AVLIL a scris:
Referitor la martori, divortul de comun acord nu este posibil daca exista un copil minor. Astfel ca trebuie demonstrate motivele de divort, chiar daca divortul se cere din culpa comuna (ceea ce e diferit de divort prin acord).
Am inteles, si daca totusi sotii sint de acord, martorii astia ce rol mai au, adica instanta nu-i crede pe cei 2, nu ia in seama dorinta lor de a se desparti, ii crede incapabili ? adica cei 2 sint int-un echilbru perfect sa spun asa, si vin 2 martori care ce sa faca, sa improaste cu noroi, sa zica vrute si nevrute, eventual sa se ia la bataie "aparand "fiecare parte lui sau ce?Chiar fostii soti nu pot fi crezuti fara martori, repet nu e nimic de impartit, si sotii sint chiar prieteni. Deci , ce sa mai caute si martorii?
Asta e o practica internationala, sau tipic romaneasca, de tergiversare, birocratie, comunism sau mai stiu eu ce?
Si inca o intrebare: daca sotul are conditii mai bune de locuit, salar mai mare, chiar daca sa zicem ca mai e plecat 2-3 zile prin delegatii, si angajeaza o bona pt. timpul in care e plecat, ei , nici nu are nevoie de PA de la mama,in conditiile astea ar putea sa obtina el incredintarea copilului (7 ani, fetita)
Sau in 99% din cazuri, (cazuri normale, nu adultere sau unul sta in strada, sau alte chestii extreme) copilul i se incredinteaza mamei?