deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
Stimata doamna Adriana_d24
Pensia alimentara (de intretinere) pentru copilul din casatorie este un drept al copilului, la care parintele nu are dreptul sa renunte. Stabilirea ei asigura faptul ca ambii parinti ai copilului sunt responsabili sa contribuie la cheltuielile de crestere, educare, formare si pregatire profesionala a copilului lor.
Pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca este datorata de catre parintele care nu creste copilul pe toata perioada cat copilul este minor, pana la 18 ani, dar si dupa aceasta varsta (26 ani), daca copilul isi continua studiile in sistem de invatamant la zi si nu are alte venituri. Succes! Av. AdrianAlbu.
Am o situatie mai comlicata cu o cunostinta, si anume: tipul s-a casatorit in Romania si apoi a plecat cu nevasta-sa in SUA. Acum s-au despartit acolo, de fapt procesul e in desfasurare acolo, insa el deja s-a intors in tara si nu are de gand sa se mai duca in state.
As avea 2 intrebari: 1)poate sa se termine divortul in state fara prezenta lui, si mai mult decit atat, oare nu trebuie ca procesul sa se desfasoare in Romania? adica sa deschida el proces aici? mentionez ca amandoi aveau acte de rezidenta in state, iar baiatul a venit in tara asa cum am spus, si si-a schimbat adresa in pasaport cu una de Romania.
2)sotia lui trebuie sa nasca cat de curind; presupunind ca se termina procesul de divort, acolo sau aici, sotia lui va avea posibilitatea de a obtine PA, si cum? Intreb cum, pt. ca ea nu mai are de gand sa se intoarca in Romania(a vrut fata America si asta a obtinut, ce mai conteaza mijloacele prin care?), si nici baiatul nu vrea sa se intoarca in state.
Multumesc.
1. Da, sotia lui are posibilitatea de a obtine pensie alimentara. Aceasta se va obtine, in conformitate cu prevederile Conventiei de la New York, din 20 iunie 1956 pentru obtinerea pensiei de intretinere in strainatate. Prin Legea nr. 26/1991, Romania a aderat la Conventia de la New York.
2. Depinde de legislatia din SUA privind divortul, daca acesta se poate termina fara prezenta lui. Cred ca era mult mai usor daca deschidea actiunea de divort in tara.
In cazul in care divortul are loc dupa 8 ani de la casatorie, si daca sotia nu a avut nici un venit in aceasta perioada, bunurile obtinute in timpul casatoriei se impart, asta in cazul unui partaj? Sau trebuie ca cei 2 sa fi fost casatoriti 10 ani? (sau doar 5, nu mai stiu exact)
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Acestea sunt supuse partajului. Partajul bunurilor comune poate fi facut dupa divort oricand, nefiind conditionat de durata casatoriei.
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)