avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
In cazul in care nu aveti venituri, pensia de intretinere se va stabili in functie de salariul minim pe economie.
In practica judiciara , s-a decis ca mama copilului poate cere obligarea parintilor tatalui copilului la plata pensiei de intretinere.
ok. dar daca parintii mei nu o cunosc pe fata si ea nu ma poate gasi. ma gandeam sa plec la studii in danemarca. nu pot scapa de test ADN sau se ia in considerare daca-l face tatal meu ?! daca eu nu am un venit dar pot plati 25% din salariul minim pe economie fata poate refuza sau tot are dreptul de a solicita ca parintii mei sa plateasca pensie alimentara ?! dar daca realizez un venit, am un loc de munca, si ea se hotaraste ca 25% din salariul meu nu e destul, poate cere de la parintii mei ?

sa inteleg ca cea mai buna solutie, pt mine, ar fi sa imi gasesc un loc de munca cu salar minim pe economie si sa ma descurc altfel cu banii.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2008
blabla89, utilizator
sa inteleg ca cea mai buna solutie, pt mine, ar fi sa imi gasesc un loc de munca cu salar minim pe economie si sa ma descurc altfel cu banii.

Asa cum ati zis, aceasta ar fi o solutie convenabila pt dvs.

Cat priveste testul ADN, chiar daca nu il faceti tot va putea dovedi ca suteti tatal copilului.
Nici daca va angajati un avocat nu sunt convins ca o sa castigati procesul.Ar trebui sa mergeti la un avocat pt o consultatie juridica intr-un mediu privat.
Aici, pe topic, nu se pot purta discutii cu tenta privata.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru admiterea actiunii in stabilirea paternitatii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.

Noi nu am zis ca solutia cea mai buna este angajarea pe un salariu minim , dar daca dvs considerati ca asa este mai bine pentru copil ...atunci No comment.:(

De acord cu ambii colegi.
Nu vad de ce credeti ca daca plecati la studii ea nu va va gasi. Exista date despre parasirea tarii etc.
In plus, neplata pensiei este infractiune penala.
Parintii pot fi obligati la plata numai daca dv. mai sunteti inca in intretinerea lor.
Indicat e sa mergeti la un avocat sa va arate care sunt posibilitatile, ce inseamna ele si cat va costa fiecare optiune in parte.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)