deci de copil se ocupa tatal, insa instanta i l-a incredintat mamei, si e de acord ca tatal sa se ocupe de copil, dar nu vrea sa renunte la incredintarea minorului ce i-a fost acordata. Poate tatal sa gaseasca o solutie sa nu mai dea acei bani degeaba, insa si fara riscul ca mama sa-si revizuiasca gandirea peste un anumit timp, si sa ceara retroactiv ceva ce a fost de acord sa nu primeasca, tocmai pt ca tatal se ocupa de copil? Repet, in conditiile in care nu vrea sa renunte la custodia copilului, si implicit la PA stabilita pe hartie, dar cu care acum este de acord sa nu o primeasca in conditile date.
a intrebat MAXX.
Eu zic ca ar putea exista o solutie in conditiile in care se va dovedi ca tatal s-a ocupat in fapt de copil, chiar daca pe hartie figureaza mama.
Pensia se acorda de instanta pt copil, nu pt mama.
Deci, daca mama cere banii respectivi, apreciez ca tatal poate fi exonerat de aceasta obligatie daca dovedeste ca el s-a ocupat efectiv de cresterea, ingrijire si educarea copilului.Insa, fara avocat nu cred ca are sanse suficiente sa dovedeasca ceea ce trebuie in instanta.
In mod normal, in astfel de situatii se cere incredintarea (custodia) minorului de catre tata.Totusi, pt a evita un proces, tatal poate sa isi asume riscul si sa dovedeasca ceea ce am aratat mai sus in cazul in care mama solicita banii.
avocat Claudiu Lascoschi
Obligatia de intretinere dintre soti inceteaza prin recăsătorirea soţului îndreptăţit să o primească (art.41 alin.5 din Codul familiei).
Mama poate depune la angajatorul sotului o cerere prin care ii comunica ca in temeiul art.41 alin.5 din codul familiei obligatia de intretinere inceteaza, intrucat s-a recasatorit.
Nu cred ca ati inteles, Mars 36.
Pensia se acorda copilului si nu mamei.Deci, obligatia de pensie fata de copil nu inceteaza in cazul in care ea se recasatoreste.
Art 41 alin 5 c. fam. se refera la pensia de intretinere acordata mamei si nu copilului minor.Este cu totul alta ipoteaza.
avocat Claudiu Lascoschi