avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
adica ce sa inteleg....daca aceasta fantastica companie ii da la craciun banii pe 6 luni in urma ,prietenei mele...nu e de facut nimic....tacem si inghitim

tara asta e plina de hoti.....nu degeaba suntem facuti de ras in toata lumea....sunt mai multi decat cei merituosi!

"Subiect: pensie alimentare
buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc"

Conform dispozitiilor din Codul familiei, pensia de intretinere pentru un copil minor sau aflat in continuarea studiilor este de PANA LA 25%. Asadar este vorba de o suma ce poate fi mai mica decat o patrime din veniturle nete. Instanta de judecata apreciaza cuantumul acestei sume functie de nevoile concrete ale minorului si de posibilitatile materiale ale persoanei ce va fi obligata la intretinerea acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
giulieta, utilizator
nu exista nici un act normativ in care sa se prevada ca in termen de ....zile de la poprire sa se inainteze creditorului?
Doamna sofia, sumele poprite se trimit imedia creditorului... Dar nu vad o problema juridica in ceea ce ati aratat dv., mai degraba o problema administrativa a firmei in cauza.
Din pacate, nu puteti face o plangere...
Nu stiu daca salariul domnului este numai pe 15, daca nu are avans si lichidare, daca nu a cerut el firmei sa i se opreasca banii din cei de pe 30...
In aceste conditii, cand are timp angajatul firmei se duce la banca, nu este un lucru prioritar... e o lacuna legislativa care nu pedespseste in niciun fel tertul poprit...
In ceea ce priveste sumele pentru ziua copilului etc., de multe ori ele chiar se acorda dupa aceste date, asa incat greu sa i le trimita inainte.
Depinde de fiecare firma in parte, de modul in care este gestionata, de prevederile CM etc.
Nu am date ca sa va spun de ce anume este asa in cazul prezentat de dv.
cu siguranta este o data pe luna plata salariului.....din surse sigure.....iar cu timpul angajatului?
Da! Aici e o problema!Nu am gasit nimic de care pot sa ma leg,pt ca nu mi se pare normal sa dai banii unui copil cand ai tu timp!Lucrez intr-o institutie publica si daca nu dau unele raspunsuri sau nu-mi fac treaba in anumite termene sunt luata la raspundere si penalizata>De ce aici cel ce nu-si face treaba e lasat in pace!Unde e dreptul copilului?:)

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)