avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... geoana sau basescu?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

geoana sau basescu?

pe cine votam in turul 2? de ce?:D

oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 14:11, 14 Decembrie 2009
Am ramas perplex de vizita lui Geoana de la miezul noptii. Si daca macar ar fi avut prezenta de spirit sa spuna ca s-a dus sa mai afle detalii despre intalnirile lui Vantu cu Basescu din campania pentru prezidentiale 2004, ar mai fi fost cum ar mai fi fost.
Nu stiu cat va cantarii aceasta "vizita" in optiunile de vot. Probabil unii s-au scarbit cu siguranta si nu vor mai veni la vot.
Daca iese Basescu acesta isi va indeplini visul mesianic.Va avea un parlament cu o singura camera( sau poate face unul si mai mic de 300), un partid unic PDL iar celelalte vor fi reformate si aruncate la groapa istoriei sau si mai sigur se vor topi in partidul unic.Vom avea un parlamentar de tip nou, care va face ce spune presedintele, un om de tip nou modelat de presedinte in comisiile de la Cotroceni iar presedintele va veghea asupra noastra. Nu este el cel mai bun , cel mai cinstit, cel mai destept, care le cunoaste pe toate, "e in toate ce sunt si care vor fi".
Pe astea le-am simtit, le-am trait . Nu le mai vreau!
O sa ma duc la vot. Unde esti Antonescule? Ce ne-ai facut! Ne-ai lasat pe mana astora.
@Mihai Grigore.Poate "ANDRADE" continua sa se "relaxeze" si acum?
Referitor la arestarea lui Nicolae Popa ,alaturat va transmit comunicatul MJLC

"Precizari extradare Popa Nicolae 04/12/2009

Comunicat de presa

Referitor la cazul cetateanului roman Popa Nicolae, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti face urmatoarele precizari:
Pana in prezent, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) nu a fost sesizat de instanta emitenta a mandatului in vederea intocmirii cererii de extradare cu privire la cetateanul roman Popa Nicolae.
Dupa primirea incheierii definitive pronuntate de instanta privind indeplinirea conditiilor de solicitare a extradarii, insotita de documentatia completa prevazuta de lege, MJLC, prin departamentul de specialitate, va realiza controlul de regularitate internationala si va intocmi cererea de extradare, realizand totodata formalitatile necesare in vederea traducerii acesteia si a documentelor anexate .
Cererea va fi transmisa pe canal diplomatic, in temeiul curtoaziei internationale, autoritatilor competente indoneziene, intrucat intre Romania si Indonezia nu exista un instrument international bilateral ori multilateral aplicabil in materia extradarii.
Durata procedurilor gestionate de catre MJLC, dupa primirea documentelor complete de la instanta, este de minimum trei zile lucratoare.
Precizam ca atributiile MJLC in domeniul extradarii sunt cele reglementate de art. 67 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala".
Am inteles ca TMB a sesizat si inaintat deja documetatia la MJLC.

Extrădarea se poate solicita / acorda în baza convenţiilor multilaterale sau a unor tratate bilaterale, ori pe bază de reciprocitate, în lipsa unor asemenea instrumente juridice.

De asemenea va supun atentiei si urmatorul comentariu
"Convenţia multilaterală cel mai frecvent utilizată de România este Convenţia europeană de extrădare, încheiată la Paris la 13 decembrie 1957, cu Protocoalele sale adiţionale, din 15 octombrie 1975 şi 17 martie 1978. Convenţia europeană de extrădare se aplică în relaţia cu celelalte 45 de state membre ale Consiliului Europei, care sunt parte la acest instrument juridic multilateral, şi prevalează asupra dispoziţiilor privitoare la extrădare din tratatele bilaterale de extrădare (sub-link, conţinând tratatele bilaterale existente în prezent în secţiunea respectivă a Ghidului) încheiate cu oricare din aceste state. De asemenea, există numeroase convenţii multilaterale, adoptate fie sub egida Consiliului Europei, fie sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite, care conţin dispoziţii privind extrădarea, între care menţionăm: Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, Protocolul privind prevenirea, reprimarea şi pedepsirea traficului de persoane, în special al femeilor şi copiilor, adiţional la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, şi Protocolul împotriva traficului ilegal de migranţi pe calea terestră, a aerului şi pe mare, New York, 15.11.2000, ratificate prin Legea nr. 565/2002, publicată în M.Of. nr. 813/8.11.2002, Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, New York, 31.10.2003, ratificată prin Legea nr. 365/2004, publicată în M.Of. nr. 903/5.10.2004, Convenţia europeană privind reprimarea terorismului, Strasbourg, 27.01.1997, ratificată prin Legea nr. 19/1997, publicat în M.Of. nr. 34/4.03.1997, Convenţia penală privind corupţia, Strasbourg, 27.01.1999, ratificată prin Lege nr. 27/2002, publicată în M.Of. nr. 65/30.01.2002, Convenţia Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, Budapesta, 23.11.2001, ratificată prin Legea nr. 64/2004, publicată în M.Of. nr. 343/20.04.2004, Convenţia europeană privind spălarea, descoperirea, sechestrarea şi confiscarea produselor infracţiunii, Strasbourg, 8.11.1990, ratificată prin Legea nr. 263/2002, publicată în M.Of. nr. 353/28.05.2002, convenţiile ONU împotriva terorismului".
Pt romania inedit =D>,achiesez la parerea dvs.
Mie nu mi s-a parut ca aseara ar fi avut loc o confruntare intre Traian Basescu si Mircea Geoana , pentru ca asa cum s-a vazut si cum a declarat Mircea Geana dupa dezbatere , Mircea Geoana a fost timorat de prezenta lui Traian Basescu si a incercat sa braveze tot timpul , ca un scolar speriat ca a indraznit sa se uite sub fusta invatatoarei si sa vizeze ca visele lui vor deveni realitate .
Ceva este putred in Danemarca!Am observat o schimbare brusca de atitudine a celor de la Realitatea,au invitat aseara persoane cu optiuni vadit impotriva lui Geoana.Sa-i fi facut SOV vreo propunere lui Geoana si acesta l-a refuzat?:-/

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)