avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari-administrator vs locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari-administrator vs locatari

Buna ziua, am mare nevoie de sfaturi din partea dvs in problema asociatiei de proprietari.
La mine in bloc, pe scara unde stau, s-a dorit infiintarea asociatiei de proprietari. S-a intocmit procesul verbal al adunarii de constituire in cadrul unei sedinte constituite ad-hoc, fara a fi chemati toti locatarii. Vechea administratoare (desi nu are nici un act legal in acest sens, nu are autorizatie de administrator, si pana acum nu a vrut sa prezinte nici un bilant al cheltuielilor de administratie, ea detinand si functia de casier, din nou fara pregatire de specialitate), s-a repropus in functia de administrator-casier in noua administratie. Din pacate, ceilalti proprietari sun persoane cu scoala putina si se tem de persoana ei, datorita faptului ca se impune in fata lor prin vorbe urate si amenintari si de aceea nimeni nu s-a opus faptelor ei. Eu nu am fost prezenta la sedinta de constituire a noii asociatii deoarece nu a vrut sa fiu chemata, temandu-se probabil ca voi avea ceva de spus. Ca urmare, mi-a trimis doar procesul-verbal sa il semnez. Va dati seama ca am scris pe proces ca ma opun alegerii ei in functia de administrator si casier si am solicitat sa aducem o persoana autorizata. Sa nu se inteleaga gresit, nu ma opun infiintarii asociatiei, ci ca ea sa detina functii de conducere. Nu stiu daca a depus la dosar procesul-verbal completat de mine sau l-a refacut, clar e ca s-a primit decizia deaprobare a infiintarii asociatiei de proprietari si ea spune ca eu nu fac parte din asociatie, ca am fost respinsa.
Doresc sa stiu daca e corect modul de procedura, daca are dreptul sa ma scoata din asociatie pentru ca m-am opus numirii ei si daca da, ce repercursiuni poate sa aiba aceasta asupra vietii mele in acest bloc. Are dreptul sa imi taie apa si electricitatea daca eu sunt cu plata la zi a cheltuielilor? Are dreptul sa nu imi incaseze cheltuielile?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: chitaila , utilizator 11:23, 20 Februarie 2010
datorita faptului ca nu exista un registru de numere unice de inregistrare al asociatiei (sau nu mi s-a pus la dispozitie).

este un abuz din partea presedintelui,
cum pot face dovada ca am trimis cereri catre conducerea asociatiei si nu mi s-a raspuns?

prin posta cu confirmare de primire
cum pot face rost de componenta (nume, prenume, adresa etc) conducerii asociatiei de proprietari

iar este un abuz,tabelul cu membrii conducerii asociatiei ar trebui sa fie la loc vizibil
Toate acestea, daca am inteles bine, sunt obligati sa le furnizeze oricarui membru al asociatiei de proprietari.

HG1588/2007
ART. 12 c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia;
Multumesc domnilor!

Punct ochit, punct lovit!
chitaila a scris:

M-as bucura foarte mult ca dosarul sa se intoarca, mai ales daca au fost facute cerinte din partea judecatoriei pentru respectarea legii. Dar sa presupunem prin absurd ca a fost aprobata decizia si asociatia s-a infiintat cu actele respective depuse. Ce pot face eu ca sa intru in asociatie, exceptand cererea despre care spune in lege, care oricum nu cred ca va fi acceptata decat contra unei sume de bani? Cunosc persoanele in cauza si stiu la ce sa ma astept din partea lor. Vreau sa fiu in legalitate, sa nu am probleme cu regiile si nici sa mai am piedici din partea "administratoarei". De 7 ani de cand ea se ocupa de toata tarasenia, am avut doar probleme cu ea si nu reusim sa o schimbam. Oamenii nu sunt uniti, v-am mai spus. E foarte greu sa ai de-a face cu oameni inculti, care rezolva problemele doar cu amenintari si cu scandal in mijlocul strazii. Ce pot face?

Buna ziua si LA MULTI ANI!
Trebuie sa revin cu aceeasi problema, am nevoie de lamuriri din nou.
S-a infiintat asociatia de proprietari, fara mine in asociatie, dupa cum am mai spus in forum. Nu am reusit sa aflu data cand s-a dat decizia.
Azi am fost ca un mielusel la usa administratoarei, cu cererea de intrare in asociatie in mana. M-a lasat sa intru in casa, dar nu a vrut cu nici un chip sa primeasca cererea mea. Sustinea sus si tare(adica a urlat tot timpul) ca deoarece nu am fost de acord cu ea ca administrator( a se citi persoana ei = asociatie in viziunea ei), eu nu mai am dreptul sa intru in asociatie. Si nici cei care vor veni dupa mine in acel apartament. Mi-a aruncat cererea pe scari! Dar din pacate nu am avut nici un martor la discutie. Am fost doar noi doua.
M-am dus cu legea si HG in mana, si la orice spunea, ii aratam ce scrie in lege. Am crezut ca turbeaza! Ca face infarct! Binenteles ca procesul-verbal de infiintare al asociatiei pe care eu am scris ca nu sunt de acord cu ea era schimbat, l-a refacut, sa nu mai apara opozitia mea si cu acela s-a dus si a depus dosarul de constituire. Asa-zisa stampila de asociatie de proprietari e la fel cu cea dinainte, tot fara date de identificare legale, doar numele asociatie. Cat despre stampila de administrator (zice ca a facut cursul de specializare), nici vorba sa o arate. Nici cea de administratie nu mi-a aratat-o, doar insemnul imprimat pe o hartie volanta. M-a dat afara din apartamentul ei si mi-a spus ca nici daca vin cu hartie de la notar sau avocat nu o sa ma primeasca in asociatie pentru ca doar mie nu imi convine de ea. I-am spus, sau mai bine zis am incercat printre urletele ei sa ii spun, ca daca i-am adus cererea trebuie sa imi dea numar de inregistrare si apoi un raspuns. Si m-a intrebat cum adica sa imi dea numar de inregistrare ca ea nu e RAJAC sau Electrica! Si i-am spus ca trebuie sa aiba cel putin 4 registre de evidente si cel putin 2 chitantiere cu regim special si stampile cu date de inregistrare fiscale. A facut niste ochi mari si a inceput iar sa urle ca avocata ei nu i-a spus ca are nevoie de asa ceva, ca avocata a sfatuit-o in toate. Binenteles ca m-a facut in toate felurile, animalele din lumea asta nu sunt de ajuns si injuraturile au fost la fiecare cuvant. Eu am incercat sa vorbesc cat mai calm desi imi venea s-o impusc si o sa regret vesnic ca nu mi-a venit dinainte ideea de a inregistra discutia!!!! #-o #-o #-o
Asa ca vin din nou sa va intreb ce sa fac acum, si ce se poate rezolva in aceasta situatie.
-Administratorul unei asociatii de proprietari nu reprezinta asociatia . El este angajat si poate membru in comitet , in caz ca a fost ales prin hot. ad.gen. a prop. si locuieste legal in acel bloc ( domiciliul din CI/BI corespunde cu domiciliul la care locuieste )
- In cazul in care nu obtineti nr. de inregistrare la cererea respectiva trebuie sa va adresati biroului specializat din cadrul primariei dvs.
Multumesc pentru promptitudine.
Si daca merg cu cererea la primarie, se poate face acolo inscrierea in asociatie? Fara altceva? Si ea trebuie sa accepte inscrierea pe baza unei hartii venite din afara fara sa comenteze?

Alte discuții în legătură

La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii si administratora Quies Quies Buna seara, De curand am devenit coproprietara unui apartament, in urma decesului tatalui meu. De atunci m-am confruntat cu mai multe probleme atat cu ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)