avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari-administrator vs locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari-administrator vs locatari

Buna ziua, am mare nevoie de sfaturi din partea dvs in problema asociatiei de proprietari.
La mine in bloc, pe scara unde stau, s-a dorit infiintarea asociatiei de proprietari. S-a intocmit procesul verbal al adunarii de constituire in cadrul unei sedinte constituite ad-hoc, fara a fi chemati toti locatarii. Vechea administratoare (desi nu are nici un act legal in acest sens, nu are autorizatie de administrator, si pana acum nu a vrut sa prezinte nici un bilant al cheltuielilor de administratie, ea detinand si functia de casier, din nou fara pregatire de specialitate), s-a repropus in functia de administrator-casier in noua administratie. Din pacate, ceilalti proprietari sun persoane cu scoala putina si se tem de persoana ei, datorita faptului ca se impune in fata lor prin vorbe urate si amenintari si de aceea nimeni nu s-a opus faptelor ei. Eu nu am fost prezenta la sedinta de constituire a noii asociatii deoarece nu a vrut sa fiu chemata, temandu-se probabil ca voi avea ceva de spus. Ca urmare, mi-a trimis doar procesul-verbal sa il semnez. Va dati seama ca am scris pe proces ca ma opun alegerii ei in functia de administrator si casier si am solicitat sa aducem o persoana autorizata. Sa nu se inteleaga gresit, nu ma opun infiintarii asociatiei, ci ca ea sa detina functii de conducere. Nu stiu daca a depus la dosar procesul-verbal completat de mine sau l-a refacut, clar e ca s-a primit decizia deaprobare a infiintarii asociatiei de proprietari si ea spune ca eu nu fac parte din asociatie, ca am fost respinsa.
Doresc sa stiu daca e corect modul de procedura, daca are dreptul sa ma scoata din asociatie pentru ca m-am opus numirii ei si daca da, ce repercursiuni poate sa aiba aceasta asupra vietii mele in acest bloc. Are dreptul sa imi taie apa si electricitatea daca eu sunt cu plata la zi a cheltuielilor? Are dreptul sa nu imi incaseze cheltuielile?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: chitaila , utilizator 11:23, 20 Februarie 2010
Situatie tragi-comica tipic romaneasca.
In circumstantele existentei de dispozitii legale clare ,concrete ,presedintele a fost nevoit sa traga cate o dusca buna de tuica inainte de a merge la ea ,ca sa isi faca curaj Asociatia s-a infiintat pentru ca trebuia ,iar persoanele din conducere au fost numite doar ca sa fie primit dosarul,dar nimeni nu stie ce l-ar astepta in cazul unei probleme, ,sustine si probeaza realitatea inventarii de responsabilitati inexistente Presedintele Consiliului de administratie,care nu mai necesita comentarii pentru consecintele ''efectului de turma"
@chitaila
Aveti la inceputul sectiunii un topic care se intituleaza Documentatie specifica...., aveti acolo legea si HG in vigoare care se aplica la momentul de fata asociatiilor de proprietari.
Este extrem de simplu sa le cititi, sa le copiati si sa va duceti cu textul lor atat la administratora care, asa cum spuneti, demult si-a depasit atributiunile si si le-a insusit si pe acelea de presedinte, comitet si probabil si cenzor....., cat si la presedinte...si daca are ragazul sa arunce o privire pe ele si-ar da seama ca il paste un anumit pericol daca le ignora. Un proprietar mai "pus pe rele" ii poate actiona pe amandoi in judecata, motive si dovezi ar avea cu carul.....

Nu datorati nicio scuza administratorei impertinente, iar cererea de intrare in asociatie nu trebuie dusa la niciun avocat. Vi s-a spus aici, daca imi aduc aminte bine, ca o simpla cerere adresata presedintelui de asociatie este suficienta.
Daca vreti sa va complicati cu legislatie caduca, puteti s-o faceti, dar va pierdeti enegia inutil.

Iata textul clar al legii 230/2007

Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
elga50, moderator
Stiu toate acestea si le-am spus lor de atatea ori ca ma doare nu numai gura ci si mintea, ca nu e nevoie de alte hartii. Dar administratoarea nu se lasa nici moarta si sustine tot timpul ca avocata i-a spus ca eu trebuie sa merg sa inregistrez cumva legal intrarea in asociatie si vrea neaparat sa ma puna la plata, asta o stiu. Am obosit de nu mai pot cu situatia asta, eu vorbesc in vant si nimeni nu pricepe acolo in bloc. Si nimeni nu vrea sa priceapa. Oricum, presedintele a spus ca va intruni sedinta ca sa fie schimbat din functie. OK, dar va fi alta problema. El a mai priceput cat-de-cat situatia. Dar persoana pe care vrea sa o numeasca in locul lui si care sunt sigura ca va obtine voturi si din partea altora e incuiata rau de tot. Este mai rau decat administratoarea, si oricum e usa in usa cu ea si montat tot timpul de ea. Asa ca eu ma lupt cu morile de vant. Mama mea are foarte multe probleme de sanatate, multe amplificate si de situatia asta. Vreau sa o mai las sa respire si sa isi revina. Oricum, luni am sa merg la avocata care s-a ocupat de dosar si am sa discut cu ea. Sunt curioasa daca ea intr-adevar i-a spus despre actiunile acestea sau nu. Probabil ca nu, e doar dorinta administratoarei. Daca avocata i-a spus procedura aceasta, atunci ea nu isi cunoaste meseria. Sper sa ma insel din tot sufletul. Multumesc pentru motivele de linistire pe care mi le-ati dat pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii si administratora Quies Quies Buna seara, De curand am devenit coproprietara unui apartament, in urma decesului tatalui meu. De atunci m-am confruntat cu mai multe probleme atat cu ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)