Buna ziua, am mare nevoie de sfaturi din partea dvs in problema asociatiei de proprietari.
La mine in bloc, pe scara unde stau, s-a dorit infiintarea asociatiei de proprietari. S-a intocmit procesul verbal al adunarii de constituire in cadrul unei sedinte constituite ad-hoc, fara a fi chemati toti locatarii. Vechea administratoare (desi nu are nici un act legal in acest sens, nu are autorizatie de administrator, si pana acum nu a vrut sa prezinte nici un bilant al cheltuielilor de administratie, ea detinand si functia de casier, din nou fara pregatire de specialitate), s-a repropus in functia de administrator-casier in noua administratie. Din pacate, ceilalti proprietari sun persoane cu scoala putina si se tem de persoana ei, datorita faptului ca se impune in fata lor prin vorbe urate si amenintari si de aceea nimeni nu s-a opus faptelor ei. Eu nu am fost prezenta la sedinta de constituire a noii asociatii deoarece nu a vrut sa fiu chemata, temandu-se probabil ca voi avea ceva de spus. Ca urmare, mi-a trimis doar procesul-verbal sa il semnez. Va dati seama ca am scris pe proces ca ma opun alegerii ei in functia de administrator si casier si am solicitat sa aducem o persoana autorizata. Sa nu se inteleaga gresit, nu ma opun infiintarii asociatiei, ci ca ea sa detina functii de conducere. Nu stiu daca a depus la dosar procesul-verbal completat de mine sau l-a refacut, clar e ca s-a primit decizia deaprobare a infiintarii asociatiei de proprietari si ea spune ca eu nu fac parte din asociatie, ca am fost respinsa.
Doresc sa stiu daca e corect modul de procedura, daca are dreptul sa ma scoata din asociatie pentru ca m-am opus numirii ei si daca da, ce repercursiuni poate sa aiba aceasta asupra vietii mele in acest bloc. Are dreptul sa imi taie apa si electricitatea daca eu sunt cu plata la zi a cheltuielilor? Are dreptul sa nu imi incaseze cheltuielile?
Multumesc mult.
o alta cerere se adreseaza primariei in care spuneti despre faptul ca a-ti incercat sa depuneti o cerere la asociatie prin care solicitati inscrierea in asociatie iar administrorul (a) refuza sa o primeasca si sa o inregistreze .
La Dv, in bloc nu exista asociatie de proprietari. Administratora va minte si acesta si este motivul pentru care nu va arata nicio hartie, nicio stampila ca lumea....
O asociatie de proprietari se infiinteaza convocandu-se o adunare generala in care se alege un comitet, un presedinte, apoi fiecare proprietar semneaza acordul de asociere, statutul, actul de constituire, PV al adunarii de constituire a asociatiei, toate acestea in 2 exemplare, se depune la judecatorie, se da o hotarare definitiva, se trece pe la sectia financiara pentru a fi luata (asociatia) in evidenta finantelor, se face o stampila cu insemnele asociatiei, nume, adresa....
Aveti asa ceva? Vreun vecin de-al Dv. a semnat atatea hartii si stie de vreo adunare generala? Exista comitet si presedinte in acel bloc?
Administratora n-are nicio treaba cu primirea Dv, in asociatie, nu ea trebuie sa va primeasca...ea e o amarata de angajata care urla ca sa va impresioneze pe Dv. care va duceti ca "mieluselul la usa ei". Ce cautati la usa ei si ce cautati in casa ei? Nu are un sediu unde isi desfasoara activitatea? Cererea ar fi trebuit sa o dati presedintelui de asociatie, ca el va primeste in asociatie, nu administratora care e o angajata a Dv. Cum ii permiteti sa va trateze in halul acesta cand si din banii Dv. mananca o paine de la bloc?
S-a infiintat asociatia, am vazut dosarul dar nu am reusit sa ajung la capatul lui si sa vad decizia de infiintare a asociatiei, 10 locatari au semnat hartiile, doar eu am ramas pe dinafara, pentru ca a fost vot impotriva (impotriva ei, nu a asociatiei). Mi-a smuls dosarul din mana si il tinea strans in brate de parca de el atarna viata ei, nu alta! Ea face o continua confuzie intre ea si asociatie, se considera una si aceeasi persoana. La ea trebuia sa merg pentru ca ea e presedinta asociatiei, din pacate, prin autonumire si acceptare tacita din partea celorlalti din cauza caracterului ei. Presedintele Consiliului de administratie nu mai locuieste in bloc, doar fiul lui. Nu a vrut sub nici o forma sa auda ca trebuie sa discute cererea mea in consiliu, m-a scos afara din casa.
Parca se lumineaza a ploaie, ca a mai aparut un personaj exotic in descrierea dv: Presedintele Consiliului de administratie !!! La ce concern international detine aceasta functie, ca la asociatii de proprietari nu exista asa ceva?
Ati fost si la acest presedinte sau la fiul acestuia, care nu a vrut sa discute cererea "in consiliu"?
Va sugerez sa mergeti la primarie, unde exista un birou pentru indrumarea asociatiilor de proprietari, asa cum vi s-a mai spus pe acest forum. Functionarii de la acel birou va pot lamuri daca exista asociatie, daca si cine este presedinte, administrator, etc. Si va mai pot indruma si cum sa deveniti membru in asociatie.