avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Ok, daca tata are 5000 de lei salariu si ne prezentam in fata instantei si suntem de acord ca pensia sa fie stabilita la valoarea de 1 leu e ok, nu? :(
Sunt oameni pe aici fara studii in domeniu care inteleg mai multe din logica juridica pe care o expunem...
O tranzactie inseamna ca legea sa-ti permita sa renunti, vinzi, rascumperi, diminuezi etc. acel drept; adica sa ai drept de dispozitie referitor la el. :D
Tranzactia se poate face si la notar, chiar daca ai un proces pe rol; normal ca niciun notar insa nu va incheia o astfel de tranzactie, ea fiind ilegala. Pe acest considerent va refuza notarul sa incheie actul. :))
Ca sa tranzactionezi referitor la un bun sau drept inseamna intai ca acel drept sa fie in circuitul civil. Ei bine, pensia de intretinere nu e. Ea nu poate fi poprita, spre exemplu. Dreptul acesta nu poate fi cedat. Deci: nu poti tranzactiona referitor la el, NIMIC. Nu poti decide nimic referitor la un drept sau bun din afara circuitului civil.
M-am apucat sa fac aici teorii elementare de drept de-un timp... X-(
Poate stie cineva sa ma ajute:
in conditiile in care tatal , asociat unic la o firma cu profit cu multe zerouri,fara pierderi, decalara o suma nesemnificativa la dividende, ar trebui sa i se calculeze pensia alimentara pt copil dupa minimul pe economie, adica 600lei ? Sau poate fi i urmarit altceva in bilantul societatii respective?
Multumesc
Nu, nu poate fi urmarit altceva. Dac firma mea are un profit de 5 000 000 lei si eu decid sa-i investecs si nu sa-i transform in dividende, asta e! Inseamna ca eu nu-i incasez. Poate am doar 5000 de lei dividende...

Dar dividendele nu stiu cat sunt considerate venituri constante, ca vin o data pe an, cam atat.
Nu sunt considerate venituri cu caracter permanent dividendele.
Trebuie sa faceti dovada ca are venituri cu caracter permanent, in caz contrar instanta va stabili pensia in functie de salariul minim pe economie.
AVLIL a scris:

Ok, daca tata are 5000 de lei salariu si ne prezentam in fata instantei si suntem de acord ca pensia sa fie stabilita la valoarea de 1 leu e ok, nu? :(

Nu e vorba de 1 leu.La 5000 lei partile se pot intelege la o suma care sa fie favorabila paratului dar in conditiile legii pe care o cunoastem toti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)