avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitetul a decis ca reparația țevii de scurgere a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitetul a decis ca reparația țevii de scurgere a apei menajere să fie plătită doar de proprietarii afectați. E legală această hotărâre?

Cum se procedează în cazul în care la un bloc de 4 etaje, 3 scări, la scara la care este fisurata țeava de scurgere a apei menajere, undeva intre etajele 1 si 2, comitetul a decis ca reparatia sa fie platita de apartamentele care sunt implicate direct în utilizare, adică doar 3 apartamente (La etajul 4 este uscatorie, iar la parter nu exista apartament) ?
Mentionez ca presedintele asociatiei ne-a comunicat solutie si in plus, a spus că s-a interesat si la alte asociații și se procedează la fel, ar fi undeva in lege o interpretare care da aceasta posibilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 14:29, 27 Septembrie 2019
Exista o singura asociație pentru tot blocul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar dacă ar fi mai multe blocuri, și în blocul dvs. va reparați într-un an cam toate instalațiile, iar ceilalți, mai grijulii cu instalațiile comune, nu cheltuie 1RON. Cum li se va părea sa fie doar contributori?

E treba asociatiei sa asigure revizia/intretinerea partilor comune, pentru asta se infiinteaza si conducerea ei primeste salariul...
Sau se infiinteaza asociate la nivelul fiecarui bloc...sau se constituie cate un fond de reparatii la nivelul fiecarui bloc...
Daca totusi un locatar provoaca daune partilor comune ( infunda canalizarea, sparte tevile, strica liftul... acesta este bun de plata...
Acum am si eu o intrebare...De ce se mai strange fondul de reparatii "la comun"daca fiecare scara administreaza propriile parti comune? Nu ar fii mai simplu sa existe un fond pentru fiecare scara si reparatiile mari ( reparatie acoperis, fatada, etc. ) sa fie platite din alt fond sau sa se stranga unul atunci?
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Cred ca datorita acestei abordări, gândiri, se ajunge in asemenea situații, când problema e foarte simpla, dar cineva trebuie s-o complice.Daca cititi cu atentie legea, nu este si suficient, trebuie să fie si înțeleasă in scopul care a fost dată, asa cum e.
Deci, în cazul de fata, intrebarea e simpla, la fel si raspunsul pe care il da textul legii, si anume, este parte comuna, partea de reparat?
Scrie ceva in lege de cati beneficiază de acea parte datorită structurii construcției ? Nu.
In rest exemplele pe care le dati, nu complica decât situație si in nici un caz nu rezolva problema.
Realitatea este alta, referitor la cel care provoacă daune, si anume, în mandatul anterior al altui președinte, țeava de scurgere de la baie (cealalta), se tot spărgea, cauza fiind obiecte aruncate care preferau plasticul, cum ar fi oase, etc.
S-a întâmplat de câteva ori, se bănuia cine este, dar s-a pus la plata la comun, ca asa zice legea.

Alte discuții în legătură

Cota parte cheltuieli bloc Adrianro2019 Adrianro2019 Cota Parte Cheltuieli Bloc Daca într-un bloc cu 4 scări la o scară se fac reparații, de orice natură, fie că sunt conducte, fie că este o ușă de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Reparatie facuta doar pe jumatate de catre asociatie. redscouser redscouser Buna ziua. Presedintele unei asociatii a convocat proprietarii de pe un tronson sa le aduca la cunostinta ca trebuie schimbata coloana de incalzire ce ... (vezi toată discuția)