avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
M-ar interesa sa obtin custodia/intretinerea (nu cunosc termenul care se utilizeaza exact) copilului de 5 luni. Sunt procese distincte, cel de intretinere minor cu cel de pensie alimentara? Multumesc.
Nu, se poate folosi o singura cerere de chemare in judecata prin care puteti solicita atat incredintarea copilului (custodia lui), cat si obligarea tatalui la plata pensiei alimentare.
sperantaco a scris:

M-ar interesa sa obtin custodia/intretinerea (nu cunosc termenul care se utilizeaza exact) copilului de 5 luni. Sunt procese distincte, cel de intretinere minor cu cel de pensie alimentara? Multumesc.

Tatal este trecut in certificatul de nastere al copilului?
Trebuie promovata actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la mama, adica la dumneavoastra si obligare tatalui la plata pensiei de intretinere din momentul introducerii actiunii. Se face ancheta sociala de la Primarie si aveti nevoie de 2 martori.
NU se pune problema unei actiuni pentru incredintarea minorului, pentru ca acesta se afla deja in cresterea si ingrijirea dumneavoastra. NU se impune sa solicitati incredintarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
avTodincaVeronica a scris:

sperantaco a scris:

Trebuie promovata actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la mama, adica la dumneavoastra si obligare tatalui la plata pensiei de intretinere din momentul introducerii actiunii. Se face ancheta sociala de la Primarie si aveti nevoie de 2 martori.
NU se pune problema unei actiuni pentru incredintarea minorului, pentru ca acesta se afla deja in cresterea si ingrijirea dumneavoastra. NU se impune sa solicitati incredintarea.

Parerea mea este contrara.
Tocmai o cerere pt. incredintarea minorului ar rezolva toate problemele, inclusiv domiciliul minorului si pensia de intretinere.
Totodata ar acoperi si eventuala problema a iesirii cu minorul in strainatate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
avTodincaVeronica a scris:

Eu cred ca se impune incredintarea copilului. In cazul in care se doreste plecarea in strainatate cu copilul, atunci cum va dovedi ca acesta ii este incredintat ?
Actiunea pentru stabilirea domiciliului minorului nu este echivalenta cu actiunea pentru incredintarea minorului.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)