avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?

Cum pot obliga copiii sa ma ajute la batranete ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:06, 31 August 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin Bucuresti - Ilfov costa 1400 -1800 lei, depinde de bolile pe care le aveti (gradul de autoingrijire) + medicamente, pampers, daca este nevoie. Cotul de 4000 lei pe luna o fi hotel de 3 stele, nu azil, dar la cate bunuri le-ati dat copiilor meritati un azil de 3000 lei pe luna. 3000 -1800 = 1200 lei sa ii completeze ei. Legea ia in calcul bunurile pe care le aveti si cele date copiilor. Eu zic sa-i dati in judcata, Sa contactati asistenta sociala de care apartineti si sa va aiba in evidenta/supraveghere.. Daca suferiti de boli neurologice si nu puteti avea capacitate de a incheia acte civile, va poate ajuta doar o ruda de incredere si asistenta sociala.
Referitor la veniturile dvs, sunt peste salariul minim pe economie, pentru un trai ,, de lux" nu cred ca asistenta sociala ii poate obliga cu ceva. Numai si numai in instanta puteti cere ingrijire la valoarea bunurilor donale sau anularea donatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Epuree, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma scuzati ,eu stiu ce inseamna o instanta amanari peste amanari si bani pe care nu-i mai am ,le-am dat lor tot . poate pot sa-i bag pe penal ptr. ABUZ DE INCREDERE
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu rezolvați nimic pe cale penală. Doar pe cale civilă ați putea obține ceva.
Obligația de întreținere, sau revocarea donațiilor se judecă la Instanța civilă.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Pentru a-i constrange sa va asigure subzistenta, trebuie sa apelati la instanta de judecata.

Persoanele aflate in stare de nevoie pot fi sprijinite financiar.

In speta, subzista obligatia legala de intretinere, copiii putand fi obligat sa ofere sumele de bani , in acest sens, parintilor.

Starea de nevoie poate fi demonstrata prin orice mijloc de proba.

Obligatia de intretinere este cuantificata in functie de nevoile, necesitatile creditorului, insa si in functie de posibilitatile efective ale debitorului.

O alta varianta este perfectarea unui contract de intretinere, cu un copil, ori toti dintre ei.( depinde care ar fi dispus sa va asigure subzistenta ).

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunadimineata D-na av.IOANA .Toata lumea ma indrumati in instanta Stiti ce inseamna in Romania Instanta de judecata ,in primul rand ca se tergiverseaza f. mult un proces multa cheltuiala eu am o varsta 73 de ani .in 2017 Am deschis pe ABUZ DE INCREDERE daca aveti rabdare o sa va scanez raspunsul procurorului.

Alte discuții în legătură

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am semnat sentinta la moarte reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori sa ma invatati cum sa fac Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)