci ani?
M.G.: În anul 2014.
Rep.: Cum şi unde vor fi Geoană, Crin, Hrebenciuc, Iliescu, Vântu, Voiculescu peste cinci ani?
T.B.: Retraşi pe la televiziuni, în munţi.

Rep.: Lac va fi, vor fi multe broaşte în Parlament?
M.G.: Parlamentul nu e un lac. Parlamentul este expresia sufragiului universal şi traduce diversitatea locuitorilor din România, dar şi unitatea indestructibilă a suveranităţii naţiunii. De aceea el trebuie respectat.
Rep.: Lac va fi, vor fi multe broaşte în Parlament?
T.B.: Densitate sporită. La jumătate, broaşte 300.

Rep.: Ce intelectuali veţi cuceri? Liiceanu, TRU, Voinescu, Patapievici?
M.G.: De obicei e invers, intelectualii ne cuceresc pe noi, evident, cu intelectul lor. Cei pe care i-aţi numit dintre intelectuali nu sînt dintre cei care pot fi cuceriţi. Inteligenţa lor e prea vastă. Dl Liiceanu se poate privi îndelung metafizic într-o oglindă, învins şi obosit, după cum declara recent, dl Patapievici poate contempla cu graţie orice cameră de filmat, domnul Voinescu vede chiar şi-n obscuritate. Despre iniţiale nu-mi place să comentez…
Rep.: Ce intelectuali vă vor părăsi? Liiceanu, TRU, Voinescu, Patapievici?
T.B.: N-am impresia că vor să fugă la Geoană. Sînt prea liberali ca să o facă.

Rep.: Veţi trimite români pe Lună, în spaţiul cosmic?
M.G.: Avem deja. Avem poeţi mari. Nichita Stănescu chiar l-a întrebat cîndva pe cosmonautul Prunariu dacă s-a întîlnit, prin spaţiul cosmic, cu vreun vers de Eminescu.
Rep.: Veţi fi prostănac în continuare?
M.G.: Da, îmi place Charlie Chaplin. Sîntem mereu prostănacul cuiva. Acest adevăr este, fără îndoială, un element esenţial în definirea lui Homo sapiens sapiens din cele mai vechi timpuri.
Rep.: Cum vi se va urca la cap?
M.G.: E un risc moderat atît timp cît existaţi şi consemnaţi!

Rep.: Ne veţi asculta telefoanele în continuare? Veţi face Comunitatea de Informaţii?
T.B.: E criză şi costă prea mult. Dar de ce nu faceţi un interviu cu dl Vanghelie? Telefonic, dacă doriţi.
Rep.: În politică, va fi nici albă, nici neagră?
T.B.: Aşa cum aţi spus, ei vor pierde!
Rep.: Vom muri pe stradă de foame?
T.B.: Numai dacă nu mîncaţi.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
marius cioca, utilizator
"În plan intern mineriada din iunie 1990 a reprezentat o perioadă de lipsă a libertăţii presei prin prezentarea unilaterală la unica televiziune din acea vreme(doar din punctul de vedere al puterii FSN ), împiedicarea prin ameninţare a apariţiei ziarului "România Liberă" . Sediile partidelor de opoziţie au fost devastate. Puterea FSN nu a reuşit să genereze probe cu care vreuna din persoanele arestate să fie condamnată în justiţie. Acţionând ca o forţă independentă de stat minerii s-au substituit forţelor de ordine şi implicit au subminat statul, iar consecinţa a fost acţiunea împotriva statului în următoarele 3 mineriade (împotriva guvernului Petre Roman în septembrie 1991 şi a guvernului Radu Vasile în ianuarie 1999 şi februarie 1999). Efectele în plan extern au fost catastrofale, România a fost exclusă de la orice finanţare a organismelor internaţionale, a întrerupt acordul de asistenţă cu FMI. Mii şi mii de tineri au fugit din ţară, au ales libertatea şi s-au refugiat în ţari democratice. Foarte lent, efectele acestea au fost îndepărtate iar încrederea Occidentului, care părea pierdută definitiv, a fost reclădită şi România a devenit membru al NATO şi al Uniunii Europene. Cu toate acestea, deşi au trecut mai mult de 18 ani de la evenimente, dosarul mineriadelor e departe de a fi finalizat, deşi procurorul militar Dan Voinea, cel care se ocupă şi de dosarul revoluţiei din 1989 a promis că până la 1 ianuarie 2007, data aderării României la UE va fi finalizat şi va începe urmărirea penală a vinovaţilor.

În pofida declaraţiei, Voinea n-a finalizat dosarele mineriadei, motiv pentru care în în 20 martie 2009 a fost revocat din funcţie, iar în 1 aprilie a fost pensionat."

Citat din wikipedia

Nana79 a scris:

Pe noi ar trebui sa ne doara mineriadele....Hai sa trecem o data peste asta, sa traim in prezent si sa nu mai fim afectati de animozitati trecute..Ce a fost a fost ,numai ca unii dintre noi nu pot merge mai departe si se tin cu dintii de Iliescu .Ce tot aveti cu nel , ca nu cancandideaza el.

E adevarat nu el candideaza, dar Iliescu este presedinte de onoare al PSD-ului si are putere de influenta asupra lui Geoana.

Eu cred ca ar trebuii sa ne doara mineneriadele pentru ca unii dintre compatriotii nostri au murit, altii au ramas invalid altii au scapat cu vatamari corporale etc.
A fost o lupta impotriva intelectualilor, strategie tipica comunistilor.

Draga Nana79, daca cineva din familia ta, ar fi fost lezat de mineri si atunci ai putea sa treci asa de usori peste acest eveniment?

Un lucru nu inteleg, cum este ca un pumn trucat are mai multa greutate decat viata mai multor sute de oameni?

Ruje a scris:
Multi. Dar de sinuciderile din lispa posibilitatilor de a mai plati ratele la banca, de batranii care nu mai au bani de medicamente sau bolnavii de hepatita,sida, etc. care astepta un tratament pana mor????Lista este mare,nu are sens sa mai continuam.

Sinuciderea este o decizie proprie.
Cand cei de la PSD au iesit de la guvernare, nu s-au gandit nici o clipa la cei bolnav. In mana lor a fost Ministerul Sanatatii, nu?

Iata cum arata cea mai noua ruga a dl-ui Geoana.Sper sa gustati gluma.

Draga Dumnezeu,

Pana acum anul acesta mi-ai luat:
Pe dansatorul meu preferat-Michael Jackson,
Pe actorul meu preferat- Patrick Swayze,
Pe cantaretul meu preferat-Stephen Gately
Si pe actita mea favorita- Farah Fawcett..

As vrea numai sa stii,
Politicianul meu preferat este Traian Basescu,

Ca om totusi, mi-e neutru…Daca crezi…

Toate cele bune,
Geoana.
:)

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)