avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
o problema cu pensia alimentara are si o prietena de a mea.Fostul ei sot lucreaza la Petrom S.A.Ei au data salariului in jur de 15 ale lunii,iar ea primea dupa 2-3 saptamani prin posta banii.Destul de tarziu..considera ea,mai mult cand era vorba de premii de ziua copilui,craciun,etc,totdeauna primea dupa aceste date.In afara de aceste probleme a mai si altfel de situatii,ca de exemplu: intr-o luna a primit doar o jumatate din bani pt ca tipa de la bucuresti a gresit.A sunat si i s-a zis ca primeste diferenta luna urmatoare.In alta luna nu a primit deloc.A sunat de f. multe ori si a primit luna urmatoare .Ca sa nu mai primeasca tarziu sau sa se iveasca alte probleme i s-a sugerat sa-si faca card,asta asi facut la banca agreata de ei si dupa o luna...surpriza nu i s-a virat banii,salariatul de acolo a zis ca-i trimite prin posta ,,,,scuze de tot felul....nici pana acum nu i-a primit dupa o luna...acusica vine data celuilalt salariu.....In aceasta ultima luna a sunat de 20 de ori...si credeti-ma ca nu exagerez...pt ca nu nimerea la cine trebuie...sunt organizati foarte aiurea din punctul meu de vedere,sunt multii si fiecare cu patratica lui,nu prea stiu unul de altul sau nu se vrea sa se stie!In final a discutat cu cine trebuie zice ea,un tip care i-a zis ca o sa primeasca banii prin posta in urmatoarea perioada.Fara nici o treaba!Nu conteaza ca ai un copil de crescut si ca poate depinzi de banii aceia foarte mult si cand ai nevoie nu ii ai pt ca cineva este incompetent!Cand prietena mea s-a enervat la telefon si s-a rastit la tip i s-a zis ca salariatii petromului nu sta la dispozitia ei si -ia inchis telefonul.Este normal sa i sa raspunda asa?Adica daca ai niste sarcini de serviciu nu tb sa le indeplinesti...sau acest tip de sarcina de serviciu:) o faci cand ai timp.Legal ce se poate face?
sofia1975 a scris:

o problema cu pensia alimentara are si o prietena de a mea.Fostul ei sot lucreaza la Petrom S.A.Ei au data salariului in jur de 15 ale lunii,iar ea primea dupa 2-3 saptamani prin posta banii.Destul de tarziu..considera ea,mai mult cand era vorba de premii de ziua copilui,craciun,etc,totdeauna primea dupa aceste date.In afara de aceste probleme a mai si altfel de situatii,ca de exemplu: intr-o luna a primit doar o jumatate din bani pt ca tipa de la bucuresti a gresit.A sunat si i s-a zis ca primeste diferenta luna urmatoare.In alta luna nu a primit deloc.A sunat de f. multe ori si a primit luna urmatoare .Ca sa nu mai primeasca tarziu sau sa se iveasca alte probleme i s-a sugerat sa-si faca card,asta asi facut la banca agreata de ei si dupa o luna...surpriza nu i s-a virat banii,salariatul de acolo a zis ca-i trimite prin posta ,,,,scuze de tot felul....nici pana acum nu i-a primit dupa o luna...acusica vine data celuilalt salariu.....In aceasta ultima luna a sunat de 20 de ori...si credeti-ma ca nu exagerez...pt ca nu nimerea la cine trebuie...sunt organizati foarte aiurea din punctul meu de vedere,sunt multii si fiecare cu patratica lui,nu prea stiu unul de altul sau nu se vrea sa se stie!In final a discutat cu cine trebuie zice ea,un tip care i-a zis ca o sa primeasca banii prin posta in urmatoarea perioada.Fara nici o treaba!Nu conteaza ca ai un copil de crescut si ca poate depinzi de banii aceia foarte mult si cand ai nevoie nu ii ai pt ca cineva este incompetent!Cand prietena mea s-a enervat la telefon si s-a rastit la tip i s-a zis ca salariatii petromului nu sta la dispozitia ei si -ia inchis telefonul.Este normal sa i sa raspunda asa?Adica daca ai niste sarcini de serviciu nu tb sa le indeplinesti...sau acest tip de sarcina de serviciu:) o faci cand ai timp.Legal ce se poate face?

Din pacate, juridic nu prea are ce sa faca.
In mod sigur, sarcina cade pe umerii unei pesoane de la salarizare sau financiar care numai la chestia asta nu se gandeste.
Eu le-as trimite o instiintare prin care as solicita plata la timp, dar mai mult de atat nu vad ce s-ar putea face, pt. ca pana la urma ei isi indeplinesc obligatiile, chiar daca intarziat.
Dar mai bine mai tarziu, decat niciodata.:)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Premiile de ziua copilului, craciun, trebuie sa le ia fostul sot sau se trimit copilului?
Mie nu mi-au trimis niciodata de la firma unde lucreaza pentru copil, dar stiu ca exsotul meu primeste in fiecare an sume substantiale de care se foloseste numai el si inca pentru 2 copii (si pentru copilul din prima casatorie).
Depinde in ce baza sunt acordate. Daca fac parte din pachetul salarial al domnului, atunci i se cuvin lui.
E adevarat ca exista unele prevederi legale care nu sunt tocmai corecte, de exemplu parintele care plateste pensie alimentara nu poate beneficia de scutirea pentru ca are o persoana in intretinere, numai parintele care are incredintat minorul poate...
E nedrept, de vreme ce amandoi intretin un copil si nu gospodaresc impreuna ca sa spui ca acest avantaj il are cuplul in ansamblul sau.
Din mesajul dv., vali, nu am inteles cine se foloseste de ce anume: se foloseste numai el si inca pentru doi copii?? :-/ Poate clarificati.
Primeste premii de 1 iunie si craciun pentru 2 copii (are si originalele certificatelor de nastere a celor 2 copii, eu am facut duplicat la certificat caci nu vroia sa mi-l mai dea) dar copiii nu vad acesti bani.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)