deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
De unde-ati inteles dv. asa ceva? Cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti sa intrebati persoana care v-a sugerat asa ceva.
Nu, la noi in tara nu se poate asa ceva...
Este posibil insa ca parintii sa se inteleaga, tacit, in acest sens.
ok, si daca la proces parintii se prezinta in instanta si spun ca au hotarit de comun acord ca , copilul sa ramana in cresere si educare la tata, instanta va aproba rapid dorinta lor , ca tatalui sa i se incredinteze copilul, sau vor tergiversa procesul prin nenumarate termene, anchete de tot felul, astfel incat procesul ar putea dura un an, doi?
Si daca ar aproba ramanerea copilului la tata, instanta o va obliga pe mama sa plateasca pensie alimentara, chiar daca tatal nu are nevoie, si nu cere acest lucru?
Va multumesc
Instanta va incuviinta invoiala partilor cu privire la incredintarea minorului.
Nu vad de ce sa se tergiverseze cauza. Nici vorba de un an sau doi, in cateva termene ar trebui sa se termine.
Chiar si in cazul in care declarati ca nu aveti nevoie de pensia de intretinere, instanta este obligata sa o oblige pe mama la plata acesteia.
Am avut dosar in care am aratat ca mama are mijloace indeajuns pentru a creste copilul precum si faptul ca, in raport de mediul, nivelul de trai al copilului, pensia alimentara maxima legala nu ar folosi prea mult copilului, insa ar fi o povara pentru tata.
S-a admis sa nu se plateasca o pensie alimentara.
Am avut si dosar in care mama a vrut sa renunte la pensie alimentara dar instanta a considerat ca o anumita stare de frica fata de tatal minorului o face sa renunte la pensie. Era adevarat, insa nu vad legal corectitudinea argumentarii, in conditiile in care mama nu are voie sa renunte la acest gen de drepturi ale copilului, asta trebuia sa spuna instanta.
Oricum, insinata este obligata sa se pronunte, nu neaparat sa oblige o parte sau alta la plata pensiei, nu, Luci?
Dosarele care tin ani de zile ori au o parte care are interes in asta ori au proceduri cu strainatatea ori vreo alta problema.
De regula cauzele pe dreptul familiei nu tin atat.
NU prea sunt termene care sunt date fara un temei, nu sunt multe anchete ci numai una... Asistenta unui avocat poate duce la reducerea numarului de termene acordate intr-o cauza.
Buna va pun si eu o intrebare in calitate de utilizator.
Eu am un bebe tatal cetatean strain domiciliat in germania pot eu de aici din ro sa primesc drepturile la pensia alimentara daca tatal copilului nu este in tara ? exista vre-o speranta in acest sens? Ma gandeam ca se pricpe cineva la drept international dintre dv. si imi poate spune acum ca suntem in UE poate pot primi si eu ceea ce se cuvine copilului. Unde trebuie sa deschid procesul in ro sau in germania. Mentionez ca exista o hotarare definitiva de divort prin care mi-a fost incredintat minorul iar tatal pe atunci in ro si cu venituri aici a fost pus sa plateasca pensie alimentara dar dansul a binevoit sa plece din tara X-( si uite asa a plecat si pensie alimentara!!!:((
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)