avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?

Cum pot obliga copiii sa ma ajute la batranete ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:06, 31 August 2020
LEGEA Nr. 292 din 20 decembrie 2011 Legea asistenţei sociale EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 905 din 20 decembrie 2011 Parlamentul României adoptă prezenta lege. -Am disutat cu unele prsoane referitor la aceasta lege si toti la unison au spus ca trec de judecatorii la asistentii sociali . Prin aceste explicatii incerc sa elimin interpretarile din lege :1)Inainte existau comisiile de impaciure(gratuit),acum inlocuite cu mediatori(contracost -10-15 milioane in functie de complexitatea cauzei)Parerea mea ca Parlamentul Romaniei a scos aceasta LEGE Nr. 292 din 20 decembrie 2011 Legea asistenţei sociale sa vina in sprijinul varstnicilor pensionari,semnata de PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR ROBERTA ALMA ANASTASE si PREŞEDINTELE SENATULUI MIRCEA-DAN GEOANĂ Bucureşti, 20 decembrie 2011. Nr. 292. --- un liberal si un PSD-ist .Pe acesti 2 demnitari nu ii putem banuii de rea credinta mai ales ca amandoi au parinti si chiar bunici
Nu stiu ce vreti sa spuneti si care e legatura cu subiectul, cu problema dvs cu copiii.
In loc sa faca judecatorul ancheta o face asistentii sociali
mereu asa a fost, iar rezultatele se depun la instanta daca instanta a cerut aceasta ancheta, daca sunteti in proces.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodată judecătorii nu au mers la casa omului să facă anchetă socială. Instanța tot timpul doar a trimis adresă către primării sau DGASPC să efectueze și să trimită la dosarul de la Judecătorie rezultatele anchetei sociale.

Alte discuții în legătură

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am semnat sentinta la moarte reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori sa ma invatati cum sa fac Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)